SHPËRNDAJE

Shumë pjesë të fillimit të një biznesi të ri online janë emocionuese. Ju keni ëndrra të suksesit dhe shijoni lirinë e punës për veten tuaj. Por çdo pronar biznesi duhet të merret me një problem veçanërisht të ndërlikuar: të vendosë çmimet.

Vendosja e çmimeve për artikujt në dyqanin tuaj në internet është një nga pjesët më të vështira të krijimit të një biznesi të ri. Nëse çmimet tuaja janë shumë të larta, do të humbni shitjet. Nëse ata janë shumë të ulët, ju nuk do të fitoni mjaftueshëm.

Sido që të jetë, biznesi juaj përballet me një mundësi reale të dështimit.

Suksesi juaj varet nga ky vendim i drejtë. Këtu janë disa hapa që mund të ndërmerrni për të marrë një vendim të informuar kur vendosni çmimet tuaja.

Hapi 1: Konsideroni shpenzimet e biznesit tuaj

Çdo biznes ka shpenzime. Çmimi juaj duhet të llogarisë shumën që paguani në biznes nëse dëshironi të fitoni. Hapi juaj i parë duhet të mbledhë të gjitha shpenzimet e deritanishme dhe ato që prisni të merrni në të ardhmen e afërt. Konsideroni investimin në marrjen e një domain-i perderisa kompania juaj do te jete online si dhe hostimin dhe dizajnin e faqes.

Hapi 2: Merrni parasysh kohën tuaj
Ashtu si ju përcjellni shpenzimet tuaja, duhet të gjurmoni kohën tuaj sa herë që punoni në biznesin tuaj online. Kostoja e kohës për pronarin e dyqaneve në internet në ditët e para kur jeni duke u ngritur, ndoshta nuk do të bëni ndonjë gjë për atë kohë, por përfundimisht ju duhet të përpiqeni që të jeni të vlefshëm. Prandaj çmimi juaj duhet të marrë parasysh punën tuaj, si dhe shpenzimet tuaja.

Kuptoni këto dy numra:

  1. Sa do të dëshironit të paguheni për kohën tuaj nëse jeni ambicioz?
  2. Cila është minimumi që ju mendoni se duhet të paguhet për kohën tuaj për të paguar këtë biznes?

Ky rank do t’ju ndihmojë të sqaroni se sa duhet biznesi juaj të bëjë që të jeni të lumtur me fitimet që fitoni për sasinë e punës që keni vënë.

Hapi 3: Kërkoni çmimet e konkurrentëve tuaj
Kaloni pak kohë duke shfletuar faqet e internetit të njerëzve që shesin produkte të ngjashme. Mendoni si një klient: bëni kërkime për termat që ata kanë më shumë gjasa të përdorin për të gjetur produkte si tuajat dhe shikoni se çfarë është tipike në faqet e internetit që shfaqen së pari. Shihni më mirë tendencat në çmimet në industrinë tuaj online dhe të përcillni se si çmimet ndryshojnë në produktet me grupe të ndryshme karakteristikash. Në fund të kësaj,ju duhet të keni një diçka në mendje.

Hapi 4: Përcaktoni pozicionin tuaj unik
Kuptoni se çfarë e bën biznesin apo produktin tuaj të veçantë, kjo gjë do ta diferensojë biznesin tuaj. Nëse kjo është për shkak se produktet tuaja duken më mirë, zgjasin më gjatë ose punojnë më mirë në një farë mënyre, nëse mund të gjeni diçka që dallon atë që po shet nga opsionet më të ulëta atje, atëherë mund t’i bindni klientët që ia vlen të paguajnë më shumë kur ata blejnë nga ju. Pozicionimi i qartë i markës tuaj eshte thelbesor.

Hapi 5: Konsideroni transportin nga larg

Shpenzimet e transportit janë një pjesë e pashmangshme e biznesit online. Njerëzit e urrejnë pagesën për transportin dhe shpenzimet e shtuara menjëherë i bëjnë produktet tuaj të duken më të shtrenjta.

Kostoja e transportit në dyqan onlineJeni keni disa opsione këtu:

Opsioni A: Ju mund të qëndroni me kalimin e kostos së transportit mbi klientët tuaj. Shumë biznese e bëjnë këtë, por ju rritni shanset për braktisjen e karrocave te blerjes.

Opsioni B: Ju mund të ofroni një tarifë të sheshtë për të gjithë transportin – thoni diçka si $ 5 – kështu që nuk duket shumë e lartë për klientët, por gjithashtu do të thotë që ju nuk duhet të mbuloni kostot e plota të shipping.

Opsioni C: Ju mund ta ofroni falas për një sasi të caktuar. Kjo është duke u bërë një mundësi gjithnjë e më e zakonshme që bizneset ofrojnë pasi inkurajon konsumatorët të shpenzojnë më shumë.

Opsioni D: Ju mund të ofroni falas në të gjitha porositë dhe të rrisni çmimet për të llogaritur diferencën. Rreziku kryesor këtu është që produktet tuaja do të duken më të shtrenjta në një shikim, të cilat mund t’i largojnë konsumatorët larg.

Secila nga këto opsione mund të funksionojë dhe ju potencialisht mund të provoni ato të ndryshme me kalimin e kohës për të parë se çfarë merr rezultatet më të mira. Duke pasur një ide të qartë se si do të merreni me anijet, është e rëndësishme që të arrini hapin tuaj përfundimtar.

Hapi 6: Vendosni çmimet tuaja
Në këtë pikë, ju vetëm duhet të bëni atë. Vendosni çmimet që bien në rangun e tregut bazuar ne kerkimin e bizneseve te ngjashme online që bëtë më parë, duke qënë mjaft e lartë për të mbuluar shpenzimet tuaja dhe për të lejuar disa fitime të shëndetshme përveç kësaj. Sigurohuni që çmimet janë mjaft të larta për të lënë një vend për zbritje dhe oferta speciale.

PËRGJIGJU