SHPËRNDAJE

Jeni ndjerë ndonjëherë sikur të gjitha idetë e mira të biznesit janë marrë?

Për sa kohë që ju mund të shisni diçka që njerëzit duan të blejnë, të krijoni një faqe të mirë të tregtisë online dhe të bëni një marketing të mjaftueshëm për të tërhequr njerëzit në faqen tuaj – ju mund të jeni sipërmarrës.

Nëse jeni ende duke menduar se çfarë të shisni online, ne mund të ndihmojmë me këtë. Këtu është një listë e 20 ideve të biznesit në internet në mënyrë që ta kaloni hapin e parë e idesë.

Produktet Fizike qe Ju Mund të Shisni Online

Njerëzit gjithnjë e më shumë preferojnë të blejnë të gjitha sendet që u nevojiten në internet. Pse të shkoni në dyqan, kur mund të bëni të gjitha pazaret tuaja në pizhame nga shtëpia? Kjo do të thotë se për çdo gjë që mund të mendoni se njerëzit duan ose kanë nevojë, mund ta shisni në internet.

1. Produkte artizanale

Tregjet ishin vendet e vetme ku një person mund të shiste produktet e tij artizanale. Sot, në sajë të faqeve në internet si Etsy, shumë blerës dhe shitës të zanateve tani kthehen në internet për tu  lidhur më shpejt me klientet. Çfarëdo lloj zanati që keni aftësi për ta bërë, filloni t’i shisni ato në dyqanin tuaj online.

2. Bizhuteri

Ju mund të bëni bizhuteri të punuara me dorë ose të gjeni një burim për të blerë bizhuteri me një çmim të mirë për t’i rishitur. Sido që të jetë, bizhuteritë janë diçka që njerëzit kanë blerë dhe vëne me shekuj dhe nuk ka arsye të ndalen tani.

3. Punime druri

Druri mund të vihet në një numër të madh të qëllimeve praktike dhe dekorative. Nëse bëni tavolina, dyer, korniza, karrige ose ndonjë send tjetër të nevojshëm me dru, ju do të gjeni një treg për punën tuaj me dorë.

4. Libra

Njerëzit ndonjëherë harrojnë se një nga bizneset më të suksesshme në internet, Amazon, filloi si një librari në internet. Pa marrë parasysh se sa forma të tjera të argëtimit vijnë, njerëzit vazhdojnë të blejnë dhe lexojnë libra. Sa libra të vjetër keni në shtëpi? Ju  mund t’i shisni lehtë ato në internet.

5. Art

Ju jo domosdoshmërisht duhet të jeni artist për të shitur artin tuaj online, ju thjesht duhet të keni sy të mirë për gjetjen dhe blerjen e artit nga njerëzit të tjerë dhe mund t’i shisni më pas. Një biznes i artit në internet mund të fitojë shumë nëse keni sy të mirë për të gjetur njerëzit e artit.

6. Rroba

Jo vetëm që njerëzit kanë nevojë për rroba, por shpesh janë të gatshëm të paguajnë një çmim të lartë për rrobat në stilin e duhur. Nëse keni aftësi për të bërë rroba elegante ose nëse mund të gjeni një furnizues të markave dhe stileve të njohura, një biznes në internet mund të jetë një hit.

7. Syze

Syzet nuk janë një domosdoshmëri si rrobat, por njerëzit i kanë dashur gjithmonë dhe kanë blerë shumë syze në një gamë të gjerë stilesh. Pse të mos hyni në atë biznes dhe të shisni disa prej tyre?

8. Kasa dhe mjete për telefon 

Smartphonet dhe tabletat kushtojnë shumë para për konsumatorët. Rastet e kasave mbrojtëse për smartphonet dhe tabletat janë në kërkesë të lartë. Hartoni disa me fotografi me të famshëm ose vepra arti mbi to, dhe keni një ide biznesi të zgjuar.

9. Çajra dhe erëza

Gjithkush përdor erëza dhe njerëzit vërtet që i duan ato. Kjo i bën erëzat dicka të mirë për t’u marrë në konsideratë, veçanërisht nëse mund të gjesh erëza që janë pak më të rralla ose të pazakonshme për tu ofruar. Ashtu si erëzat, njohësit e çajit shpesh janë të gatshëm të shpenzojnë para për të provuar lloje të reja çajrash. Nëse mund të gjesh një furnizues të mirë, ky është një territor i vlefshëm për t’u marrë parasysh.

10. Gota

Pothuajse të gjithë pinë kafe ose çaj, gjë që i bën gotat një domosdoshmëri për një pjesë të mirë të popullsisë. Ju mund të shisni gota me një dizajn unik, me fraza të njohura mbi to, ose të personalizuara që mund të përdoren dhe si dhuratë.

ProdukteT Dixhitale qe Ju Mund të Shisni Online

Gjithçka në këtë listë deri më tani kërkon një proçes të komplikuar të krijimit ose të magazinimit të sendeve dhe dërgimit të tyre. Për ju që jeni në kërkim të një produkti me të thjeshtë për t’u transportuar, shikoni këto ide digjitale  që mund të shisni në internet.

