SHPËRNDAJE

Ju keni vënë së bashku një website mjaft të mirë të parë për biznesin tuaj, dhe është në rregull. Vizitorët qëndrojnë përreth, shfletojnë dyqanin tuaj ose shikoni portofolin tuaj, dhe ju kontaktojnë ose bëjnë blerje. Është një fillim i mirë, sigurisht. Por, çka nëse doni më shumë klientë, më shumë shitje dhe vlera më të larta të rendit pa pasur nevojë të ndryshoni modelin tuaj të biznesit, ofertat e produkteve ose shërbimet?

Shtoni video! Këtu janë pesë lloje të videos që mund të ndihmojnë faqen e internetit të biznesit tuaj të fitojnë më shumë konsumatorë dhe më shumë të ardhura.

1. Video demo për produktet

Keni nevojë për videot e produktit. Ju nuk mund të mendoni se një video 30 sekondash e dikujt që hap dhe mbyll një çantë ose duke përdorur një shërbim tjetërLAN është një mjet marketingu i vlefshëm, por numrat nuk gënjejnë. Shitësit me pakicë në internet kanë raportuar rritje në normat e konvertimit prej 64 deri 85% më të larta për produktet të shoqëruara  me video. Pse? Veçanërisht për produktet e shtrenjta, konsumatorët duan të dinë sa më shumë që është e mundur për artikullin para se të blejnë.

2. Video Demostrime për përdorimin

Ndonjëherë është e vështirë të imagjinohet arritja e suksesit pa parë një model shembullor. Me shumicën e produkteve, ne kemi nevojë për prova sociale për të na bindur se mund të japë rezultate. A kanë klientët tuaj probleme/komplekse për të zgjidhur? Keni nevojë për video studimi të rasteve. Një studim i rastit është i ngjashëm me një testim, por tregon një audiencë afariste se si produkti juaj ndihmoi një klient të zgjidhë një problem të veçantë, si regjistrimi i nje . Ashtu si me një rekomandim, ju duhet të përfshini klientët dhe le të flasin për përvojat e tyre. Ju gjithashtu mund të dëshironi të përfshini disa numra për të përcaktuar saktësisht se sa i ka ndihmuar biznesi juaj klientë. Ju mund të modernizoni prodhimin e videos duke krijuar një rresht para filmimit. Ju gjithashtu do të dëshironi të keni intervistat tuaja të përgatitura tashmë. Këto detyra të thjeshta do ta bëjnë të gjithë procesin të shkojë më lehtë.

3.Video Tutoriale

Tutorials mund t’i mbajnë klientët tuaj të lumtur duke u treguar atyre se si të fitojnë më shumë vlerë nga ajo që shisni. Këto video gjithashtu mund të bindin konsumatorët e rinj për të blerë, sepse ata mund të shohin nivelin e mbështetjes që do të marrin. Videoja më e efektshme e tutorialit ecën shikuesit nëpër çdo hap në një proces.

Një tjetër lloj i tutorial tregon klientët se çfarë mund të bëjnë me produktet tuaja. Për shembull, Sephora prodhon mësime mbi mbulimin e qeskave nën sy, duke përdorur produktet që i shesin.

Këto video zakonisht kushtojnë më shumë dhe kanë më shumë kohë për të prodhuar sesa mësime të bazuara në ekran; nëse biznesi juaj nuk ka një buxhet marketingu të nivelit Sephora, videot mësimore të krijuara nga përdoruesit janë një tjetër opsion.

4. Rreth Nesh Video

Dëshironi klientë të rinj? Ju keni nevojë për një video “për ne”, sepse klientët duan të kuptojnë se si vepron biznesi juaj dhe ku përshtatet në komunitet.

Edhe nëse biznesi juaj është krejt i ri, shikuesit do të duan të dinë përse e keni filluar atë, si të kujdeseni për klientët, si punoni dhe si i bëni produktet ose ofroni shërbime që i shitni. Vetëm mbani në mend sundimin kryesor të përmbajtjes “për ne” – është me të vërtetë për të treguar se çfarë mund të bëni për klientët tuaj.

