SHPËRNDAJE

Nëse dëshironi të dilni nga zyra juaj e përditshme dhe të punoni në mënyrë të pavarur aty ku jeni dhe të bëheni shefi juaj, një nga mënyrat më të mira është të nisni një biznes online.  Nëse jeni gati për të marrë këtë iniciativë, ndiqni këto katër hapa që mund t’ju ndihmojnë se si të filloni një biznes në internet.

1. Para se të mësoni se si të filloni një biznes online, vendosni se si do të fitoni para.
Për të bërë biznesin tuaj online të suksesshë, duhet të fitoni para. Pra, hapi i parë në fillimin e biznesit tuaj është të vendosni se si do të gjeneroni të ardhura. Kur është fjala për biznes online, ju keni disa opsione.

Shisni produkte
Llojet e produkteve online që ju mund të shisni përfshijnë:

  • Produktet e ecommerce që ju bëni ose blini nga një shumicë dhe pastaj shisni në faqen tuaj. Për këtë lloj biznesi, mund të keni nevojë të ruani dhe të dërgoni produkte te klientët.
  • Produktet e degëve të tjera ,  pra që ishisni në emër të një biznesi tjetër. Kur shisni produktet e degës, zakonisht nuk keni për të ruajtur ose për të dërguar produkte. Tregtari merret me shpërndarjen dhe ju thjesht merrni një komision për të ndihmuar në shitjen e produktit.
  • Produkteve dixhitale dhe ebooks që krijoni ose shitni në emër të prodhuesve të tjerë. Produktet dixhitale nuk kërkojnë shpërndarje fizike në mënyrë që të automatizoni proçesin për të dërguar produkte tek konsumatorët sapo të bëjnë një blerje.
  • Kurset online që krijoni ose shitni në emër të të tjerëve. Ashtu si produktet dixhitale, kurset në internet mund të vendosen për të ofruar automatikisht klientët pas blerjes.

Shisni sherbime.

Ju mund të filloni një biznes në internet bazuar në shitjen e shërbimeve të konsulencës dhe shërbimeve “freelancing” në internet ose nëpërmjet telefonit. Kur shesin shërbime online, mund të gjesh klientë dhe të bësh shitje vetë. Ose mund të regjistroheni për faqet që menaxhojnë proçesin dhe ju lejojnë të lidheni me klientët përmes platformës së tyre.

 

Shisni nëpërmjet reklamave dhe sponsorizimeve të paguara.

Ju mund të ktheni një faqe interneti në një biznes duke shitur hapësirë ​​në faqet tuaja të internetit për reklama dhe sponsorë të paguar. Platformat në internet mund t’ju lidhin me sponsorët dhe reklamuesit, ose mund t’i kërkoni ato vetë.

2. Zgjidhni platformën tuaj.

Pasi të vendosni për një model biznesi, ju duhet të zgjidhni vendin më të mirë për të ndërtuar biznesin tuaj në internet. Si të bëni para në internet, do të diktojë se cila platformë duhet të ndërtoni biznesin tuaj. Zgjedhja ku të ndërtohet një biznes online është po aq e rëndësishme sa të mësosh se si të fillosh një biznes në internet.

Platformat për t’u marrë parasysh përfshijnë:

Faqja juaj e internetit.
Faqja juaj e internetit zakonisht është baza e biznesit tuaj online. Edhe nëse e kryeni shumicën e biznesit tuaj duke përdorur platforma të tjera, ka gjasa që të keni ende nevojë për një prezencë të fortë online të krijuar përmes një faqeje profesionale.

Platforma eCommerce.
Një platformë eCommerce ju jep mundësinë për të shitur produktet në internet. Softueri eCommerce mund të shtohet në faqen tuaj në mënyrë që të mund të bëni shitjet direkt nga faqja juaj. Ose mund të zgjidhni të përdorni platforma të palëve të treta si Etsy ose eBay.

Sistemi i menaxhimit të mësimit.
Nëse shisni kurse online, do të duhet një vend për të strehuar përmbajtjet dhe klasat. Ju mund të dorëzoni përmbajtjen tuaj direkt përmes faqes suaj të internetit ose zgjidhni të përdorni një sistem të menaxhimit.

Platformat e shkëmbimit të shërbimit të peer-to-peer.
Nëse vendosni të shisni shërbime përmes biznesit tuaj online, ju mund të merrni pagesa dhe të ofroni shërbime në tuaj. Ose mund të zgjedhësh të punosh nëpërmjet një platforme këmbimi të shërbimit të kolegëve të tjerë që menaxhon procesin për ju. Vende si Fiverr dhe Upwork veprojnë si ndërmjetës për përkthyes të pavarur dhe klientë të tyre.

Faqet e detyrave online.
Për të fituar para në internet, mund të përdorni edhe platforma që punësojnë drejtpërdrejtë përkthyes të pavarur dhe kontraktorë. Vende si Tutor.com dhe iPoll.com përdorin punëtorët online për të ofruar shërbime për faqet e internetit dhe bizneset e tyre.

3. Mbuloni bazat tuaja ligjore dhe financiare.

 

Sapo të vendosni se si dhe ku do të sillni të ardhura, duhet të legjitimoni biznesin tuaj. Plani juaj për të fituar para në internet do të kthehet zyrtarisht në një biznes kur të kaloni hapat e mëposhtëm.

-Regjistroni biznesin tuaj.
Ndani veten nga biznesi duke ngritur një status SH.P.K që kufizon përgjegjësinë tuaj personale për kompaninë. Kjo ju mbron dhe ju bën të duket më profesionale për klientët dhe klientët.

-Dosja me një numër 
Pasi të krijoni biznesin tuaj si një njësi të veçantë, mund të merrni një numër identifikimi tatimor për biznesin, duke ju lejuar të menaxhoni më mirë taksat tuaja dhe të hapni një llogari bankare biznesi.

Hapni një llogari bankare biznesi.
Ndarja e financave tuaja personale dhe profesionale do ta bëjë më të lehtë për të paraqitur taksat tuaja dhe për të mbajtur një sy në situatën tuaj financiare.

Mësoni udhëzimet federale, shtetërore dhe lokale dhe kërkesat tatimore.
Bisedoni me një grup lokal të ndihmës për biznesin e vogël ose avokat për të siguruar që ju ofroni shërbime ligjore, shisni produkte dhe paguani taksat e duhura.

 

4.Filloni nga puna

Pasi të keni një produkt ose shërbim për të shitur, një vend për ta shitur atë dhe frocën e duhur se po veproni në mënyrë të ligjshme dhe strategjike, është koha për të marrë disa konsumatorë dhe për të shkuar në punë. Tregojuni familjes dhe miqve, tregoni veten dhe kërkoni nga klientët dhe klientët e mundshëm.

Përparësia e të pasurit të një biznesi online është se ju mund të merrni punën tuaj me ju vetëm për dikë. Por një nga përfitimet më të mira është se biznesi juaj online është i arritshëm për një audiencë masive të blerësve. Ju keni mundësinë të lidheni me klientët dhe klientët në mbarë botën.

Pra, krijoni dyqan dhe merrni hapat e duhur  në ndërtimin, marketingun dhe rritjen e biznesit tuaj online.

PËRGJIGJU