SHPËRNDAJE

Fillimi i një biznesi e-commerce është punë e vështirë me shumë hapa dhe vendime që duhet të vijnë së bashku në kohën e duhur. Për të ndihmuar, ne kemi bëre një listë gjithëpërfshirëse burimesh. Udhëzuesi juaj për të bërë një faqe interneti të suksesshme në internet. Së pari, do të duhet të kuptosh disa gjëra në lidhje me atë që do të shesësh. Pastaj, ju mund të merrni për ndërtimin e dyqan tuaj online!

1. Vendosni produktin tuaj
Nëse jeni duke menduar për ngritjen e një dyqani në internet për një kohë, atëherë mund të keni tashmë një produkt në mendje. Bëni disa kërkime për të siguruar që produkti juaj të jetë i suksesshëm. A ka tashmë një treg për produktin tuaj?

Nëse ka tashmë një treg të vendosur, konsideroni nëse produkti juaj është unik i mjaftueshëm për t’u futur. A do të jeni në gjendje të konkuroni në çmime?

2. Vendosni çmimet tuaja
Çmimi është një nga pjesët më të vështira për të marrë drejtën në drejtimin e një biznesi të ri. Nëse çmimi është shumë i ulët, ju do të humbni paratë ose thjesht mezi do të krijoni fitime, nëse çmimi është shumë i lartë, ju nuk do të bëni shitje të mjaftueshme dhe rrezikoni të humbni paratë në të gjithë përpjekjet. Gjeni një rrugë të mesme duke u përshtatur gjithashtu dhe me tregun.

3. Zgjidhni webhostin tuaj dhe platformen e-commerce

Nëse doni një faqe interneti me markën tuaj, platformat e hostimit të faqeve të internetit (duke përfshirë Webhost.al) e bëjnë të lehtë të gjeni opsione të shumta ne lidhje me zhvillimin e faqeve tuaja. Një softuer e-commerce si Magento do të bëjë të lehtë për ju të listoni produktet tuaja, të vendosni çmimin dhe të shtoni një karrocë në faqen e internetit. Ata kujdesen për të siguruar procesin e blerjes për ju dhe klientët tuaj, kështu që ju mund të përqëndroheni vetëm në shitjen.

4. Zgjidh një emër domaini për markën tuaj
Thjesht mendoni, çfarë do t’i tregojnë klientët miqve të tyre kur të kenë biseduar për atë gjë të re që sapo kanë blerë nga _____? Plotësoni hapësirën me markën tuaj.

Mendoni fjalët dhe frazat që thonë diçka në lidhje me produktet që ju doni të shisni. Sigurohuni që të qëndroni larg nga emrat që tashmë janë të mbrojtur nga bizneset e tjera.

5. Ndërtoni faqen tuaj të internetit eCommerce

Sapo të krijoni faqen tuaj, ju duhet të bëni më shumë sesa thjesht të shtoni produktet tuaja. Përveç faqeve të produktit, faqja e internetit eCommerce duhet të përfshijë edhe faqet në vijim:

  • Një faqe kryesore ku ju shfaqni marrëveshjet javore dhe artikujt e shitjes
  • Një faqe në lidhje me një përshkrim të shkurtër të asaj që bën
  • Një faqe shërbimi ose shërbimi ndaj klientit, në mënyrë që klientët të mund t’ju arrijnë lehtësisht
  • Një blog ku postoni përditësime, lajme të industrisë dhe lajme të dobishme

6. Vendosni një llogari tregtare
Dyqanet në internet kanë nevojë për një mënyrë për të marrë para – në mënyrë specifike, një mënyrë për të marrë pagesa me kartë krediti. Një llogari tregtare bën punën shumë të rëndësishme për të siguruar që ju mund të paguani. Ju mund te vendosni opsione si PayPal, karta kredit , transferta bankare, etj.

7. Merrni certifikatën SSL tuaj
Kur krijoni faqen tuaj, sigurohuni që të instaloni një certifikatë SSL. Këto certifikata sigurojnë bllokimin e gjelbërt që shihni pranë URL-ve kur jeni duke blerë në internet dhe i mbajnë të dhënat private e klientëve tuaj private e të sigurta, në mënyrë që hakerët të mos jenë në gjendje të kapin informacionin e kartës së kreditit. Webhost.al e ofron këtë shërbim falas tashmë.

8. Filloni shitjen!
Tani është koha për të filluar të bësh para.

Nëse nisni dyqanin tuaj në internet dhe nuk merrni shumë tërheqje, atëherë duhet të filloni të mendoni për promovimin. Marketingu i përmbajtjes, mediat sociale dhe promovimi i paguar janë të gjitha fushat që duhet të shikoni në mënyrë që të sillni sa më shumë njerëz në faqen tuaj te internetit.

PËRGJIGJU