SHPËRNDAJE

A keni klikuar ndonjëherë tek një faqe interneti dhe u larguat menjëherë për shkak se nuk ju pëlqeu ajo që patë?

Ndoshta uebfaqja ishte shumë e ngatërruar dhe kjo ju bezdiste. Ndoshta duket si një faqe e internetit e ndërtuar në vitet ’90 dhe keni menduarse informacioni do të ishte i vjetëruar, sepse dizajni i faqes ishte.

Kjo do të thotë që Dizanji i Website-it ka shumë rëndësi.

Faqja juaj e internetit është fytyra kryesore e markës tuaj në internet dhe dizajni i saj luan një rol kyç në mënyrën se si vizitorët tuaj navigojnë në faqen tuaj. Përfshirja e ideve të mençura dhe kreative të dizajnit të faqes ju jep një mënyrë për të dalë jashtë dhe të ofroni një përvojë unike dhe pozitive për vizitorët tuaj.

Nëse e keni konsideruar një modifikim të web design, por nuk keni vendosur ende se çfarë dëshironi, këto ide krijuese të dizajnit të faqes mund të ofrojnë disa frymëzime.

1. Bëjenii Interactive.

Normalisht, nuk do dëshironit që një vizitë në website-in e biznesit  tuaj të jetë një përvojë pasive. Ju dëshironi që vizitorët të jenë të angazhuar me informacionin në faqet tuaja. Një mënyrë që ju mund të siguroheni shumë mirë që do të ndodhë është duke shtuar elemente interaktive në faqen tuaj te internetit.

Kjo mund të përfshijë çdo gjë që i jep vizitorit fuqinë për të ndryshuar përvojën e tyre në një faqe duke lëvizur dhe duke klikuar disa pjesë të tij. Një shembull i mirë i kësaj është faqja e Nurture Digital:

interactive web designinteractive website design

Në vend të një menuje tipike, shërbimet e tyre të ndryshme janë etiketuar së bashku me një animacion të bukur. Lëvizja mbi çdo opsion ndryshon pak animacionin dhe klikimi hap një faqe brenda faqes që ofron më shumë informacion.
Edhe pse faqja është e ndryshme nga ajo që njerëzit përdorin në një faqe interneti, është intuitive për tu kuptuar dhe e bën të lehtë të gjesh të gjithë informacionin që ka nevojë për vizitor.

2. Përdorni ilustrime origjinale.

Një faqe interaktive nuk do të ketë kuptim për çdo markë, por ka një hap shumë më të thjeshtë që mund të ndërmarrni për të siguruar që faqja juaj të tregojë një personalitet unik të markës. Punësimi i një dizajner grafik për të krijuar ilustrime origjinale për faqen tuaj dhe përmbajtjen tuaj mund t’ju ndihmojë të zhvilloni një përvojë vizuale unike për markën tuaj.

Ilustrimet që janë në të njëjtën stil dhe skemë ngjyrash në të gjithë faqen e internetit do të lidhin të gjitha faqet e ndryshme të faqes tuaj së bashku vizualisht dhe u tregojnë vizitorëve diçka rreth personalitetit  të markës tuaj pa e kuptuar që po ndodh.

3. Përdorni animacionine

Ndërsa është pak më e vështirë (dhe e kushtueshme) për të arritur, animimi mund të jetë një tjetër mënyrë interesante për të krijuar një eksperiencë të paharrueshme në faqen e internetit. Shtimi i disa animacioneve në faqe mund të tërheqë sytë e njerëzve dhe t’i bëjë ata më të interesuar në atë që po shohin. Faqja e internetit Rollpark përdor një përzierje animacioni që është konstante kur jeni në faqe dhe disa që janë shkaktuar nga scrolling. Në të dyja rastet, ajo shton diçka që i pengon vizualisht përvojën tuaj në faqe ndërsa ndihmon të tërheqë vëmendjen ndaj mesazheve që kompania dëshiron të përcjelli.

use animation on homepagewebsite animation example

4. Inkorporoni foto të produktit.

Le të jemi të sinqertë, fotografia e produktit shpesh nuk është veçanërisht e bukur apo interesante. Por mund të jetë. Dhe në qoftë se ju merrni një qasje në fotografinë tuaj të produktit që e bën atë më artistike ose tërheqëse, ju mund të bëni fotot e produktit tuaj në qendër të dizajnit të website-it tuaj. People Footwear bëjnë një punë të mirë për këtë. Duke i vendosur këpucët në mënyrë vizuale estetike dhe krijuese, krijojnë imazhe që të dyja shërbejnë si sfonde të mira për faqen e tyre dhe për të komunikuar diçka rreth produkteve – dhe jo vetëm se si duken, por ju mund t’i dalloni menjëherë imazhet se janë të mira për aktivitete si ecje dhe tenis.

