SHPËRNDAJE

Nëse po ndërtoni një faqe interneti për herë të parë, është e vështirë të dini saktësisht se çfarë ju nevojitet. Kur filloni kërkimin për planin e duhur të hostit, ju duhet të zbuloni nevojat dhe prioritetet tuaja. Për ta bërë këtë,mund t’i bëni pyetje vetes për të kuptuar më mirë atë që kërkoni. Udhëzuesi ynë mund t’ju ndihmojë për të bërë zgjedhjen e duhur.

A dua ta krijoj faqen time duke përdorur WordPress?

Pothuajse një e katërta e faqeve në internet janë ndërtuar me WordPress. Është zgjedhja më e mirë për bizneset dhe kompanitë e medias për arsye se është i lehtë për t’u përdorur.

Duke kuptuar nëse doni të qëndroni me CMS-në më të popullore të momentit, atëherë është një nga pyetjet e para që duhet bërë. Shumica e platformave të web hosting ofrojnë plane që e bëjnë të lehtë të punoni me një faqe WordPress-i, kështu mund të zgjidhni atë që përmban këtë platformë.

A do ta ndertoj vetë faqen e internetit apo do të punësoj dikë?

Nëse nuk keni shumë përvojë në ndërtimet e faqeve dhe keni vendosur që ta beni vetë, atëherë do të dëshironi një opsion që e bën më të lehtë dizajnimin e faqes suaj.

Shiko për planet që përfshijnë një ndërtues të faqes, si ‘Site Builder’. Ndërtimi i një faqeje interneti nga e para është i vështirë dhe kërkon sasi të mira njohurish para se të filloni, por shumica e pronarëve të faqeve përdorin këta ndërtues të gatshëm.

Nëse do punësoni dikë , atëherë nuk do të keni nevojë për këto burime. Në vend të kësaj, zhvilluesi juaj mund të dëshirojë një plan hostimi që lejon instalime dhe konfigurime të softuerëve të shumtë.

A kam nevojë për më shumë se një domain?

Mendoni nëse keni nevojë për një domain tani, dhe nëse mund të dëshironi më shumë në të ardhmen. Shumë sipërmarrës kanë ide të ndryshme biznesi dhe përfundojnë duke blerë disa domeine përgjatë gjithë vitit. Për secilin, ju duhet të krijoni një faqe specifike si dhe t’i hostoni ato.

internet browser

Shumica e planeve të hostit në cloud do t’ju lejojë të strehoni domaine të shumëfishtë – numri mund të jetë edhe i pakufizuar – por disa nga planet më të volitshme dhe më themelore mbështeten vetëm në një. Sigurohuni që të dini se çfarë po merrni dhe sa i plotëson nevojat tuaja ai plan.

Sa trafik mund të marr?

Ky është një nga faktorët më të rëndësishëm që duhet marrë parasysh. Nëse faqja juaj e internetit arrin pikën ku po merr më shumë trafik sesa prisnit, atëherë duhet marrë parasysh një hostim në cloud ose të dedikuar që mund të mbështesë një numër të madh vizitorësh. Përdoruesit e internetit sot janë shumë të vëmëndshëm në lidhje me shpejtësinë e internetit dhe funksionalitetin, kështu që nëse keni nevojë për një plan hosti që trajton këto numra të lartë, është e vlefshme që të investoni në mënyrë që të mos i humbisni vizitorët.

A do të ketë faqja ime e internetit një dyqan online?

Fillimi i një faqeje interneti që shërben si një dyqan online kërkon disa mjete  shtesë për faqen tuaj. Së pari, ju duhet të keni një certifikatë SSL për të siguruar që të gjitha transaksionet të jenë të sigurta dhe t’u japë klientëve besueshmëri. Për më tepër, do t’ju duhet të investoni në softuerin e e-commerce që e bën të mundur ngritjen e një dyqani blerjesh online.

Nëse doni të bëni këto hapa të thjeshta dhe të thjeshta, atëherë sigurohuni që të zgjidhni një plan biznesi që është në përputhje me disa nga zgjidhjet kryesore të softuereve e-commerce dhe që vjen me një certifikatë SSL.

Sa mbështetje do të më nevojitet?

Çdo pronar i faqes së internetit do të ketë nevojë për njëfarë mbështetjeje. Shikoni llojin e burimeve që çdo ofrues ka në dispozicion për të ndihmuar klientët të mësojnë se si të përdorin platformën e tyre hostimit.

sa mund të përballoj?

Ju nuk mund të lejoni që çmimi të jetë konsiderata juaj e vetme, por duhet të mendoni se cilat janë kufizimet tuaja buxhetore para se të merrni një vendim. Shumica e planeve të hostimit janë me pagesa vjetore prandaj ju duhet të mendoni se si mund të menaxhoni shpenzimet në vazhdim. Planet më të lira fillojnë me disa dollarë në muaj.

 

PËRGJIGJU