SHPËRNDAJE

AdSense është një nga mënyrat më të njohura për të fituar para në internet dhe ndoshta midis mënyrave më të lehta nëse i bëni gjërat me saktësi. Këtu nënkuptojmë standardet dhe praktikat që janë në përputhje me udhëzimet e AdSense, por në të njëjtën kohë mund të kontribuojnë në maksimizimin e të ardhurave tuaja.

Pra, le të shohim më poshtë këshilla më të rëndësishme të AdSense që do t’ju ndihmojnë të arrini këtë.

#1 Mos shkelni asnjë ndonjë Udhëzues AdSense

Udhëzuesit e AdSense janë shumë të rëndësishë që çdo gjë që bëni për të rritur fitimet tuaja , andaj duhet ti respektoni ato. Ju mund t’i lexoni udhëzimet e plota këtu, por në përgjithësi shmangni:

Duke klikuar në reklamat tuaja për ndonjë arsye (madje edhe duke testuar ato)

Blerja e trafikut ose klikimeve
Paraqitja e reklamave që nuk duket si reklama
Shfaq vetëm reklama te përdoruesit dhe jo përmbajtjen e kërkuar
Kërkojuni miqve tuaj të klikojnë në reklama
Shtimi i reklamave në faqen e internetit që kanë përmbajtje të papërshtatshme (të rritur, alkool, bixhoz etj)

#2 Përdorni Resposnive AdSense Units 

Sipas disa testeve te realizuara me shumë kujdes është dalë në konkluzionin se responsive website me responsive AdSense Units operojnë  më mirë sesa faqet e internetit të pa përgjegjshme.

Nëse keni një faqe interneti të përgjegjshme atëherë mund të zëvendësoni reklamat tuaja me responsive  AdSense Units. Kjo do të thotë se në varësi të hapësirës në dispozicion të reklamës, AdSense do të tregojë reklamën më të përshtatshme (si në madhësi dhe në llojin e saj).

Responsive Adsense Units

Sidomos për faqet e internetit celular, së shpejti do të kuptoni se 300 × 250 në celular performon shumë më mirë krahasuar me standardin 320 × 50.

#3 Vendosini reklamat tuaja ku përdoruesit mund t’i shohin ato

Pozicioni i reklamave është shumë i rëndësishëm dhe mund të bëjë një ndryshim të madh në klikimet dhe fitimet. Gjithmonë është më mirë të kesh reklama mbi fold-in(kjo është hapsira ku përdoruesi mund të shohë reklmat pa lëvizur akoma), por nëse kjo nuk është e mundur atëherë përpiquni të keni reklama në përmbajtjen kryesore të faqes në vend të sidebar.

Kujdes: Google ndëshkon faqet e internetit që kanë shumë reklama mbi fold, kështu që nëse vendosni të futni reklamat në përmbajtjen kryesore bëjeni në fund të artikullit.

#4 Publikoni përmbajtje më shpesh

Varësisht nga lloji i faqes, mund të vendosni të publikoni përmbajtje më shpesh. Ideja është që botimi i shpeshtë do të gjenerojë më shumë vizita në faqen tënde dhe më shumë vizita do të gjenerojnë në mënyrë të natyrshme më shumë klikime dhe të ardhura nga AdSense.

#5 Bëni ngarkesën tuaj të internetit më shpejt

Është vërtetuar se faqet e internetit më të shpejtë të çojnë në më shumë klikime të reklamave kështu që nëse e optimizoni shpejtësinë e internetit tuaj, kjo do të rrisë fitimet tuaja gjithashtu. Shmangni përdorimin e shumë grafive dhe hiqni çdo imazh që nuk i shton vlerat për përvojën e përdoruesit, por ngadalëson faqen.

#6 Eleminoni network-et e tjera të reklamave

Nëse dëshironi të bëni më shumë para  nga AdSense, atëherë mund të hiqni çdo rrjet tjetër të reklamave dhe të ekzekutoni vetëm AdSense. Kjo jo vetëm që do ta bëjë ngarkesën tuaj të internetit më të shpejtë, por gjithashtu do t’ju japë më shumë shikueshmëri reklamave të AdSense që do të çojnë në më shumë klikime dhe të ardhura. Sigurisht shumë reklama nuk do të thotë më shumë të ardhura kështu që është gjithmonë më mirë të rrinë në 3 reklama në faqe (edhe nëse nuk po përdorni AdSense).

#7 Gjeni Referuesit tuaj Adsense dhe përmirësojini ato 

Kur lidhni llogarinë tuaj të Google Analytics me Google Adsense, mund të shkoni në Analytics dhe të shihni se cilat pjesë gjenerojnë të ardhurat tuaja në AdSense. Ju mund ta shihni atë nën Behaviour -> AdSense -> AdSense Referrers.

Ndoshta vizitat nga Facebook ose rrjetet e tjera të medias sociale krijojnë të ardhura nga AdSense kur vizitojnë faqen tuaj të internetit kështu që është një ide e mirë për të punuar në ato dhe për të përmirësuar praninë tuaj në mënyrë që të merrni më shumë trafik dhe të ardhura.

#8 Përdorni madhësi standarde të reklamave (tekst dhe imazh)

Kur vendosni reklamat tuaja, përdorni madhësitë e rekomanduara nga AdSense si më të njohurit. Këto zakonisht janë 728 × 90, 336 × 280, 300 × 250 dhe 300 × 600. Madhësi të tjera mund të kenë më pak kërkesa nga reklamuesit dhe kjo do të çojë në të ardhura më të ulëta.

Gjithashtu, sigurohuni që reklamat tuaja janë të vendosura për të shfaqur tekst dhe imazhe, pasi kjo do të rrisë numrin e reklamuesve që garojnë për hapësirat tuaja ad dhe do të çojnë në fitime më të mira për klikim.

#9 Përdorni eksperimentet e AdSense për të provuar variacionet e ndryshme të reklamave

Një nga karakteristikat e AdSense që nuk është i njohur për përdoruesit është Eksperimentet e AdSense (që gjenden nën llogarinë tuaj në AdSense). Me eksperimente mund të provoni variacione të ndryshme për të njëjtin vend të reklamës dhe të shihni se cili funksionon më mirë.

Për shembull, mund të provoni ngjyrat e ndryshme të linkut, borders ose jo etj. Kjo veçori është shumë e lehtë për t’u përdorur dhe mund të thuash për disa ditë se cilat nga reklamat tuaja janë më të mira.

#10 Mos e bëni faqen tuaj të duket sikur është bërë vetëm me qëllin për AdSense 

AdSense është menduar të përmirësojë përvojën e përdoruesit (dhe me të vërtetë e bën në shumicën e rasteve) duke treguar reklama të përshtatshme që mund të interesojnë përdoruesit. Kjo nuk do të thotë që uebfaqja juaj duhet të përqëndrohet në reklamat, por ende fokusi juaj duhet të jetë në përvojën e përdoruesit dhe përmbajtjen me cilësi të lartë. AdSense është një mënyrë për të fituar para nga përmbajtja juaj dhe jo arsyeja e ekzistencës së faqes suaj.

 

PËRGJIGJU