SHPËRNDAJE

Për entuziastët e udhëtimit, po bëhet një ide shumë tërheqëse pagesa për të udhëtuar, për të parë vendin ose botën ,ose të paktën për të bërë para mjaftueshëm për të mbuluar disa nga shpenzimet tyre. Kjo është arsyeja pse kaq shumë udhëtarë aventurier fillojnë blogjet e tyre të udhëtimit.

Në mënyrë që blogu juaj i aventurave të ketë sukses, ne kemi hartuar disa nga mjetet që ju nevojitet për të filluar udhëtimin tuaj.

1. Emri dhe URL i blogut të aventurave duhet të jenë unik në “markën” tuaj

Kur mendoni se çfarë emri ti vini blogut tuaj të aventurave, mendoni për stilin dhe hapësirën tuaj të udhëtimit. Për shembull, blogu më popullor i udhetimit si ‘The Viking Abroad’ jep atë që premton në titull – perspektiva unike për udhëtime. Mendoni për atë që e bën historinë tuaj të udhëtimit unike kur mendoni për opsionet e emrit.

Ju gjithashtu do të dëshironi të mendoni se cilat URL janë të disponueshme. Doni diçka të shkurtër, të bukur dhe të lehtë për tu mbajtur mend – dhe sigurisht, diçka që nuk është regjistruar nga një përson tjetër deri tani.

Para se të vendosni se çfarë do ta thërrisni blogun tuaj, sigurohuni që të kuptoni praktikat më të mira për zgjedhjen e një emri domain-i dhe shikoni nëse emri i domain-it që dëshironi është i disponueshëm.

2. Një webhost që ngarkon video dhe imazhe të shpejtë

Një blog udhëtimi duhet të ketë video dhe foto për ti paraqitur vizitorëve, dhe përdoruesit e internetit nuk duan të presin që mediat të ngarkohen.

Ju do të duhet të zgjidhni një webhost që ngarkon faqet me video, imazhet me kualitet të larte për t’i mos larguar vizitorët tuaj para se të shohin udhëtimin tuaj nëpër Theth ose videot tuaja të hedhjes me parashutë nga Llogaraja. Fotografitë dhe videot gjithashtu kërkojnë shumë hapësirë ​​për ruajtje te backup-eve.

Opsionet te hostimit cloud të Webhost.al për WordPress ju japin shpejtësi dhe hapësirë ​​ruajtjeje që ju jo vetëm të tregoni aventurat tuaja dhe edhe ti shijoni ato.

3. Një temë Dizajni perfekte

Për të ndihmuar në shfaqjen e fotografive dhe videove, si dhe për të shfaqur këshilla dhe tregime për udhëtimet e tua, ju do të keni nevojë për një dizajn atraktiv.

Ka më shumë se njëqind tema falas WordPress të orientuara drejt udhëtimeve, duke përfshirë Travel Stories, Pugini dhe Travel Lite, për ta bërë blogun tuaj të mrekullueshëm që në pamje. Më vonë, nëse ju pëlqen, ju mund të lëvizni drejt një teme me pagesë ose të punësoni një ueb dizajner për të krijuar një pamje të personalizuar për blogun tuaj të udhëtimit.

4. Plugins për SEO dhe analytics

Ashtu sikurse doni të zbuloni destinacione të reja të plazheve, tifozët e blogut të udhëtimit duan të zbulojnë blogje të rinj. Është e rëndësishme për ju që ta bëni të lehtë për tu gjetur duke optimizuar faqen tuaj në rezultatet e kërkimit.

Dhe në qoftë se planifikoni të bëni para nga blogu juaj, ju takon të përfshiheni dhe të kuptoni të dhënat që tregojnë se kush është duke vizituar blogun tuaj, nga ku po vijnë, dhe çfarë përmbajtjesh u bëjnë thirrje atyre më së shumti.

Shtojcat e wordpress-it si Jetpack ofrojnë SEO dhe mjete për shpërndarjen sociale, ndërsa Yoast fokusohet në SEO dhe zgjedhje të duhura fjalësh, dhe MonsterInsights bën të lehtë integrimin e Google Analytics me faqen tuaj WordPress.

5. Llogaritë e mediave sociale

Po tashmë jeni të zënë duke udhëtuar, duke shkruar rreth saj dhe duke planifikuar aventurën tuaj të ardhshme, por për të ndihmuar njerëzit të gjejnë blogun tuaj, ju do t’ju duhet ta shpërndani atë të paktën në mediat sociale.

Kjo nuk do të thotë që duhet të postosh në çdo platformë të mediave sociale. Gjeni ato ku njerëzit te cilët ndajnë te njejtat interesa me ju  kalojnë kohë më shumë dhe postojnë. Për shembull, puna juaj mund të jetë një përshtatje e madhe për #familytravel në Instagram ose një nga shumë bordet e udhëtimit në Pinterest.

6. Një adresë e-mail profesionale e lidhur me blogun tuaj

Sapo të keni një emër të faqes tuaj dhe një webhost,j u mund të krijoni adresa elektronike të blogut për veten tuaj dhe për këdo që punon në blogun tuaj me ju.

Këto adresa të markave duken më profesionale sesa përdorimi i emailit tuaj personal dhe e bëjnë më të lehtë mbajtjen e blog-ut dhe postës së veçantë elektronike ku ju mund të keni vetëm pak minuta në një kafe WiFi ose në një sallë pritjeje aeroporti për të kontrolluar email-et tuaja.

7. Një listë me e-mailE dhe Newsletter

Bëjani të lehtë lexuesve të vazhdojnë te lexojnë aventurat tuaja të fundit duke ofruar një formë elektronike në faqen tuaj.

Ju mund t’ia dërgoni lexuesve me email artikujt tuaj si psh:”dhjetë këshilla për udhëtimet me fëmijët” ose “udhëzuesin përfundimtar të buxhetit për të marrë rreth Spanjës”. Më vonë, nëse keni libra, kurse apo të tjera produkte për të shitur, ju mund t’i ofroni këto artikuj në listën tuaj të postës elektronike.

 MËNYRAT E KONTAKTIT

Nëse shkruani një përmbajtje të mrekullueshme, jepni foto dhe video të mrekullueshme dhe shpërndani një perspektivë që lidhet me lexuesit, mund të zhvilloni kategori të plota në blogun tuaj të dedikuar për një temë të veçantë, si postime për të vizituar Parisisn-in me fëmijët’ ose ‘Si te gjejme vendin më të mirë në Portugali’. Ju gjithashtu mund të krijoni një seksion shtypi për të shfaqur përmendjet e blogut tuaj në media dhe ti ofroni reporterëve një mënyrë të lehtë për të kontaktuar me ju, nëse po shkruajnë një histori dhe kanë nevojë për ekspertizën tuaj.

 

PËRGJIGJU