SHPËRNDAJE

Zgjedhja e një emri domain është i ngjashëm me zgjedhjen e një emri të kompanisë – kjo kërkon shumë mendim dhe konsideratë. Emri juaj i domain është identiteti juaj në internet; ju doni të bëni të sigurtë që ju të zgjidhni një emër domain që jo vetëm i përshtatet biznesit tuaj, por është gjithashtu e lehtë për të gjetur dhe promovuar.

Ndiqni hapat e mëposhtëm për t’ju ndihmuar të zgjidhni emrin e përsosur të domain-it.

1. Bëjeni më të lehtë për tu shkruajtur

Gjetja e një emri domain që është i lehtë për t’u kërkuar është kritik për suksesin në internet. Nëse përdorni zhargone , shkurtime , ose fjalë me kuptime të shumfishta,atherë mund të jetë më e vështirë për klientët të gjejnë faqen tuaj.

2. Gjeni një domain të shkurtër

Nëse emri i domain-it është i gjatë dhe kompleks, ju rrezikoni klientët të gabojnë ose shkruajnë gabimisht. Shkurtër dhe  thjeshtë është rruga e duhur.

3. Përdorni fjalë kyçe

Provoni të përdorni fjalë kyçe që përshkruajnë biznesin tuaj dhe shërbimet që ofroni. Për shembull, nëse jeni një biznes i kremrave të fytyrës kremrafytyre.com etj ide si këto.

Kjo ndihmon në përmirësimin e SEO-s tuaj në motorët e kërkimit .

4. Përcaktoni zonën tuaj

Nëse biznesi juaj është lokal, merrni parasysh përfshirjen e qytetit ose shtetit në emrin tuaj të domenit për ta bërë të lehtë për klientët lokalë të gjejnë dhe të mbani mend. Shembull: webhostalbania.com

5. Shmangni numrat dhe shënjat

Numbers dhe shënjat janë keqkuptuar shpesh – njerëzit që dëgjojnë adresën tuaj të internetit nuk e di nëse ju jeni duke përdorur një numër (5) ose është shkruar (pesë). Nëse keni nevojë për këto në domenin tuaj, regjistrojeni ndryshimet e ndryshme për të qenë të sigurt.

6. Bëjeni të thjeshtë për tu memorizuar

Ka miliona emra domain-i të regjistruar, kështu që ka një domain që është tërheqës dhe i paharrueshëm është thelbësor. Sapo të keni ardhur me një emër, ndani atë me miqtë e ngushtë për t’u siguruar se kjo tingëllon tërheqës dhe ka kuptim për të tjerët.

Zgjidhje të shpejta: A keni një ide të mrekullueshme për një domain? Regjistrojeni emrin tuaj sot ne WebHost dhe vendosni një faqe interneti atje përpara se dikush tjetër të jetë më i shpejtë se ju.

7. Filloni hulumtoni për domain-in tuaj

Sigurohuni që emri që keni zgjedhur nuk është trademarked, copyright ose duke u përdorur nga një kompani tjetër. Kjo mund të rezultojë në një rrëmujë të madhe ligjore që mund t’ju kushtojë një pasuri, si dhe domain-in tuaj!

 

8. Përdorni një zgjatje të duhur të emrit të domain-it

Zgjerimet janë suffixes, të tilla si .com ose .al, në fund të adresave të internetit. Këto mund të kenë përdorime specifike, prandaj sigurohuni që të zgjidhni atë që punon për biznesin tuaj. Shtrirja e domain-it .com është dhe më e popullarizuar, por mund të jetë e vështirë për të marrë një emër domain .com të shkurtër dhe të paharrueshëm sepse ka qenë rreth e rrotull për kaq gjatë.

 

9. Mbroni dhe ndërtoni markën tuaj

Për të mbrojtur markën tuaj, duhet të blini zgjerime të ndryshme të domenit, si dhe versionet e gabuara të emrit të domain-it. Kjo parandalon që konkurrentët të regjistrojnë versione të tjera dhe të sigurojnë që klientët tuaj të drejtohen në faqen tuaj, edhe nëse e bëjnë gabim.

10. Vepro shpejt

Emrat e domain-it shiten me shpejtësi. Fatmirësisht, ata janë gjithashtu të lira, kështu që regjistroni emrat tuaj të preferuar të domain sa më shpejt të jetë e mundur. Nëse ke probleme në gjetjen e një emri në dispozicion, regjistruesit e domain si Webhost do të sugjerojnë emra të ndryshëm gjatë kërkimit të domain-it për t’ju ndihmuar të gjeni emrin e përsosur të domain-it.

Provoje tani!

PËRGJIGJU