SHPËRNDAJE

Çfarë është një Certifikatë SSL?

Besueshmëria e ekzistencës së shumë faqeve në internet po rritet gjithnjë e më shumë. Nëse jeni duke menaxhuar një komunitet , një shërbim antarsimi ose një website           e-commerce , është shumë e rëndësishme të impononi besim dhe siguri jo vetëm tek vizitorët tuaj aktual por edhe për të rritur numrin e vizitorëve të tjerë. Lundruesit dhe blerësit në internet kërkojnë gjithnjë e më shumë praninë në ekran të një ikone të vogël gjatë hapjes së një adrese të internetit që fillon me “https: // …” si shenja që ata mund të besojnë në vendin ku po lidhen. Kjo është SSL(Secure sockets layer) ose ‘shtresa e sigurt e bazave’ .

Image result for ssl

 

Faqet e internetit më të mëdha  përdorin SSL për mbrojtjen e informacionit të ndjeshëm që është dërguar midis kompjuterëve dhe serverëve. Nëse informacioni si numrat e kartës së kreditit, fjalëkalimet dhe të dhënat e tjera personale nuk është e koduar, kjo e lë atë hapur për hakerat që lehtë të hyjnë dhe të vjedhin informacionin.Me certifikatën SSL. informacioni juaj është i paqartë për këdo që përpiqet ta vjedhë.

Me një certifikatë SSL, klientët tuaj mund të bëjnë biznes me ju, duke ditur se informacioni i tyre do të jetë i sigurt nga hajdutët e identitetit dhe hakerat e mundshëm.

 

Si funksionon një Certifikatë SSL?

SSL funksionon midis shfletuesit(browser-it) të vizitorit dhe faqes ose aplikacionit tuaj. Është një mekanizëm i standardizuar i industrisë që siguron që enkriptimi i të dhënave të kalojë prapa dhe përpara(backwards and forwards), në mënyrë që asnjë person i paautorizuar të mos spiunojë informacionin dhe ta dëmtojë atë.

Certifikatat SSL shtojnë një nivel shtesë sigurie midis faqes tuaj dhe vizitorëve nëpërmjet  informacionit që ndajnë. Ata mbrojnë faqen tuaj në dy mënyra kryesore:

1. Enable Encryption

Mund të jetë e frikshme për të ndarë informatat tuaja personale dhe financiare në internet. Shumë njerëz preferojnë të përdorin faqe shumë të njohura eCommerce si Amazon, sepse ndihen shumë më të sigurt dhe të mbrojtur. Me një certifikatë SSL të dhëna të ndjeshme do të mbeten të koduara dhe të sigurta, duke u siguruar klientëve tuaj një ndjenjë lehtësimi.

2. Verifikimi i Identitetit të Pronarit të Faqes

SSL identifikon pronarin e faqes, dhe krijon një shtresë shtesë besimi. Thjesht, klientët tuaj do të dinë me të cilët saktësisht po bëjnë biznes.

Para se të lëshohet certifikata, identiteti i pronarit të faqes duhet të verifikohet përmes metodave të shumëfishta. Me komunikim dixhital shpesh është e vështirë të përcaktohet personi në anën tjetër të lidhjes, por me një certifikatë SSL mund të jeni i sigurt që jeni duke bërë biznes me marrësit tuaj të synuar dhe anasjelltas.

A kam nevojë për një certifikatë SSL për Site-in time?

Një çertifikatë SSL mund të ndihmojë në ndërtimin e besimit midis vizitorëve tuaj dhe faqes suaj së internetit.

PayPal SSL Certificate

Duke pasur “kyçin” e vogël të gjelbër në shiritin e shfletuesit, ju jeni duke garantuar klientit tuaj që faqja juaj mund të besohet.

Nëse faqja juaj e internetit kërkon shkëmbimin e çdo informacioni personal, atëherë ju mund të dëshironi të merrni në konsideratë marrjen e një certifikate SSL. Nëse përdoruesi juaj është i detyruar të fusë informacionin e kartës së kreditit, atëherë një certifikatë SSL është pothuajse e detyrueshme.

Megjithatë, nuk ju nevojitet gjithmonë një certifikatë SSL sitewide. Meqë duke kaluar nëpër nivele të shumëfishta të enkriptimit, mund të ngadalësoni faqen tuaj të internetit, mund të jetë e pafavorshme që të keni faqe të caktuara të faqes tuaj të koduara. Ka gjithashtu një kosto të mirë të përfshirë në mënyrë që të siguroheni që faqja juaj të verifikohet dhe të funksionojë në mënyrë efektive, prandaj edhe kjo duhet të merret në konsideratë.

Nëse jeni duke bërë biznes online dhe po shkëmbeni informata të ndjeshme me vizitorët tuaj, atëherë një certifikatë SSL do të sigurojë një shtresë shtesë të sigurisë, duke rritur besueshmërinë tuaj.

Shumë prej paketave hosting në Webhost vijnë me një certifikatë SSL të përfshirë.Kështu që s’ju mbetet gjë tjetër veçse të nisni biznesin tuaj tja nisni me idenë tuaj dhe të impononi cilësi dhe besueshmëri tek vizitorët tuaj

 

PËRGJIGJU