SHPËRNDAJE

Marrja e një faqeje të re interneti është një moment emocionuese për një biznes. Ajo ofron potencial dhe është një mënyrë për t’i treguar botës atë që bëni çdo ditë. Por ka disa gjëra që shumica e bizneseve bëjnë me faqet e tyre që ata absolutisht nuk duhet. Pra, për t’ju drejtuar në rrugën e duhur, këtu janë 10 gjëra që NUK duhet të bëni faqe interneti të sapokrijuar:

1. Shkrimi rreth jush

Ky është një shkrim i madh dhe zakonisht fillon me fjalët e para në ekran: “Mirë se vini në faqen tonë të internetit”. Njerëzit që vizitojnë faqen tuaj të internetit nuk kanë nevojë për tu mirëpritur. Dhe ata nuk kanë nevojë të lexojnë për të gjitha gjërat që mund të bëni dhe sa i mirë po i bëni ato. Ata duan të dinë nëse e kupton problemin e tyre dhe nëse mund ta zgjidhësh atë. Pra, bëni përmbajtjen tuaj rreth klientit tuaj, jo për ju.

2. Vështirë për të gjetur informacionin e kontaktit

Mos e bëni të vështirë për përdoruesit të mësojnë se si të lidhen me ju. Vendosni detajet kryesore të kontaktit si një numër telefoni në çdo faqe – po, çdo faqe. Dhe bëni faqen tuaj “Na kontaktoni” me të dhënat tuaja të plota të kontaktit të lehtë për t’u gjetur.

3. Përmbajtja e pamjaftueshme

Mos i ngacmoni klientët tuaj me informacione të pjesshme pasi ato do të bëhen të frustruar. Dhe një përdorues i mërzitur i internetit ka një mjet të fuqishëm në dispozicion të tyre – butonin prapa. Ju nuk keni kohë për të marrë vëmendjen e tyre dhe ju mund ta humbni atë vëmendje të shpejtë, prandaj mos kini kujdes me përmbajtjen.

4. Shumë përmbajtje 

Ju mund të keni edhe shumë përmbajtje. Në përgjithësi kjo bie në dy kategori:

1) duke shtuar shumë informacione teknike

2) duke plotësuar çdo hap të hapësirës së bardhë në ekran.

Për shumicën e bizneseve informacioni i detajuar teknik nuk duhet të jetë shume. Dhe është në rregull që të ketë hapësirë ​​të bardhë. Nuk është i bindur? Hidhni një sy në google.com.

5. SEO jo e mirë 

Ka rregulla të mira SEO që duhet të ndiqni kur të ndërtoni një faqe interneti. Kjo do të ndihmojë motorët e kërkimit të gjejnë faqet tuaja të internetit dhe do t’i ndihmojë ata të kuptojnë se cilat janë faqet tuaja.

6. Dizajn që nuk është fleksibël  

Njerëzit përdorin telefonat celularë për çdo gjë, duke përfshirë edhe shikimin në faqen tuaj te internetit. Duke e bërë faqen tuaj të internetit tu pergjigjet te gjitha kerkesave te klientit nuk është një zgjedhje – është thelbësore.

7. Asnjë integrim i mediave sociale

Çdo biznes duhet të shesë dhe të tregtojë vetë ose ndryshe bëhet statik dhe i vjetëruar. Kompanitë gjithashtu duhet të komunikojnë me klientët e tyre dhe ata duhet të mbajnë në krye të cilësisë së shërbimit të tyre konsumatorët. Mediat sociale mund t’ju ndihmojnë me gjithë këtë, por nuk është mirë nëse këto media nuk integrohen me faqen tënde të internetit.

8. Nuk i tregoni njerëzve atë që ju doni ata të bëjnë

Kjo është e gjitha në lidhje me thirrjen për veprim. Nëse doni që ata të blejnë diçka, u japin atyre një buton të madh të blerjes dhe kërkoni që ata të klikojnë. Dhe nëse doni që ata të plotësojnë një formular bëjnë formën të lehtë për t’u gjetur dhe u kërkoni atyre të bëjnë atë.

9. Publikoni dhe shpresoni

Botimi i një faqeje interneti pa marketing është si hapja e një dyqani pa vënien e shenjave ose shfaqjeve të vitinave. Njerëzit nuk do të vizitojnë faqen tuaj nëse nuk u tregoni atyre. Pra, u thoni atyre në çdo rast – nëpërmjet reklamave në internet, reklamave offline, materialeve të printuara, mediave sociale etj.

10. Mendimi i përfunduar

Në aspektin e përmbajtjes, faqet e internetit të mira dhe të suksesshme nuk mbarojnë kurrë. Ju mund të përfundoni një fazë të projektimit ose të rindërtoni, por ju duhet të keni një plan të vazhdueshëm të përmbajtjes për të mbajtur faqen tuaj të përditësuar rregullisht. Kjo do ta mbajë atë të freskët dhe të rëndësishëm për të dy përdoruesit tuaj dhe motorët e kërkimit.

Sigurimi që nuk do të bëni këto gabime do t’ju japë një shans më të mirë për krijimin e një faqe interneti të suksesshme. Dhe nëse tashmë keni bërë disa gabime, mos u frikësoni. Ju mund të rregulloni shumicën e tyre shpejt dhe lehtë.

PËRGJIGJU