SHPËRNDAJE

Çfarë është Google Adsense dhe si funksionon? A mund të përfitoni nga Adsense apo është thjesht një legjendë? Lexoni udhëzuesin tonë për fillestar në Google Adsense dhe mësoni se si mund të filloni të përdorni Adsense në faqen tuaj ose blog.

Çfarë është Google Adsense?

Nëse jeni fillestar në Blogging dhe në botën në internetit në përgjithësi, ju mund të keni dëgjuar për Google Adsense ose keni parë reklama Adsense kur keni kontrolluar diçka në Google dhe vizituat një faqe interneti që po përdor Adsense.

Adsense është një mënyrë e shkëlqyer për të fituar para në internet. Është e lehtë për t’u përdorur, është e besueshme dhe funksionon më mirë se çdo platformë tjetër. Adsense punon duke ju dhënë mundësinë për të krijuar Ad units (njësi reklamash) me lloje dhe madhësi të ndryshme dhe shtoni ato në faqen tuaj te internetit. Google mbush këtë hapësirë ​​me reklama që lidhen me përmbajtjen dhe audiencën tuaj duke përdorur një algoritëm kompleks.

Kur dikush klikon në reklamat që shfaqen në faqen tënde të internetit, ju merrni një pjesë të madhe të të ardhurave. Ndërsa është e lehtë për tu konfiguruar dhe përdorur, ka shumë gjëra që mund të bëni për të rritur të ardhurat duke u përshtatur pozicionet dhe cilësimet e tua të reklamës.

Nëse nuk keni një llogari adsense, hapi i parë është që të aplikoni dhe të pranoni në program dhe pastaj të shpresoni që një ditë ju do të përfshiheni edhe në tregimet e suksesit të Google Adsense!

Adsense :

Është në pronësi të Google.
AdSense gjeneron një pjesë të madhe të të ardhurave të Google.
Reklama Adsense shfaqen në faqet e internetit që marrin pjesë në programin Google Adsense (që quhet ndryshe Adsense Publishers).
Adsense është një platformë për publikuesit, pra ata njerëz që kanë një faqe interneti dhe duan të publikojnë Google Ads. Sistemi për reklamuesit, dmth ata që duan të reklamojnë produktet ose shërbimet e tyre në Google, është Google Adwords.
Reklamat Adsense mund të shfaqen edhe në pajisjet mobile.
Adsense punon me EPC (earnings per click/ fitimet për klikim) dhe CPC (costs per click/ kosto për klikim).Publikuesit do të paguhen për klikimet e reklamave që shfaqen në faqet e tyre të internetit.
Aktualisht , publikuesit Adsense marrin 68% të kostos së klikimit dhe Google 32%. Kjo do të thotë që nëse një reklamues paguan $ 1 për çdo klikim në reklamat e tij, publikuesi i Adsense do të marrë $ 0.68 dhe Google $ 0.32
Çdokush (mbi 18 vjeç) me një faqe interneti që plotëson udhëzimet e Google Adsense mund të marrë pjesë në program.
Adsense ka rregulla strikte që nuk duhet të shkelen për ndonjë arsye. Është përgjegjësia juaj si një publikues i Adsense për të njohur dhe ndjekur rregullat.
Adsense ka një numër produktesh të përshtatshme për faqet e internetit desktop, videot, lojërat, aplikacionet celulare dhe më shumë.
Reklama Adsense mund të ketë një numër formatesh dhe madhësish përfshirë tekstin dhe imazhet.
Botuesit Adsense paguhen çdo muaj nga Google.

Si funksionon Google Adsense?

Tani që ju keni një ide më të mirë se çfarë është adsense, le të shohim se si funksionon në një mënyrë hap pas hapi.

Procesi i aplikimit 

# 1 – Krijoni Llogari Adsense

Hapi i parë është të shkosh te http://www.google.com/adsense dhe të krijosh një llogari. Llogaria juaj e Adsense shoqërohet me një llogari Google si ajo që përdor për t’u identifikuar në Gmail, youtube etj.

# 2 – Shto Adsense në faqen tuaj te internetit

Para se të pranohet në program, Google duhet të kontrollojë që faqja juaj e internetit të respektojë udhëzimet e Adsense. Për të kaluar këtë hap, duhet të shtoni kodin e Adsense në faqen tuaj në mënyrë që serveri i Google të ketë akses në përmbajtjen e faqes tuaj.

Ky është një hap shumë i rëndësishëm, sepse siç do të shohim më poshtë ka raste që aplikimi juaj nuk mund të pranohet.

Gjatë këtij hapi dhe derisa të jeni plotësisht i aprovuar, reklamat Adsense nuk shfaqen te faqja juaj, por ato janë të fshehura sipas parazgjedhjes. Nëse aplikmi juaj pranohet, reklamat do të fillojnë të shfaqen dhe ju do të paguani për klikimet.

Keni parasysh se ky është një proces i ri pasi që pasi të jeni pranuar si një reklamues i Adsense, mund të ekzekutoni Adsense në çdo faqe të internetit që dëshironi (me kusht që të mos shkelëni asnjë nga e rregullat Adsense).

# 3 – Vendosni informacionin tuaj të pagesës

Procesi i ardhshëm dhe përfundimtar në procesin e aplikimit është të shtoni informacionin tuaj të pagesave në mënyrë që të merrni pagesën dhe fundin e muajit dhe sapo të keni kaluar pragun minimal prej $ 100. Ju lutem vini re se para se të merrni ndonjë para nga Adsense, Google do të verifikojë adresën tuaj postare duke ju dërguar një zarf me një kod konfirmimi, prandaj sigurohuni që detajet që jepni për adresën tuaj postare janë të sakta.

 

Vendosja e reklamës .Ku shfaqen reklamat?

