SHPËRNDAJE

Nëse je pronar i një biznesi të vogël, atëherë do të keni një shumëllojshmëri të opsioneve të ndryshme hosting që do të mbështesin biznesin tuaj. Zgjedhja e hostit të duhur nuk është diçka që ju do të dëshironi të nxitoni, veçanërisht nëse mbështeteni në faqen tuaj për çdo pjesë të të ardhurave tuaja ekzistuese.

Nuk ka dyshim që të jeni njohur me cloud hosting teksa keni kërkuar për hostin tuaj. Cloud hosting mund t’ju ofrojë një përzierje unike të hostimit të përbashkët dhe të dedikuar që mund të jenë shumë të vlefshme për biznesin tuaj.

Nëse jeni duke u përpjekur të zgjedhni cloudin më të mirë për biznesin tuaj të vogël, atëherë ka disa veçori që duhet të jeni në vëzhgim. Më poshtë do tju drejtojmë saktësisht  se cilat janë këto karakteristika, kështu që ju mund të bëni vendimin më të mirë të hostimit për biznesin tuaj të vogël.

Jo çdo cloud hosting do ti ofrojë biznesit tuaj të njëjtin grup veçorish. Kur zgjedhni ambientin e përsosur të cloud hosting për biznesin tuaj, duhet të jeni në vëzhgim për disa veçori që do t’ju ndihmojnë të merrni performancën më të mirë, shkallëzimin dhe sigurinë.

1. Rrjeti i ngurtë i serverëve
Themeli i krijimit tuaj të cloud hosting është rrjeti themelor i serverëve fizikë. Ju duhet të zgjidhni një host që ka një rrjet të fuqishëm të serverëve që funksionojnë në harduer dhe softuer të serverit efikas dhe me performancë të lartë.

Me cloud hosting, sa herë që ka një çështje të serverit, faqja juaj thjesht do të zëvendësohet me një server tjetër. Megjithatë, nëse doni performancën dhe besueshmërinë më të mirë, atëherë ju do të dëshironi një kompani hosting me një memorie të sigurt dhe hardware të përditësuar fizik të serverit.

2. Shkallë e shpejtë e resurseve
Një nga përfitimet kryesore të cloud hosting është aftësia për të shkallëzuar burimet e serverit tuaj në një moment të njoftimit. Kur një rritje e trafikut ndodh për shkak të një artikulli që shkon viral ose që shfaqet në një prizëm të madh mediatik, gjëja e fundit që dëshironi është që faqja juaj të shkojë jashtë linje.

Sigurohuni që të zgjidhni një host cloud që ju lejon të shkurtoheni burimet e serverit vetë, pa pasur nevojë për një proces miratimi.

3. Menaxhim i lehtë i faqes suaj
Në përputhje me shpejtësinë e shkallëzimit të burimeve të faqes tënde, gjithashtu do të dëshirosh një menaxhim kontrolli të lehtë dhe intuitive të faqes. Kjo u mundëson pronarëve të bizneseve të cilët nuk janë ekspertë të teknologjisë për të monitoruar dhe menaxhuar burimet e serverit të faqes së tyre.

4. Një siguri e lartë
Në të kaluarën, cloud hosting kishte një përfundim të keq për të qenë të pasigurtë. Sidoqoftë, hostët e sotëm të cloud ofrojnë një nga mjediset më të sigurta hosting në dispozicion. Nëse  cloud hosting i juaj është i sigurt varet nga host që ju zgjidhni, në vend se natyra e cloud hosting si një e tërë.

Për të siguruar nivele të larta të sigurisë shikoni për gjëra të tilla si mbrojtja e qendrës së të dhënave, mbrojtja DDoS, monitorimi i rregullt i serverit dhe izolimi i rrjetit virtual. Gjithashtu, shikoni për shpërndarjen e pasqyruar të faqes së internetit, të cilat në të njëjtën kohë do të dorëzojnë versione të shumta të faqes suaj në të gjithë rrjetin e serverit.

5. Caching i Integruar
Nëse kërkon performancë të lartë, thjesht nuk mjafton të kesh një plugin të caching në faqen e internetit. Ju duhet të dyja server dhe hardware caching si dhe për të siguruar të gjithë mjedisin tuaj hosting të jetë i optimizuar për performancën tuaj. Duke pasur një server me përmbajtje statike dhe caching të bazës së të dhënave, do të sigurohet që serveri juaj të optimizohet për shpejtësi.

6. Performanca e shpejtë
Duke përdorur cloud hosting faqa juaj e internetit është ruajtur në thelb nga çdo keqfunksionim i serverit fizik, i cili mund të sjellë faqen tuaj jashtë linje ose të pengojë punën tuaj. Cloud hosting gjithashtu do të ndihmojë në zvogëlimin e pengesave të performancës që mund të shfaqen nga drejtimi i sitit tuaj nga një server i vetëm fizik.

7. Çmimet e shkallëzuara dhe transparente
Me cloud hosting, ju paguani vetëm për burimet e serverit që përdorni në të vërtetë. Në mënyrë tipike, ju do të keni një normë të caktuar mujore që bazohet në minimum, atëherë ju do të paguani për burimet shtesë të serverit gjatë përdorimit të tyre.

Ju do të jeni në gjendje të përcillni vetë përdorimin e burimeve tuaja, kështu që ju do të dini saktësisht se sa jeni duke konsumuar dhe çfarë do të jetë faturimi juaj mujor. Sigurohu që të zgjedhësh një cloud hosting(shiko këtu) që ofron çmime transparente që kupton lehtë.

Kjo mund të jetë shumë më e favorshme se sa të zgjidhni një host të dedikuar që ju ngarkon një normë të lartë mujore, pavarësisht nëse i përdorni të gjitha burimet tuaja të serverit.

Zgjedhja e Cloud Hosting më të mirë për biznesin tuaj të vogël

Kur zgjedh hostin më të mirë të re për biznesin tuaj të vogël, duhet së pari të vlerësoni nevojat tuaja. Nëse ju merrni një vëllim të lartë të trafikut dhe ju kërkoni performancë të lartë atherë cloud hosting mund të jetë shumë e dobishme.

 

 Bëj zgjedhjen tënde tani në WEBHOST.AL

 

PËRGJIGJU