SHPËRNDAJE

Krijimi i një faqeje interneti ose punësimi i dikujt tjetër për të ndërtuar atë, mund të duket si një detyrë e veshtirë nëse ju nuk jeni njohur me parimet e zhvillimit të uebit. Megjithatë, duke kuptuar bazat e ueb dizajnit dhe proçesin e përgjithshëm të krijimit të një faqe interneti, ju mund ta krijoni atë shumë më lehtë.

1. Merrni parasysh regjistrimin e një emri domain-i

Duhet të regjistroheni një emër domaini nëse dëshironi të krijoni një faqe interneti. Për fat të mirë, Webhost e bën regjistrimin e tij shumë të lehtë. 

Kur zgjidhni një emër domain, sigurohuni që të përshtatet me stilin dhe markën e kompanisë suaj.

Gjithashtu do të duhet të lidhni domenin tuaj me një shërbim hosting. Shpesh, është më e lehtë t’i mbash të gjitha në një platformë. Webhost e bën të lehtë për kompanitë që të regjistrojnë një emër domain dhe të krijojnë shërbime hosting me një regjistrim të vetëm të llogarisë.

2. Kuptoni Qëllimet Tuaja

Së pari, duhet të pyesni veten pse po e krijoni faqen tuaj të internetit. Përgjigja mund të duket e qartë.

Shumica e faqeve të internetit, megjithatë, nxiten nga qëllime të shumta. Është e rëndësishme t’i kuptoni ato para se të filloni të zhvilloni faqen tuaj të internetit. Pasi të njihni qëllimet tuaja, ju mund të filloni të studioni se si mund t’i arrini ato.

Duke përshkruar synime specifike dhe të detajuara, zvogëloni rrezikun e ndërtimit të një faqeje interneti që nuk i plotëson nevojat tuaja.

3. Njihni audiencën tuaj

Publiku juaj është jetik. Ju duhet të dini sa më shumë rreth tyre. Kjo përfshin demografikë, të tilla si mosha, gjinia, vendndodhja, arsimi etj. Ju gjithashtu duhet t’i kuptoni ato në një nivel më të thellë. Çfarë po kërkojnë? Cilat janë dëshirat, nevojat e tyre? Sapo të dini cilët janë klientët tuaj, duhet të mendoni se si mund të “lidhenii” me ta.

Ndërsa filloni të zhvilloni faqen tuaj të internetit, ju duhet të mendoni vazhdimisht për gjërat nga pikëpamja e audiencës suaj. Nëse ndërtoni një faqe interneti të mrekullueshme, por po flisni me audiencën e gabuar, nuk ka gjasa që të arrini tek qëllimet tuaja.

4. Merrni parasysh karakteristikat që mund të keni nevojë

Deri tani, duhet të keni një ide të mirë se kush është audienca juaj dhe cilat janë qëllimet tuaja. Tani ju duhet të merrni në konsideratë nëse keni nevojë për ndonjë veçori më të përparuar. 

Për shembull, nëse do të vendosësh një faqe e-commerce, do të të duhet të ndërtosh listat e produkteve, përpunimin e sigurt të pagesave dhe veçoritë e tjera. Nëse ju do t’i lejoni përdoruesit të komentojnë, ose të regjistrohen për email, jeni duke kërkuar në veçori “më të përparuara” që mund të keni nevojë.

5. Njihni Parimet Themelore të Ueb Dizajnit

Zhvilluesit më të mirë të internetit shpenzojnë shumë kohë duke krijuar aftësitë e tyre. Dhe ata kurrë nuk e ndalojnë te mesuarit rreth praktikave më të mira të përvojës së përdoruesit.

Së pari, çdo faqe interneti duhet të optimizohet për përdorim mobile.

Këtu janë disa parime të tjera “themelore” të web design:

  • Nuk ka efekte flash ose të tjera që mund të tërheqin vëmendjen. Vizitorët nuk u pëlqen dhe gjithashtu mund të ngadalësojnë vetë faqen.
  • Persa i navigimit sigurohuni që menutë të jenë të lehta për t’u përdorur në çdo pajisje dhe që faqja ta bëjë më të lehtë qasjen në përmbajtje.
  • Të jetë e lehtë për tu lexuar. Kjo do të thotë shmangia e teksteve të mëdha dhe mbingarkesës në përmbajtje.
  • Imazhet dhe videot janë një plus. Është më mirë që në shumicën e rasteve të shmanget automatizimi.

6. Siguhuni qe komunikimi me konsumatorët të jetë i lehtë

Ndonjëherë një klient do të dëshirojë të ketë kontakt. Ndoshta ata kanë një pyetje për të kërkuar ose dëshirojnë të bëjnë një ankesë. Është një ide e mirë për të ngritur një adrese e-mail  me emrin e domainit tuaj dhe siguroni që të jetë lehtësisht e aksesueshme nga faqja juaj e internetit.

7. Përcaktoni opsionet e shërbimit të hostimit

Faqe të ndryshme kërkojnë mundësi të ndryshme të serverit dhe ju duhet të zgjidhni atë që përputhet me nevojat tuaja në bazë të përballueshmërisë, disponueshmërisë dhe shkallëzimit. Webhost ofron shërbime hostimi të fuqishme, fleksible dhe të lehta për t’u përdorur.

 

PËRGJIGJU