SHPËRNDAJE

Bazat e të dhënave janë kudo. Në fakt, ata janë kaq të përdorura gjerësisht në softuerin e uebit sa gati të gjithë me një faqe interneti do tu duhet të merren me databazën në një moment. Në Webhost, ne përdorim MySQL për bazat e të dhënave.

Këtu janë disa këshilla të lehta për të mbajtur bazat e të dhënave tuaja të organizuara dhe të sigurta.

1. Emërtimi i bazës së të dhënave

Shmangni krijimin e databazes me emra të ngatërruar. Një nga mënyrat kryesore që ju të mbani bazat e të dhënave tuaja të organizuara është duke i emëruar ato. Bazat e të dhënave në sistemin në Webhost duhet të kenë emra unikë. Për të krijuar emra unikë dhe për të mbajtur bazat e të dhënave të organizuara, përfshini emrin e domain-it ose nën-direktorinë dhe nën-domainin tuaj në emrin tuaj të bazës së të dhënave.

Duke përdorur këtë mënyrë, atëherë emri i bazës së të dhënave do të jetë një çelës për faqen e internetit që kërkoni (dhe anasjelltas) kur ju duhet t’i referoheni një baze të dhënash më pak të përdorur.

Nëse keni emra të bazës së të dhënave që dëshironi t’i riorganizoni, do të kërkoni shtimin e një databaze të re me emrin e ri. Një metodë për të lëvizur të dhënat është të krijoni një kopje rezervë të bazës së të dhënave të vjetër dhe ta rivendosni atë backup në bazën e të dhënave të re. Një tjetër metodë është përdorimi i phpMyAdmin (më i miri për bazat e të dhënave të vogla), për këtë sigurohuni që të dyja databazat të kenë të njëjtin përdorues MySQL në mënyrë që të shfaqen në phpMyAdmin.

Kur të përfundoni, përditësoni skedarët e konfigurimit në emrin e ri të bazës së të dhënave dhe hiqni bazën e të dhënave të vjetër me butonin “Fshij DB” në panelin e kontrollit.

2. Lejet e Përdoruesit

Vendosja e lejeve specifike të përdoruesit për bazën tuaj të të dhënave është një nga mënyrat më të mira për t’i mbajtur ato të sigurta. Lejet e përdoruesit mund të vendosen për t’i dhënë përdoruesve të MySQL-së leje specifike, duke ju lejuar të vendosni masa fleksibile të sigurisë.

Shumica e opsioneve të lejeve të përdoruesit mund të gjenden në panelin e kontrollit. Pas kësaj, ju mund të ndryshoni cilësimet individuale duke klikuar mbi një emër përdoruesi MySQL. Nga këtu, ju mund të vendosni lejet përkatëse.

Parametrat e zgjedhjeve lejojnë një përdorues të bëjë çdo gjë me bazën e të dhënave. Në varësi të qëllimit të një llogarie të veçantë të përdoruesit, mund të zgjidhni të jepni një përdorues më pak leje duke hequr kutitë në këtë fushë.

Përveç vendosjes së lejeve të veçanta të përdoruesit, gjithashtu mund të caktoni “Hostë të Lejuar” nga ky ekran. Duke përcaktuar “Hosts tuaj të lejuar”, ju jeni duke zgjedhur ku një përdorues mund të lidhet me serverin MySQL.

3. Backupet

Ju ndoshta dëgjoni se sa janë backupët e rëndësishëm, dhe në Webhost, ne jemi dakord! Serverët tanë MySQL u bëhet çdo ditë automatikisht backup falas. Kjo siguron një rrjet të rëndësishëm sigurie, megjithatë, ne ju rekomandojmë të mbani edhe një kopje të rezervave tuaja personale. Një praktikë e mirë është të rezervoni të dhënat tuaja jashtë vendit shpesh të mjaftueshme për të mbuluar nevojat tuaja.

Mënyra më e lehtë për të shkarkuar një kopje rezervë të të gjitha bazave të të dhënave është përmes funksionit “Backup your Account. Ky shërbim mund të kryhet një herë në muaj. Do të rezervojë të dhënat tuaja të faqeve të ngarkuara tek përdoruesit tuaj ftp dhe databazat tuaja.

PËRGJIGJU