SHPËRNDAJE

Më në fund keni zgjedhur një emër domain-i, keni blerë hosting dhe jeni gati për të filluar faqen tuaj të WordPress. Urime! Ajo do të jetë mbreslënëse.

Por,ju mund të pyesin se çfarë të bëni më pas. Mos u shqetësoni. Ky udhëzues i shkurtër do të ecë përmes se si të krijoni faqen tuaj të parë në WordPress hap pas hapi.

Instaloni  WordPress

WebHost, ne thjeshtojmë jetën tuaj duke siguruar një klikim të instalimit të WordPress. Ja se si funksionon.(Shiko këtu)

Identifikohu në llogarinë tuaj  me emrin e përdoruesit dhe fjalëkalimin e zgjedhur.
Kthejeni vëmendjen tuaj në “control panel” .
Gjeni seksionin “Software” të faqes tuaj cPanel, pastaj klikoni “Softaculous Apps Installer“.
Klikoni tek WordPress dhe instalojeni atë.

Tashmë ju keni instaluar zyrtarisht WordPress dhe mund të filloni të hartoni faqen tuaj të internetit.

 

Zgjidhni një Theme

Pas instalimit të WordPress, hapi tjetër është që të zgjidhni një temë. Një temë është një template para-projektuar që tregon WordPress se si do të duket faqja juaj. Me fjalë të tjera, në vend që të kodoni të gjithë webfaqen tuaj, mund të zgjidhni një temë që ju pëlqen dhe pastaj përshtatni elementet.

 

Për të zgjedhur një temë:

  1. Hyni në panelin e kontrollit WordPress me emrin dhe fjalëkalimin tuaj. Për shembull:   http: // çfarëdoemridomainkeni/ wp-admin
  2. Kthejeni vëmendjen në anën e panelit të kontrollit dhe gjeni “Apparence” dhe më pas zgjidhni “Themes”.

theme-sidebar

3. Prej këtu mund të zgjidhni një temë të lirë ose të instaloni një temë premium që keni blerë duke klikuar “Add New” dhe pastaj “Upload Theme”.

add-theme

4. Thjesht zgjidhni skedarin .zip që keni shkarkuar kur keni blerë temën dhe klikoni “Install Now”.
5.  Së fundi, do të klikoni “Activate” temën.

Pasi tema juaj është aktivizuar, faqja juaj do të fillojë të duket si një faqe interneti! Por për të qenë me të vërtetë një faqe interneti, do të ketë nevojë për përmbajtje të mirë. Dhe kjo do të thotë që do të duhet të krijoni faqen tuaj të parë në WordPress si më poshtë.

Si të krijoni faqen tuaj të parë Web në Word Press

Tani që keni një temë, është koha për të krijuar faqet tuaja. Për shembull, mund të dëshironi një faqe “About”, një faqe “Services” ose një “Kontakt” faqe, në varësi të qëllimeve të faqes suaj të internetit. Ju mund t’i krijoni këto faqe përmes funksionit WordPress “Pages”. Ja se si ta bëjmë atë.

1.Kthejeni vëmendjen tuaj në shiritin anësor dhe gjeni “Pages”.

pages-sidebar

2. Klikoni “Add New”

new-page

3. Pasi të keni zgjedhur “Add New”, do të vëreni që mund të futni një titull dhe të personalizoni përmbajtjen. Ju mund të shtoni një titull në faqen tuaj, si “Rreth meje/About Me” ose “Shërbimet/Services”. Pastaj ju mund të shkruani përmbajtjen tuaj, të shtoni imazhe dhe madje të zgjidhni pamjen “layout” për faqen tuaj.

4. Pasi të jeni gati për të publikuar faqen tuaj, gjeni butonin “Publish” në anën e djathtë të ekranit tuaj. Sa më shpejt që të klikoni butonin blu, faqja juaj e re do të vazhdojë të ekzistojë. Mos harroni, pasi ju keni zgjedhur një temë, WordPress automatikisht do të importojë faqen tuaj në dizajnin që keni zgjedhur. Kjo do të thotë që ju nuk keni nevojë të dini ndonjë kodim.

 

Si të shtoni një faqe në një menu

Pasi të keni krijuar të gjitha faqet tuaja, ju do të dëshironi t’i organizoni ato. Pas të gjithash, ju doni që vizitorët tuaj të jenë në gjendje për të lundruar lehtësisht në faqen tuaj te internetit.

Për të organizuar faqet tuaja, ju do të dëshironi të shtoni ato në një nga menu kryesore . Këtë mund ta bëni përmes skedës “Apparance” në shiritin anësor. Ja se si.

  1. Gjeni “Apparance” në shiritin anësor dhe klikoni “Menus”.

appearance-menu  2. Gjeni faqet që keni krijuar nën  “Pages”.

3. Ju mund të shtoni ndonjë nga faqet në menunë tuaj duke klikuar kutinë e zgjedhjes pranë titullit të faqes tuaj dhe pastaj duke klikuar “Add to Menu”.

add-to-menu

4. Pasi të keni zgjedhur faqet që dëshironi të shtoni, mund t’i rregulloni në mënyrën që dëshironi që ato të shfaqen në menunë tuaj. Bëni këtë me drag and drop nga çdo artikull i menysë ku dëshironi që ato të shfaqen.

menu-structure

Në shembullin e mësipërm, çdo faqe e menysë kryesore është pozicionuar majtas dhe çdo nën-faqe nën faqen kryesore është poshtë saj . Ju mund të organizoni faqet tuaja sa herë që dëshironi.                                                                                                    Shënim: Gjithashtu mund të përditësoni menutë duke i redaktuar nga admin ose customizer.

 

Dhe ishte kaq e thjeshtë. Krijoni faqen tuaj të parë me WordPress dhe nisjani punës për të arritur objektivat tuaja!Sukese!

PËRGJIGJU