5. Webinar Video

Arsimi është jetësor për të tërhequr dhe ruajtur klientët tuaj. Duke i mësuar publikut tuaj, ata bëhen ekspertë në produktin tuaj dhe në industri. Webinarët, live dhe të regjistruara, mund të ecin me konsumatorët përmes temave që i ndihmojnë ata të bëjnë punën më të mirë. Është e vështirë për këdo që të hedh poshtë një webinar të mirë-planifikuar që ofron një aftësi të re. Kur shfaqni këto video, ekipi juaj duhet të krijojë përmbajtje të angazhuar që do të mësojë dhe argëtojë konsumatorët tuaj. Në përshkrimin, përcaktoni objektivat dhe kush duhet të marrë pjesë. Mendoni për stilet e ndryshme të të nxënit të auditorit tuaj. Ju mund të dëshironi të përfshini një broshurë shtesë ose të ndërprisni monotoninë me një sondazh të shpejtë. Gjithmonë u jepni pjesëmarrësve hapësirë ​​për të bërë pyetje gjithashtu. Kjo ndërveprim do të japë më shumë vlerë për të gjithë në webinar.

6. Video për ngjarjet

Të gjithë nuk mund të marrin pjesë në ngjarjet tuaja të mahnitshme. Megjithatë, ju mund t’i mbani të angazhuar duke kapur disa minuta në video. Mbulimi i ngjarjeve është efektiv sepse i mban konsumatorët të përditësuar në ngjarjet tuaja dhe u lejon atyre të shikojnë në lehtësinë e tyre. Varësisht nga ngjarja, kini parasysh se çfarë dhe kë regjistroni. . Mund të jetë e panevojshme të regjistrohet një sesion i tërë 90 minuta; në vend të kësaj, mund të duash të shtëna të ndryshme nga sesione të shumta. Zendesk ndau një bisedë të paraqitur nga një nga anëtarët e ekipit të saj. Prezantimi diskutoi një temë të rëndësishme për përvojat audiencë-klient:

Përdorni videot me ngjarje si një mënyrë për të lidhur markën tuaj me konsumatorët. A jeni duke pritur së shpejti një konferencë të madhe? Apo keni një seminar të vogël në agjendën tuaj të kompanisë? Zgjasë afatin e ngjarjes tënde duke regjistruar atë.

7. Videot e krijimit të kompanive.

Shitja e markës suaj për klientët nuk është një detyrë e lehtë. Me kaq shumë konkurrencë në treg, njerëzit mund të blejnë produkte nga kompani të shumëfishta. Megjithatë, disa konsumatorë zakonisht  rrinë besnik në disa markave për të gjitha blerjet e tyre.  Konsumatorët nuk blejnë vetëm nga ndonjë biznes i ri. Njerëzit blejnë nga markat në të cilat ata besojnë. Përdorimi i videove mund të ndihmojë ekipin tuaj të krijojë besimin e konsumatorit dhe theksimi i kulturës së kompanisë suaj mund të iniciojë fillimin e një marrëdhënieje pozitive.Kultura e kompanisë është dëshmi e gjallë e vlerave të markës suaj. Ai pasqyron mënyrën se si trajton punonjësit tuaj dhe se si ndërveprojnë me komunitetin tuaj lokal.

Ju mund të mendoni se mund të ekzistojnë shumë video për të planifikuar, shkruar, xhiruar, redaktuar dhe postuar, dhe keni të drejtë. Sidoqoftë, videoja nuk duhet të ndodhë në të njëjtën kohë, kështu që filloni me një lloj video dhe vazhdoni duke shkuar nga atje. Mos harroni se marketingu i videos, si marketing-et e tjere, duhet te jete i vazhdueshem per te pasqyruar evolucionin e biznesit tuaj dhe auditorit tuaj. Tregimi i videove i jep markës suaj një avantazh konkurrues. Bëni më shumë se sa u tregoni konsumatorëve atë që bëni, në të vërtetë tregoni ato përmes pamjeve.

PËRGJIGJU