use original photos in website design

5. Përdorni një Font të veçantë.

Shumica prej nesh që nuk janë web designers nuk shpenzojnë shumë kohë duke menduar rreth fonts, por ato kanë një efekt në mënyrën se si ne ndërveprojnë me faqet e internetit të ndryshme që vizitojmë. Zgjedhja e një font unik është një mënyrë e vogël që ju mund të shtoni një personalitet shtesë në faqen tuaj dhe të krijoni një eksperiencë të dizajnit që ndihet origjinale. Ka shumë burime online për gjetjen e fonteve të reja dhe nëse doni të përzierni gjërat duke përdorur fontë të ndryshëm në një faqe, Font Combinations është një mjet i dobishëm për t’ju ndihmuar të zgjidhni fontet që duken mirë së bashku. Caava Design përdor një përzierje të fonts të ndryshëm për të krijuar një faqe vizuale imponuese që ju tregon diçka rreth stilit të tyre si një markë dhe si dizajnerë.

use unique fonts in web design

6. Bëjeni përmbajtjen tuaj kryesore.

Nëse jeni duke bërë shumë punë në krijimin e përmbajtjes me cilësi të lartë, atëherë dëshironi që njerëzit ta gjejnë atë. Një mundësi për të bërë më të dukshëm përmbajtjen tënde është ndërtimi i faqes suaj përreth saj. Përmbajtjet-në qëndër të website-it , vendosin përmbajtjen në fokus të vizitorëve  tuaj. Ato janë të dizajnuara për t’u siguruar që njerëzit të vërejnë lehtë mundësitë e përmbajtjes për të cilat ata janë më të interesuar. Faqet e internetit që janë ndërtuar m në qëndër përmbajtjen e tyre, kanë kuptim më të madh për kompanitë e medias që kanë një model biznesi të bazuar në përmbajtje ose për markat që duan të japin prioritet të lartë programeve të marketingut të përmbajtjes së tyre. Makeup.com nga L’oréal bie në kategorinë e fundit. E gjithë faqja e internetit është fokusuar në tërheqjen e vëmendjes ndaj përmbajtjes që ka krijuar marka rreth produkteve të makeup-it. Njerëzit gjithashtu mund të gjejnë produktet e kompanisë duke lëvizur poshtë disa herë, por ato nuk janë fokusi kryesor i faqes. Faqja e internetit në mënyrë të qartë ndjek parimin e marketingut të ofrimit të vlerës së parë dhe promovimit të produkteve më vonë.

7. Lërini vizitorët të duan më shumë.

Ndonjëherë “më pak” është më shumë kur është fjala për dizajn të arritur të website-it tuaj. Nëse mund ta mbani faqen tuaj kryesore të thjeshtë, por intriguese, mund të bëjë që vizitorët tuaj të dëshirojnë të vazhdojnë të navigojnë ose të klikojnë për të kuptuar se cka ofron faqja. Restoranti Maaemo  përdor këtë parim. Në fillim, e vetmja gjë që shihni në faqen e internetit është emri (në fontin interesant, shih pikën# 5) me një pamje të mrekullueshme lëvizëse në sfond. E vetmja gjurmë në këtë pikë për atë se çka është faqja është “Book a table” në këndin e sipërm të majtë.

minimalist web design

Ju duhet të shkoni poshtë për të mësuar se faqja e internetit është për një restorant që është i specializuar në përdorimin e prodhimeve natyrore, vendore, si një mënyrë për t’i ndihmuar njerëzit të kuptojnë më mirë peizazhin dhe kulturën lokale përmes ushqimit (gjë që e bën imazhin fillestar të rëndësishëm për pozicionimin e markës). Është e bukur dhe mjaft interesante për të kapur vëmendjen tuaj nga momenti i parë, por kjo ju bën të bëni pak, por punë të angazhoni me faqen e internetit dhe të mësoni më shumë.

8. Guxoni të jeni Colorful.

Ndërsa një stil minimalist mund të jetë vetëm e drejtë për disa marka, për të tjerët personaliteti juaj do të përfaqësohet më mirë nga një shpërthim ngjyrash. Faqja e internetit e Wistia’s është plot me ngjyra të ndezura, gjë që ka kuptim të përsosur për një markë artizanale që paraqet një personalitet të gjallë.

color block web design

Ju nuk duhet të kufizoni veten në një skemë bazë të ngjyrave që përdorin vetëm një pjesë të vogël të gamës së ngjyrave, për sa kohë që ju zgjidhni me mençuri ngjyrat tuaja në mënyrë që të gjithë të duken mirë së bashku.