11. E-books

Një ebook kërkon kohë për të shkruar, por nëse keni arritur të shkruani libra që ofrojnë një vlerë të konsiderueshme për auditorin tuaj, ju mund të bëni para me të njëjtin produkt për sa kohë që njerëzit kanë një interes në të.

12. Kurset

Kurset kërkojnë një punë pak më të vazhdueshme, por ato gjithashtu ofrojnë më shumë vlerë për klientët tuaj, kështu që ju mund të merrni më shumë të ardhura. Plus, ato mund t’ju ndihmojnë t’i tërhiqni klientët  për të blerë produkte të tjera të lidhura, nëse i ofroni ato.

13. Produktet e softuerit

Shumë nga bizneset më të mëdha sot kanë arritur majat duke shitur softuere. Nëse keni një ide dhe aftësi për të krijuar një produkt të ri softueri, kjo mund të jetë një mundësi e mirë për një biznes të ri. Por edhe nëse nuk e bëni, ju mund të krijoni një biznes bazuar në shitjen e produkteve të tjera softuerike përmes lidhjeve filiale ose partneriteteve me kompanitë softuerike.

14. Këngët

A jeni muzikant? Shitja e muzikës në internet është një nga mënyrat më të mira për të arritur direkt fansat dhe për të fituar para nga artet tuaja. Një faqe interneti për të promovuar meloditë tuaja mund t’ju ndihmojë të arrini këtë.

15. Videot për fitness

Njerëzit duan të qëndrojnë në formë dhe të shkuarit në palestër, shpesh, merr shumë kohë. Interesi për t’u ushtruar nga shtëpia është në rritje, dhe nëse dini të drejtoni disa ushtrime (ose mund të punësoni dikë që bën), mund ta prekni atë treg duke shitur videot e stërvitjes në faqen tuaj ose duke ofruar një model abonimi për akses në ato.

Shërbimet që Mund të Shisni Online

Ju mund të shisni në internet shume shërbime nëse keni aftësi dhe njohuritë përkatëse. Shumë biznese të vogla të suksesshme drejtohen nga njerëz që ofrojnë konsultime dhe shërbime të tjera për njerëzit ose bizneset që kanë nevojë për ndihmë. Këtu janë disa fusha të shërbimit që zakonisht ofrohen nga bizneset online.

16. Dizajni i uebit

Të gjitha bizneset kanë nevojë për faqe interneti. Kjo krijon shumë mundësi për punë të paguar në internet. Nëse dini se si ndërtohet një faqe interneti që duket e mirë, është intuitive dhe ndihmon njerëzit të bëjnë atë që klientët tuaj dëshirojnë ta bëjnë, dizajni i uebit mund të jetë një biznes fitimprurës për ju.

17. Grafik dizajn

Përveç faqeve të internetit, bizneset kanë shume nevojë për produktet e dizajnit, nga logot në broshura deri tek etiketat e produktit. Dikush me aftësi të fuqishme të dizajnit grafik mund të presë që të gjejë shumë punë dhe mundësi në internet.

18. Mësime online 

Nxënësit që kanë nevojë për ndihmë me ndonjë lëndë të caktuar mund të përfitojnë nga shërbimet online të mësimeve. Ju mund t’i ndihmoni njerëzit të mësojnë nje gjuhë të huaj ose t’i ndihmoni studentët të përgatiten për SAT, të gjitha këto për një tarifë të arsyeshme.

19. Konsulencë biznesi 

Nese e përcaktoni veten si një ekspert në një fushë të caktuar ju mund te ofroni sherbime këshillimi online për individë ose kompani te ndryshme. Keshilltarët e biznesit shërbejnë për të ndihmuar sipermarresit të operojnë në bizneset e tyre dhe ti mbështesin ato duke ofruar udhëzime intuitive.

20. Përkthime

Në një botë plot biznese ndërkombëtare dhe njerëz që kalojnë kufijtë për punë dhe mundësi, ka shumë nevojë për përkthime. Nëse dini rrjedhshëm dy gjuhë, mund të filloni një biznes për të plotësuar këtë nevojë.

 

Natyrisht jo të gjitha këto mundësi pune janë optimale për të gjithë ju dhe disa prej tyre mund t’ju marrin kohë për të mësuar një aftësi të re. Por nëse shihni diçka në listë që ndihet e përshtatshme për ju, atëherë kapeni momentin dhe filloni të ndërtoni biznesin tuaj online.

Ndërtimi i një biznesi të suksesshëm në internet fillon me një faqe interneti të mirë me një plan hostimi si dhe domein. Webhost.al mund t’ju ndihmojë me këtë. Planet tona cloud të hostimit të faqes përfshijnë një ndërtues falas të faqes tuaj dhe mund të integrohen me platformat kryesore të e-commerce.

PËRGJIGJU