SHPËRNDAJE

Kur vjen koha për të zgjedhur mjedisin tuaj të hostimit, do të keni opsioneve të ndryshme në dispozicionin tuaj. Vendi ku besoni faqen tuaj nuk duhet vetëm të ketë aftësi të caktuara teknike në mënyrë që faqja juaj e internetit të rritet, por gjithashtu duhet të zgjidhni ambientin e duhur të skriptimit në mënyrë që faqja juaj e internetit të funksionojë siç duhet.

Një nga këto mjedise është web hosting PHP. Web hosting PHP është një stil i web hosting që ka aftësinë për të lexuar dhe ekzekutuar gjuhën e programimit PHP.

Më poshtë do të mësoni se çfarë PHP është aktualisht, roli i saj në web hosting dhe përfitimet e zgjedhjes së një web host PHP mbi opsionet në dispozicion.

 

Çfarë është PHP?

PHP është një gjuhë skriptimi që është zhvilluar nga grupi PHP. Gjuha PHP është një gjuhë open source, që do të thotë se interpreton në kohë reale. Nuk është ndërtuar në kodin e makinës në të cilën ekzekutohet.

PHP punon për të prodhuar përmbajtje dinamike dhe zakonisht është ngulitur në kodin HTML. Qëllimi kryesor i gjuhës PHP është të sigurojë një mjet të fuqishëm dhe të lirë për krijimin e faqeve dinamike. Aktualisht është një nga gjuhët më të njohura të shkrimit në të gjithë botën.

Image result for php

Ju mund të identifikoni skedarët PHP me zgjerimin “.php” që ndjek emrin e skedarit.

Nëse jeni duke kërkuar të zgjeroni njohuritë tuaja në PHP, ose thjesht dëshironi të kuptoni se çfarë funksioni funksionon, atëherë shikoni PHP.net. Ky është qendra e mbështetjes dhe njohurive për zhvilluesit e PHP-së anekënd globit.

 

PHP dhe Web Hosting

Pasi PHP është një gjuhë e serverit(server-side language), serveri do të përpunojë kodin burimor(source code). Pra, përdoruesit e front-end nuk do të kenë akses në kodin siç bëjnë me faqet HTML të rrepta. Megjithatë, faqet e PHP-së ende bëjnë dhe mund të përmbajnë fragmente të HTML dhe CSS në të gjithë kodin. PHP është shumë fleksibël dhe mund të bëjë gjëra që shumica e vendeve statike nuk munden.

Para se të bëni ndonjë vendim në lidhje me zgjedhjen e një web host duhet të siguroheni se mbështet një mjedis PHP. Nëse nuk mbështetet plotësisht, atëherë çdo skriptim i PHP që keni do të kryhet në vend të kësaj si HTML.

PHP mund të ndihmojë për të kryer shumë karakteristika komplekse si:

  • Shfaq versionin më të mirë të një vendi për një madhësi të zgjedhur të ekranit.
  • Dërgon dhe merr cookies.
  • Krijon blogje, forume dhe faqe të tjera interaktive.
  • Krijon faqe interneti interaktive që kërkojnë hyrje të përdoruesit.
  • Krijon një faqe të përmbajtjes dinamike me ndihmën e një databaze.

Web hostët PHP janë në përputhje me platformat Linux dhe Windows. Kombinimi i PHP Linux është një nga më të njohurat.

 

Përfitimet e PHP Hosting

Nëse faqja juaj e internetit është ndërtuar me PHP dhe web host juaj mbështet atë, atëherë faqja juaj do të marrë një mori të përfitimeve që ju nuk do të jetë në gjendje për të marrë me mjedise të tjera. Më poshtë ne nxjerrim në pah disa nga përfitimet më të shpeshta të PHP hosting.

 

1. PHP është kompatible

PHP është një gjuhë e shkruar universale, që do të thotë se faqet e internetit të krijuara me PHP do të jenë në përputhje me pothuajse çdo pajisje të re, duke përfshirë iPhone, iPads dhe pajisjet Android. Aftësia për të gjeneruar vende që duken të mira në çdo madhësi të ekranit tani është një kërkesë për faqet më moderne të internetit.

 

2. PHP mund të jetë më i lirë

Që nga PHP është një burim i hapur(open source), gjuhë e shkruar, kostot e hostimit në një mjedis të PHP hosting janë përgjithësisht më pak se mjediset e tjera të gjuhës komerciale.

 

3. PHP është e thjeshtë për t’u përdorur

Shumica e programuesve preferojnë të punojnë me PHP. Ajo integrohet lehtësisht me HTML dhe CSS, pa nevojë për ndonjë plugin shtesë ose softuer për ta bërë atë të funksionojë. Plus, është një domosdoshmëri nëse faqja juaj shkon në një CMS popullore si WordPress, Joomla, ose Drupal.

 

4. PHP është jashtëzakonisht i shpejtë

PHP është shumë e lehtë në burimet e serverit. Kjo do të thotë që faqja juaj do të performojë shumë më shpejt dhe nuk do të vendosë një loading të vazhdueshme në kohën e ngarkimit ose performancës së përgjithshme të faqes. Kur faqja juaj konsumon shumë burimeve të serverit vetëm për të ngarkuar një faqe kjo jo vetëm që do të rrisë kostot e pritjes, por do të pakësojë përvojën tuaj të përgjithshme të përdoruesit.

 

5. PHP integrohet lehtë me databazën

Fuqia e vërtetë e PHP vjen në integrimin e saj me databazën si MySQL. Megjithatë, meqë PHP është kaq i shkathët ka edhe opsione të tjera të integrimit të bazës së të dhënave. Kjo është një kërkesë thelbësore për shumicën e CMS, blogs, dyqaneve online dhe forumeve.

 

Siç mund ta shikoni PHP web hosting është një mundësi e madhe nëse faqja juaj është ndërtuar duke përdorur kuadrin PHP.

www.webhost.al

PËRGJIGJU