9. Përdorni (silent) video.

Përdorimi i  videove me autoplay me zë të lartë, krijon një përvojë të keqe të përdoruesit dhe do të frymëzojë shumë vizitorë për tu larguar sa më shpejt nga faqja juaj dhe për të gjetur një vend tjetër për të vizituar. Por ju mund të përdorni video silent si një mënyrë për të bërë imazhin e sfondit në faqen tuaj më të madh duke treguar më shumë.Mediaboom  e bën këtë duke pasur një video në sfondin e faqeve të tyre që tregon njerëzit që punojnë dhe shfletojnë internetin.

website design with video on homepage

10. Bëni CTA tuaj BOLD.

Shumë nga idetë e dizajnit në internet në këtë listë kanë të bëjnë me sigurimin e një eksperience vizualisht interesante ose unike. Por është e rëndësishme që çdo gjë tjetër që bëni me hartimin e faqes suaj, gjithashtu sigurohuni që ai të bëjë punën kryesore që ju nevojitet për: komunikimin se cila është markë juaj dhe çfarë e bën atë të veçantë. Për këtë arsye, duhet të siguroheni që dizenjimi juaj i web-it të vendosë në pozicionin tuaj kryesor. Ju dëshironi që të gjithë që vijnë në faqen tuaj të internetit për të mësuar shpejt se çfarë e bën biznesin tuaj të vlefshëm. Freshbooks bën një punë shumë të mirë të kësaj në faqen e tyre. Gjëja e parë që vëreni kur vizitoni është shkrimi i madh blu që ju tregon se ato ofrojnë “softuerin e kontabilitetit për biznesin e vogël që bën faturim” Ju e dini se çfarë është produkti i tyre, kush është dhe pse njerëzit duhet ta përdorin atë.

make cta clear in landing page design

11. Përdorni Parallax Scrolling.

Parallax scrolling është kur faqja e internetit ndryshon ndërsa shkoni poshtë. Ndonjëherë është sfondi që ndryshon dhe nganjëherë scrolling shkakton animacione. Sido që të jetë, kjo bën një eksperiencë të paharrueshme që i jep vizitorëve shumë për të parë, ndërsa lundrojnë në faqe. Vendi Make Your Money Matter përdor scrolling parallax për t’ju lejuar të kontrolloni ritmin e një historie të animuar që e bën rastin për zgjedhjen e unioneve të kreditit mbi bankat. Është një mënyrë intuitive dhe zbavitëse për t’i marrë njerëzit përmes një argumenti që mund të dukej i thatë dhe i mërzitshëm nëse dorëzohej në një mënyrë tjetër.

parallax scroll on website

13. Bëni navigacionin tuaj funny.

Kujtoni librat “zgjidhni aventurën tuaj” që lexoni si fëmijë?  Ju mund të dizajnoni faqen tuaj të internetit për t’i dhënë vizitorëve një përvojë të ngjashme duke i lënë ata të zgjedhin versionin e faqes suaj të internetit që ata duan të shohin ndërsa ju vizitojnë. Kjo mund të jetë aq e thjeshtë sa të lejojë ata të zgjedhin personin që ata bien në para dorëzimit të versionit të saktë të website-it për ta. Ose mund të jetë diçka më zbavitëse si eksperienca e “zgjedhjes së aventurës suaj” të siguruar nga Lower Junction..

fun website navigationcreative use of navigation on website

Vendi ju lejon të zgjidhni midis opsioneve si “Follow the Smell of Java” ose merrni një “Tour of Moca”. Secili opsion ju merr në një rrugë tjetër të të mësuarit rreth komunitetit  Lower Junction në Toronto. Është një mënyrë inovative për t’i futur njerëzit në një komunitet.

14. Përshkruani më mirë me tekstin pas mouseover

Ne kemi vendosur që rrëmujëja është një gjë e keqe në një faqe interneti, por ndonjëherë ju keni shumë për të thënë. Përcaktimi se si t’i marrin të gjitha pikat më të rëndësishme në faqe pa e bërë faqen të duket shumë e mbushur me njerëz është një sfidë. Një tipar i dobishëm i dizajnit që mund të përdorni për të zgjidhur këtë çështje është teksti i mouseover.Stink Studio  ofron një koleksion të imazheve me informacion tekstual themelor mbi ta në faqen e tyre, por kur ju shkoni mbi secilën me mouse, ju merrni më shumë detaje mbi atë që do të shihni nëse klikoni.

use mouseover text in website design

15. Siguroni një vizitë virtuale.

Nëse biznesi juaj ka një vendndodhje fizike që dëshironi të jepni vizitorëve një shije, ju mund të përdorni një turne virtuale 360 për të siguruar një ndjenjë për atë që do të jetë një vizitë. Edhe nëse nuk keni një dyqan, mund të jetë një mënyrë për të humanizuar markën tuaj dhe stafin për vizitorët tuaj duke i sjellë ato në selinë ku punoni çdo ditë. Vizitat virtuale janë një mënyrë e pastër për t’i lejuar vizitorëve një mënyrë të re për të ndërvepruar me markën tuaj dhe për të marrë më shumë nga vizituat në faqen tuaj te internetit. Agora Gallery përdor turne virtuale për t’u dhënë vizitorëve të internetit një pamje të artit që ka gjasa t’i tërheqë ata që duan ta shohin atë personalisht. Për dikë që është gati për të bërë një vizitë, një paraqitje e shkurtër e asaj që ata do të shohin kur ata arrijnë atje mund të jetë e mjaftueshme për të tip ato drejt ardhjes në.

include virtual tour on website

PËRGJIGJU