SHPËRNDAJE

Kur të filloni biznesin tuaj online, do të keni një sërë mundësish për kompaninë tuaj të hostim-it. Por, jo çdo mundësi që një kompani hostimi ofron do të jetë më i përshtatshmi për nevojat tuaja. Ju duhet të merrni kohë për të kuptuar stilin më të mirë që do të mbështesi qëllimet e faqes suaj

Kur zgjidhni një mjedis hosting, shumë nga komponentët hardware do të jenë të njëjta, por nëse keni një faqe më të madhe, atëherë do t’ju duhet të përqendroheni në mundësitë që paketa të ndryshme ofrojnë.

Më poshtë do tju informojmë se çëfarë specifikash  do t’ju duhen të kërkoni kur zgjedhni një web host, duke përfshirë sasinë e RAM dhe CPU që ju nevojitet.

Çfarë është RAM? Dhe sa do më duhet duhet?

RAM është një formë kujtese që mban të dhëna të përkohshme kur faqja juaj po kryen disa proçese në të njëjtën kohë, psh. është kur skriptet e faqes suaj duhet të ekzekutohen. Sa më shumë procese që operojnë në të njëjtën kohë, aq më shumë RAM do tju nevojitet.

Nëse faqja e juaj nuk ka RAM të mjaftueshme për të përballuar ngarkesën, kjo do të çojë në një gabim ‘500 internal server error’ në anën e vizitorit tuaj.

Nëse keni një faqe interneti më të vogël ju ndoshta do të jeni mirë me sasinë e RAM-it. Por, nëse faqja juaj merr një vëllim të madh të trafikut dhe duhet të vazhdojë me të gjitha kërkesat, atëherë është një ide e mirë për të përmirësuar RAM-in tuaj ose për të zgjedhur një paketë që ofron një shumë më të lartë.

Më poshtë ju ofrojmë disa specifikime të site dhe server që do t’ju ndihmojnë të përcaktoni nëse keni nevojë për më shumë ose më pak RAM:

  • Nëse faqja juaj merr një vëllim të lartë të trafikut, do të nevojitet më shumë RAM.
  • Disa sisteme operative të serverit kërkojnë më shumë ose më pak RAM.
  • Vendet dinamike kërkojnë më shumë RAM sesa faqet statike.
  • CMS si WordPress, Drupal dhe Joomla kërkojnë më shumë RAM.
  • Nëse faqja juaj përdor caching, atëherë ju mund të mjaftoheni me një RAM më të ulët.

Çfarë është CPU? Dhe sa duhet?

Serveri në të cilin ndodhet faqja juaj do të përbëhet nga CPU të shumta, ashtu si në kompjuterin tuaj në shtëpi. Sa më i madh kapaciteti i CPU, aq më shumë informacion mund të ruajë dhe përpunojë përpara se të ketë një efekt të kundërt në performancën e faqes suaj.

Megjithatë, CPU-të mund të mbingarkohen. Nëse ka një rritje të madhe të trafikut, ose një sasi të madhe të kërkesave të shkrimit, atëherë performanca e faqes tuaj do të jetë e dobët.

Nëse keni një website të madh një trafik të lartë , ne rekomandojmë zgjedhjen e një plani hosting me CPU më të lartë, si një VPS ose kërkesa të dedikuara për planin e serverit.

Cilat Oferta të tjera të Hosting që duhet të shqyrtoj?

Përtej RAM dhe CPU ka disa gjëra të tjera që ju do të dëshironi të merrni në konsideratë kur zgjedhni një host.

Shumica e hosteve do të ndajnë një sasi të caktuar të hapësirës për hard drive në faqen tuaj. Për shembull, në WEBHOST.AL ofrojmë hapësirë ​​disk unlimited. Nëse keni një faqe interneti veçanërisht të madhe, atëherë do të keni nevojë të siguroheni që ka hapësirë ​​të mjaftueshme për të gjitha dosjet e faqes suaj. Kjo është veçanërisht e vërtetë nëse planifikoni të ruani të gjitha dosjet mediatike të faqes suaj edhe në serverin tuaj.

Së fundi, është e rëndësishme të sqaroni se sa e lehtë është që faqja juaj të shkallëzohet(rritet më vonë). Disa opsione hosting, si cloud hosting, i japin faqes tuaj liri të pakufizuar në rritjen e saj. Nëse keni një ditë të trafikut të lartë, ngarkesa e serverit do të jetë e balancuar në mes serverëve të shumtë, kështu që faqja juaj nuk do të rrëzohet.

Kur zgjedh web host të drejtë për ju do të keni nevojë për të përcaktuar nevojat e përgjithshme të faqes tuaj. Të dyja në të tashmen dhe në afat të gjatë. Ju dëshironi të zgjidhni një host që përputhet me kërkesat tuaja aktuale teknike dhe mund të zgjerohet me ju,kur ndodh që faqja juaj merr më shumë trafik.

Filloni të zgjidhni paketën tuaj tani në WEBHOST.AL

PËRGJIGJU