SHPËRNDAJE

Shumica e hosteve do t’ju japin një zgjedhje midis një serveri në Linux dhe një serveri në Windows. Lloji i serverit që ju nevojitet varet nga ajo lloj gjuhe programimi ose baze të dhënash që planifikoni të përdorni me faqen tuaj të internetit. Sistemi operativ që përdorni në kompjuterin tuaj në shtëpi nuk do të ketë asnjë ndikim në llojin e serverit që ju duhet të përdorni.

Linux Hosting

Nëse planifikoni të përdorni PHP, Python, Ruby, ose MYSQL në faqen tuaj, Linux është zgjidhja për ju. Kur të kërkoni softuerë të gatshëm për përdorim në faqen tuaj, si platformat e blogimit, sistemet e menaxhimit të përmbajtjes, mjetet e ecommerce, etj, shumë opsione falas open source janë në dispozicion për Linux. Ndërkohë që softuerë të ngjashme për hostimin në Windows kanë shumë gjasa bazohen në burime të licencuara për të cilat ju duhet të paguani.

Hostimi në Linux është ndoshta sistemi operativ më i përdorur gjerësisht në treg. Shumica e zhvilluesve e duan Linuxin si një burim të hapur dhe do të mbështesin mirë PHP dhe MySQL. Ana plus nga të gjitha këto karakteristika është se me Linux, PHP dhe MySQL janë të gjitha FALAS!

Windows Hosting

Ju duhet të zgjidhni një host të Windows nëse planifikoni të përdorni ASP ose ASP.NET në faqen tuaj. ASP është një gjuhë kodimi që mbështetet vetëm në Serverat Windows.

Gjuha e kodimit ASP është shumë e ngjashme me një skedar HTML. Ajo mund të përmbajë skeda të ndryshme dhe atribute të tilla si XML ose HTML. Ajo që e bën ASP të ndryshëm nga HTML është se kodi lexohet përmes serverit dhe ekzekuton funksionin ASP ose skriptin e këtij skedari.

Cili Sistem Operativ i Internetit është më i Mirë?

Duke parë disa nga karakteristikat nuk është shumë më mirë se tjetra. Ka disa avantazhe dhe disavantazhe të të dyjave. Gjetja e nevojave të faqes suaj është krijuesi i vendimeve tuaja. Windows ose Linux mund të përdoren si për avantazhin tuaj.

Megjithatë, ekziston një shans 99.9% që duhet të përdorni LINUX hosting. Nevojat e hostimit në Windows janë shumë të rralla dhe ju duhet të zgjidhni këtë opsion vetëm nëse keni një arsye shumë specifike për ta bërë këtë.

Disa zhvillues web përdorin vetëm ose tjetrën për shkak të gjuhës së kodimit që do të përdorin.

PËRGJIGJU