Kur je një përdorues i verifikuar i Adsense, mund të identifikohesh në platformën tënde dhe të krijosh njësi të reja reklamimi. Kur krijohet një ad unit (njësi reklamash) do të përzgjidhni size/madhësinë (për shembull 336 × 280), type/llojin (imazhet dhe tekstin), style/stilin (tekstin dhe ngjyrat e kufijve) dhe pastaj do t’ju jepet një kod (javascript) për të hyrë në faqen tuaj ku ju dëshorni që Ad të shfaqet. Në hapësirën që Google mund të vendosë të tregojë 1 ose më shumë reklama.

Sa reklama Adsense mund të tregoni për faqe?

Në çdo faqe të dhënë, mund të shfaqni deri në 3 njësi adsense.

Ku duhet ti vendos reklamat e mia?

Rregulli i përgjithshëm është që të vendosni reklamat ku mund të shihen nga vizitorët tuaj, por pa shkelur ndonjë udhëzues të adsense ose google webmaster quality.

Ju mund t’i përdorni këto rregulla të thjeshta:

Vendi 1 njësi reklamimi mbi  përmbajtjen kryesore të faqes së internetit (jo sidebar)
Vendoseni 1 njësi rekord në shiritin anësor. 160 × 600 është shumë i mirë për vendosjen në anën sidebar
Vendi 1 njësi reklamimi në fund të faqes tuaj ose artikullit (mundësisht në zonën kryesore të përmbajtjes)

Si e vendos Google se çfarë lloj reklamash do të shfaqë në web faqen time?

Kjo nuk është një pyetje e lehtë për t’u përgjigjur, pasi ka shumë faktorë të marrë në konsideratë para se një reklamë të shfaqet. Ju mund të supozoni se Google do të përpiqet të tregojë reklama që janë relevante për përmbajtjen tuaj dhe interesante për përdoruesit tuaj. Në rast se dëshironi të bllokoni një reklamë (ose grup reklamash) nga publikimi, mund ta bëni duke vizituar “Allow and Block ads /Lejo dhe blloko reklama” në llogarinë tuaj të Adsense.

Sa para mund të bëni me Adsense?

Kjo është një pyetje shumë e zakonshme dhe do një analizë më të gjerë .Në përmbledhje se sa para do të bëni nga Adsense varet nga:

  • Shuma e trafikut që merr faqja juaj
  • Lloji i trafikut
  • Numri i reklamuesve në kamaren tuaj
  • Lloji i përmbajtjes që keni në web faqen tuaj
  • Pozicioni i reklamave tuaja adsense

Si të rrisni të ardhurat tuaja Adsense?

Pasi të keni themeluar Adsense, ka një numër të gjërave që mund të bëni për të maksimizuar fitimet tuaja. Ju mund të lexoni më shumë detaje në postin tim 10 këshilla për maksimizimin e të ardhurave tuaja në Adsense, por kini parasysh që t’u kërkoni shokëve tuaj të klikoni në reklamat tuaja NUK është një prej tyre.

Si të rrisni shanset tuaj për t’u pranuar nga Adsense?

Nëse ju hidhni një sy në forumin Adsense , ka shumë njerëz që ankohen se kërkesat e tyre për t’u bashkuar me programin Adsense u refuzuan. Arsyet më të shpeshta janë:

Faqja e internetit ka shkelur udhëzimet e Adsense

Faqja e internetit ka pak përmbajtje

Faqja e internetit nuk kishte përmbajtje origjinale

Faqja e internetit kishte vetëm përmbajtje të dyfishtë

Domain-i ishte i ri

Për të rritur shanset për t’u pranuar në Adsense ndiqni këto rregulla të thjeshta:

Sigurohuni që faqja juaj e internetit ka shumë përmbajtje (një numër faqesh të indeksuara nga Google)
Sigurohu që përmbajtja jote është unike dhe origjinale (nuk kopjohet nga faqet e internetit të tjera)
Sigurohuni që faqet tuaja të kenë përmbajtje teksti (jo vetëm imazhe dhe video)
Sigurohuni që të vendosni kodin e testimit Adsense në të gjitha faqet tuaja dhe që të keni njësi reklamuese
Mos aplikoni për një llogari adsense nëse faqja juaj e internetit është më pak se 3 muajshe (kjo nuk është një rregull zyrtar i Adsense, është rekomandimi jonë). Për disa vende (India, Pakistani, Lindja e Mesme) ju mund të prisni që domenin tuaj të merrni të paktën 6 muaj para se të pranoni në Adsense.

A mund të jetoni vetëm me përfitimet nga Adsense?

Nëse ju hidhni një sy në tregimet e suksesit të ofruara nga Adsense, ju do të shihni njerëz (Pronarët të faqeve të internetit) që jetojnë ekskluzivisht nga Adsense. Pra, përgjigjja në pyetjen e mësipërme është Po, ju mund të bëni një jetë nga Adsense por mos u bazoni vetëm tek kjo.

Arsyeja nuk është se nuk është një platformë e besueshme, por sepse keni nevojë për shumë trafik për të fituar para nga Adsense dhe kjo në asnjë mënyrë nuk mund të garantohet. Ju mund të merrni shumë trafik nga Google tani, por pas një ndryshimi në algoritmin e tyre të renditjes, bie trafiku juaj dhe ju humbni një pjesë të madhe të të ardhurave tuaja.

Situata e mësipërme mund të ndodhë jo sepse po përpiqesh të shkelësh ndonjë rregull dhe të mashtrosh Google, por sepse konkurrenca online është aq e madhe sa nuk mund të jesh 100% i sigurt se renditja e tanishme do të mbetet përgjithmonë në të njëjtat pozicione.

 

 

 

PËRGJIGJU