SHPËRNDAJE

Nëse keni një prani online të çdo lloji, gjasat janë që të keni dëgjuar për WordPress. Nëse jo, WordPress është një nga sistemet më të fuqishme dhe më të popullore të menaxhimit të përmbajtjes (CMS) sot në internet. Një nga arsyet pse kjo platformë është aq popullore është sepse është një mjet i krijimit të kodit ‘open source’ shkruar në PHP. Sot, mbi 28% e të gjitha faqeve të internetit janë të drejtuara në këtë CMS dhe mbi 500 faqe të reja WordPress krijohen çdo ditë.

Këtu janë 5 mënyrat më të mira për të përdorur WordPressin për faqen tuaj te internetit:

 
1. Një blog
Kur mendoni për WordPress, njerëzit në përgjithësi mendojnë për faqet e internetit të blogjeve. Groupon, Forbes, Star Wars, dhe shumë kompani të tjera përdorin WordPress për të drejtuar blogjet e tyre zyrtare të kompanisë. Pasi të keni zgjedhur një emër dhe të regjistroheni në këtë platformë, mund të filloni të përdorni të gjitha tiparet e shumta  të tij.

Kur krijoni blogun tuaj, provoni të përqendroheni në një temë dhe bëhuni ekspert në atë përpara se të kaloni në tema të tjera. Duke vepruar kështu, ju mund të rrisni audiencën tuaj duke kërkuar informacion për atë temë. Ndërsa blogu juaj rritet, mund të provoni dhe të shpërndaheni në tema të tjera.

 

2. Ndërtoni një faqe interneti eCommerce

WordPress gjithashtu mund të përdoret për të krijuar një faqe interneti plotësisht funksionale në eCommerce. Një numër gjithnjë e më i madh njerëzish zgjedhin të blejnë gjëra online. Duke përdorur WordPress për të ndërtuar faqen e internetit të eCommerce ju jep kontroll total mbi dizajnin dhe veçoritë e tij dhe ju jep mundësi të zgjidhni mes mijëra shtojcash ne dispozicion për ju.

WooCommerce, është një nga pluginet më të njohura të eCommerce. 49% e tregut të eCommerce përdor WooCommerce për të drejtuar faqet e tyre. WooCommerce lejon përdoruesit të shesin çdo produkt apo shërbim në faqen e tyre të internetit në çdo platformë. Punon për bizneset e vogla që sapo kanë filluar me prezencën e tyre në internet, si dhe për korporatat gjigande që shesin mijëra produkte në ditë.

 

3. Faqe ku mund të tregoni punimet tuaja (Portfolio)

Nëse jeni ndonjë punonjës i pavarur, do të keni më shumë nevojë për një vend ku të tregoni punën tuaj për klientët potencialë ose punëdhënësit. WordPress është i lehtë për t’u përdorur dhe është vend i përkryer për të filluar websajtin ku do te tregoni punimet tuaja.

 

4. Baza njohurish

Ju nevojitet të ndërtoni artikuj mbështes për të ndihmuar klientët tuaj? WordPress është një vend i mrekullueshëm për të filluar. WordPress Multisite ju lejon të krijoni faqe interneti të shumta në një instalim. Kjo është gjithashtu e dobishme SEO-n si dhe lehtësinë e përdorimit.

Ju mund të gjeni shumë shtojca dhe tema për të ndihmuar në ndërtimin e bazës së të dhënave tuaja.

 

5. Faqja e internetit e biznesit

WordPress është rritur nga një platformë ku njerëzit nga nje blog kaluan në një nga CMS-të më të besueshme të biznesit. Disa nga faqet e internetit më të mëdha në mbarë botën drejtojnë faqet e tyre në këtë platformë, si CNN, Sony dhe Samsung.

WordPress ju jep lirinë që ju nevojitet për të ndërtuar një faqe interneti që përshtatet në mënyrë të përsosur me nevojat tuaja të biznesit. WordPress është i lehtë për tu mësuar dhe i përsosur për njerëzit që mund të mos kenë mjaftueshëm njohuri teknologjike. Gjithashtu, ai përmban një mori shtojcash për t’ju ndihmuar në optimizimin e faqes suaj dhe për ta bërë atë një vend sa me tërheqës për vizitorët.

Ajo që dikur njihej si një mjet i thjeshtë për blog është bërë tani platforma kryesore CMS. Pa marrë parasysh se çfarë lloj faqe interneti doni të ndërtoni, WordPress do të ketë shumë funksione të personalizuara, shtojca, dhe tema për t’u përdorur. Për më shumë informacion mbi të gjitha faqet e internetit dhe WordPress, sigurohuni që të na vizitoni në Webhostblog!

PËRGJIGJU