SHPËRNDAJE

Një nga gjërat më të rëndësishme në lidhje me WordPress është aftësia për të shtuar funksionalitete shtesë në faqen tuaj pa pasur nevojë të dini si të kodoni. Per këtë ekzistojne disa shtojca ose ndryshe plugins që ju mund ti përdorni dhe përzgjidhni nga mijëra alternativa dhe funksionalitete nga më të ndryshmet.

1) Akismet

Nje koment spam. A e dëshironi një gjë të tille?

Akismet ndihmon në largimin e komenteve spame dhe madje ka aftësinë për të fshirë të gjitha komentet të kësaj natyre vetë kështu që kurrë nuk do të shihni ato parazitë dixhitalë.

2) Google XML Sitemaps

Besoni apo jo, edhe nëse keni bërë gjithçka që mundeni për të optimizuar postimet tuaja për SEO, vetë faqja juaj mund të jetë shkaku përse nuk po rankoheni siç duhet.

Zgjidhja me e thjeshte? Një sitemap.

Dhe shtojca e sitemapsit të Google XML është një nga më të njohurat për dhënien e faqes suaj  atë që i nevojitet. Duke krijuar një sitemap, faqja juaj është shumë më e lehtë për Google të pershkohet dhe lexohet, duke ndihmuar kështu në renditjen tuaj më të lartë.

3) Forma e kontaktit 7

Është një plugin shumë i thjeshtë dhe i dobishëm për krijimin e formave të ndryshme të kontaktit. Në formularin e kontaktit 7, ju do të jeni në gjendje të shtoni forma të ndryshme dhe t’u jepni emra. Ju gjithashtu mund të bëni disa nga kutitë si “të kërkuara”, p.sh. kutinë e emailit ose numrin e telefonit. Nuk ka nevojë për kodim të veçantë CSS.

4) Jetpack 

Ka mbi 30 module që mund të aktivizoni për t’ju ndihmuar të drejtoni faqen tuaj, si: postime të ngjashme, statistikat e faqes, butonat e shpërndarjes, publikimi, komentet dhe sistemi i abonimit, monitorimi i faqes etj.

5) WooCommerce

WooCommerce është shtojca që revolucionazoi ecommerce-in për WordPress-in.Drejtimin e një dyqani në internet me WordPress e bën më të lehtë me qindra zgjerime të falas që mbulojnë të gjitha kërkesat tuaja logjistike dhe teknike.

6) Wordfence Security

Faqja juaj e WordPress mund të bllokohet pas një numri të fjalëkalimeve, por kjo nuk është forma më e mirë e sigurisë.

Shumë njerëz e njohin nevojën për të shtuar masat e sigurisë në faqen e tyre dhe kjo është arsyeja pse kaq shumë kane zgjedhur Wordfence. Shtojca e sigurisë ka veçori të tilla si bllokimi i rrjeteve, skanimi i cenueshmërisë, monitorimi i metrikave të ndryshme që mund ta bëjnë faqen tuaj më të hapur ndaj sulmeve dhe shumë më tepër.

7) Yoast SEO

Edhe pse një pjesë e madhe e asaj që dimë në lidhje me atë që SEO ka ndryshuar, shumë gjëra kanë mbetur të rëndësishme – si krijimi i përmbajtjes që optimizohet për kërkimin në Google.

Sidoqoftë, krijimi i kësaj përmbajtjeje në mënyrë korrekte mund të jetë një problem nëse nuk e dini se çfarë keni bërë mirë dhe çfarë keni bërë gabim.

Këtu përfshihet plugin-i Yoast SEO. Në vend që të lihet të mendosh nëse e ke optimizuar përmbajtjen tënde të saktë, shtojca ju ndihmon çdo hap përgjatë rrugës. Dhe nëse e përdorni këtë, ju mund të kaloni shtojcat shtesë të sitemap XML, sepse Yoast kujdeset edhe për këtë.

8)  Shtojca Regenerate Thumbnails

Imagjinoni këtë: Ju vendosni ti ndërroni pamjen faqes tuaj dhe kaloni tema ndryshme. Në momentin që e gjeni, të gjitha imazhet tuaja të paraqitura dhe thumbnails duken të tmerrshme dhe të turbullta.

Këtu futet në punë shtojca Rigenerate Thumbnails.

Kur të arrini në këtë pikë, thjesht drejtojeni shtojcën dhe ajo do ti rregulloje fotot tuaja sipas nevojës.

9) WP Super Cache

Çdo sipërmarrës  i vërtetë online duket se e di dhe e kupton nevojën për një faqe interneti të shpejtë dhe të besueshme.

Caching një faqe WordPress i siguron të dyja këto.

Një arsye pse ky plugin është më popullor se të tjerat është për shkak se është i lehtë për t’u përdorur dhe për t’u konfiguruar. Vetëm instaloni, aktivizoni, kontrolloni disa kuti për të konfiguruar shtojcat dhe jeni gati për të shkuar!

10) Google Analytics nga Yoast

A keni pasur ndonjëherë atë moment ku ju duhet të shikoni në më shumë se një faqe dhe pastaj ndjeheni papritur të mbingarkuar me atë që ndjehet si mbingarkesë e ekranit?

Por fatmirësisht, shtojca Google Analytics nga Yoast kursen nevojën për të hapur tabin shtesë të shfletuesit. Vetëm instaloni dhe konfiguroni shtojcën, dhe do të jeni në gjendje të shikoni analytics e faqes suaj atje në panelin e kontrollit te WordPress-it. Mund te shikoni rritjen e trafikut të faqes, si sillen njerëzit , si arrijnë në faqen tuaj , çfarë rruge ndjekin e të tilla si këto.

PËRGJIGJU