SHPËRNDAJE

Me të gjitha idetë dhe konceptet e çuditshme, Elon Musk është aktiv në Twitter, ku postimet e tij shpesh herë lidhen me idetë e ardhshme në dukje të çuditshme që mund të shndërrohen në një biznes të vërtetë. Kjo është arsyeja pse blerja e fundit e Muskut është kaq intriguese: X.com.

Musk nuk e shfrytëzoi domain-in për ta blerë publikisht, por ne e dimë se ai e bleu faqen nga PayPal  këtë muaj për një shumë të pazbuluar.

Kokat e vjetra të internetit do të kujtojnë se Musk ishte pronari origjinal i domeint në vitin 1999, kur ishte një kompani e shërbimeve financiare në internet. X.com , më vonë u bashkua me Confinity, e cila më vonë e ktheu veten si PayPal. Një kërkim i shpejtë i X.com në Archive.org tregon se X.com ishte duke u ridrejtuar në PayPal në vitin 2001.

Një përfaqësues PayPal ka konfirmuar se Musk ishte me të vërtetë blerësi. “Ne jemi të kënaqur të shesim domain x.com përsëri te pronari i saj i mëparshëm, Elon Musk”, tha Amanda Miller i PayPal për këtë faqe.

Pra, çfarë do të thotë e gjitha kjo?

E pra ndoshta  kjo nuk do të thotë që Musk është duke u kthyer në lojën e tij online me pagesa. Asgjë nuk është e pamundur me Muskun, (por ai është duke zgjidhur probleme më të mëdha tani). Por kjo mund të thotë se SpaceX është në një rebranding. Apo ndoshta X.com do të shërbejë si një shtëpi pastrimi për të gjitha projektet e Musk, nga Tesla në kompaninë Boring.

Është ndoshta domain-i më i mirë që mund të zotëroni ndonjëherë (të paktën ndërsa ne ende kujdesemi për domainet).

Musk thotë se për momentin blerja e tij ka një vlerë sentimentale. Por me të gjitha planet që ai tenton të përgatisë, nuk do të jetë e çuditshme nëse ky domain do te çoje një projekt stratosferik, si të gjitha idete e tjera që Musk ka pasur.

Ndërkohë, mendoni se Neuralink-u i Muskut, një ndërfaqe kompjuteri qe lidhet me trurin, që ai po zhvillon, dhe fusha e X.com do të përputhej në mënyrë perfekte me Profesorin X imagjinar, aftësitë telepatike e të cilit mund të furnizohen nga gjenet mutante,e jo nga teknologjia.

Asgje sna mbetet veçse të shikojmë cfarë do bëjë Elon Musk në hapin e rradhës dhe si do te jetë e ardhmja e teknologjisë.

PËRGJIGJU