SHPËRNDAJE

Website Planet ju ndihmon me informacion mbi ndërtimin e faqes tuaj të internetit. Nëse kërkoni shërbim të besueshëm apo një template modern, Website Planet është vendi i duhur. Më poshtë gjeni intervistën e plotë:

1. Mund të regjistrohen domain ndërmjet WebHost.al?

Webhost.al është regjistrar zyrtar për domain-net .al, por që gjithashtu ofron mundësinë të regjistrohet cdo prapashtesë globale e mundshme.

2. Cilat janë paketat host që ofroni?

Ne ofrojmë paketa të ndryshme hostimi. Paketat janë të konceptuara që të përdoren për fillestar për nje website të thjeshtë, po ashtu nga biznese që kanë website kompleks. Në paketat tona host ofrojmë domain free, email të personalizuar, SSL, Anti Malware Scanner and Cleaner, që është antivirusi që mbron faqen nga viruset si dhe shumë të tjera që janë të gjitha të përfshira në paketë.

3. Cilat janë paketat VPS që ofroni?

Ne ofrojmë 4 paketa të ndryshme VPS me akses të plotë në root. Kjo gjë i jep mundësi userit të ketë kontroll të plotë si dhe të mund të instaloj software të avancuar.

4. Cili është ndryshimi ndërmjet Web Hosting nga VPS Hosting?

Servera VPS janë të njohur si Virtual Private Servers. Kjo tipologji hostimi është në thelb një server fizik, i cili ndahet në disa servera virtual të vegjël. Secili prej këtyre serverave virtual vepron si mjedisi i serverit të dedikuar.

Meqë ju keni seksionin tuaj të dedikuar të serverit, ju keni grupin tuaj të burimeve të alokuara dhe mund të personalizoni dhe konfiguroni ndarjen tuaj të serverit pikërisht ashtu siç dëshironi. Plus, nuk ka shkëmbim të të dhënave ose qasje në skedarë midis llogarive në serverin VPS.

Megjithatë, ata mund të priren të jenë më pak të besueshëm, sepse nëse një server fizik dështon, atëherë çdo VPS duke përdorur atë server dështon gjithashtu.

Serverat Cloud janë të ngjashëm me një mjedis hosting VPS. Dallimi kryesor është se në vend që të ketë një server të vetëm që është i dedikuar në faqen tuaj (siç është rasti me VPS), burimet shpërndahen midis një numri të  ndryshme physical machines .

Me cloud hosting, ju keni një rrjet potencialisht të pakufizuar të virtual machines . Të gjitha këto makina virtuale mbështeten në një rrjet themelor të serverave fizik. Me të gjitha këto makina virtuale të lidhura së bashku, ju jeni në thelb duke krijuar një VPS masiv.

Me një platformë cloud hosting, përfitoni nga përdorimi i serverëve të shumtë, kështu që ju keni më shumë burime në dispozicion në dispozicionin tuaj. Ju mund të rrisni fuqinë e serverit tuaj sa herë që dëshironi të përmbushni nevojat e ndryshme të trafikut.

Ndërsa cloud hosting ofron më shumë fleksibilitet se sa VPS hosting, ai nuk lejon aq shumë customization.

5. Ofroni SSL me paketat host?

Po të gjitha paketat që ne ofrojmë kanë FREE SSL powered nga LetsEncrypt.

6. Ofroni Hosting për platformat CMS si WordPress apo Joomla?

Po, të gjitha paketat tona ofrojnë instalim me 1 klikim për të gjithë platformat CMS.

7. Si funksionon Website Builder që ju ofroni?

Website Builder që ne ofrojmë është një nga mënyrat më të thjeshta për të ndërtuar një faqe me Drag and Drop tools pa pasur aftësi teknike apo eksperienca të mëparshme në zhvillimin e faqe-ve.

8. Ofroni Backup?

Po ne ofrojmë backup automatik cdo ditë për filet, email-et, database etj. Backup mund të bëhet nga vet klientët gjithashtu nga paneli i tyre i administrimit. Backup që ne ofrojmë është falas.

9. Si i mbroni user-at nga hackers apo pshishing?

Ne ofrojmë Anti Malware Scanner and Cleaner që është antivirus që mbron cdo faqe nga viruset, phishing, duke i gjetur dhe fshirë automatikisht gjithë filet e infektuar. Ne ofrojmë mbrojte Anti DDos si dhe gjithashtu ne jemi të certifikuar nga PCI security Standarts.

10. Si mund t’iu kontaktojnë klientët apo të interesuarit për t’u bërë klient në WebHost.al?

Klientët si dhe të interesuarit për t’u bërë klient në WebHost.al mund të na kontaktojnë ndërmjet live chat ku në cdo moment jemi të gatshëm që të ndihmojmë dhe t’iu përgjigjemi cdo pyetje që mund të kenë në lidhje me shërbimin.

Mund të kontaktojnë me email tek [email protected] apo në Support Ticket.

Gjithashtu ne kemi dhe YouTube Channel ku me anë të video-ve të ndryshme tutorial mund të ndihmojmë user-at për të përdorur shërbimin.

Intervistën e plotë e gjeni dhe tek ky link: https://www.websiteplanet.com/blog/webhost-al-interview/

PËRGJIGJU