SHPËRNDAJE

Në të kaluarën, duke qenë një sipërmarrës kërkonte një pjesë të madhe të kapitalit. Ishte diçka e zakonshme për të marrë kredi nëse nuk do të kishit paratë për të vënë një biznes në rritje. Ky proçes e bëri shumë të vështirë për kompanitë e reja të dilnin në pah. Në ditët e sotme, falë inovacioneve të lindura nga avancimi i internetit, çdokush mund të fillojë lehtësisht një biznes.

Çfarë e bën sot kohën më të mirë për të filluar një sipërmarrje?

 

1. Nuk kushton shumë para për të filluar

Financimi nuk duhet të jetë një arsye për t’ju ndaluar nga arritja e qëllimeve tuaja. Rreth 69% e pronarëve të bizneseve e ndërtojnë kompaninë nga brenda shtëpisë. Kjo është për shkak se kursen një sasi të konsiderueshme parash. Për shembull, shumë njerëz freelance dhe dizenjues përdorin kompjuterat e tyre dhe mjete të tjera për të ndihmuar klientët.

Disa metoda për të qenë një sipërmarrës janë edhe më të lira. Ju mund të filloni me një llogari reseller sot dhe të nisni të ofroni faqet e internetit që keni dizajnuar për klientët tuaj online. Është madje e mundur të fillosh pa para fare duke shitur gjëra të vogla nëpër vende të ndryshme online.

2. Mundësi më e madhe për rritje

Hapësira digjitale është sikur të ketë një sasi pothuajse të pakufizuar të pasurive të paluajtshme kibernetike.

Rritja mund të vijë edhe në formën e lidhjes me profesionistë të tjerë. Këto lidhje shpesh kanë aftësinë për të marrë biznesin tuaj të vogël në nivele edhe më të mëdha.

Një shembull i kësaj mund të shihet në përparimin e vendeve si LinkedIn. Rreth 41% e milionerëve përdorin rrjetin social. Kjo do të thotë që ju keni potencial për kontakt të drejtpërdrejtë me disa njerëz me ndikim në mbarë botën.

3. Një bollëk i burimeve të disponueshme

Nëse interneti ka ndonjë gjë që është e dobishme, është bollëku i burimeve që janë në dispozicion menjëherë. Për pjesën më të madhe, këto burime janë relativisht të lira kur krahasohen me kthimin që mund të merrni. Një shembull i kësaj është mënyra se si Adobe ndërroi një pjesë të softuerit tepër të shtrenjtë për një tarifë mujore nominale për Photoshop. Dizajnuesit grafik tani kanë qasje në disa nga mjetet më të mira përreth pa pasur nevojë qindra dollarë për programin e vetëm.

Kjo metodë e shitjes së softuerit është kaq e popullarizuar saqë shumë mjete të nivelit të lartë po bëhen të disponueshme për një abonim të vogël mujor.

Falë përparimit në internet, ka kaq shumë gjëra që janë vetëm një klikim larg. Pjesa më e mirë është se lista e burimeve në dispozicion është vazhdimisht në rritje dhe në zhvillim.

4. Informacioni i bollshëm

Një nga përfitimet më të mëdha në internet është se ai është plot me informacione të dobishme. Ju mund të mësoni gjithçka , që nga mënyra se si të bëhet një faqe e deri tek ngritja e biznesit tuaj.

Ka më shumë se 3.6 miliard përdorues në internet. Për shkak të kësaj, janë zhvilluar shumë programe arsimore për të arritur këtë audiencë. Ju mund të mësoni për çdo temë që dëshironi.

5. Teknologjia gjithnjë në avancim

Me rritjen e teknologjisë cdo ditë, puna juaj behet më e lehtë. Mund të konsideroni shërbimet cloud për hapësirën si dhe shërbimet ‘outsource’. Kjo gjë jo vetëm që do ju ulte kostot por edhe do t’ju ndihmone shumë në zhvillimin e biznesit tuaj.

Shumica e kostove si qiraja, punësimet, trajnimet janë të lehta për tu adresuar falë teknologjisë. Në vend që të paguani qiranë në një ndërtesë zyre të plotë me faturat e shërbimeve, ju mund të bëheni një sipërmarrës nga zyra juaj në shtëpi. Sa i përket marketingut, mund të arrish më shumë njerëz në faqet si Facebook, sesa përmes reklamave lokale.

 

6. Fusha më e gjerë e Konsumatorëve

Një nga arsyet më të dukshme për të filluar biznesin tuaj sot është qasja juaj në një fushë më të gjerë të klientëve. Mbani mend, ka miliarda njerëz tani duke shfletuar internetin, duke lexuar postën elektronike dhe duke shikuar përmes mediave sociale. A mund të imagjinoni nëse mund të arrini vetëm 0.05 për qind të atyre individëve?

Ndërsa ju mund të përqendroheni në hapjen e një biznesi për komunitetin lokal, mos nënvlerësoni kurrë fuqinë e internetit. Shumë organizata bëjnë shumë më tepër internet se sa në një vend fizik thjesht për shkak të bazës së konsumatorëve.

 

7. Fleksibilitet

Për shkak se kaq shumë gjëra sot janë të automatizuara, fleksibiliteti po bëhet gjithnjë e më i lakueshëm.  Për aq kohë sa ju keni qasje në Internet ju mund të punoni pothuajse kudo në botë dhe të vazhdoni të arrini klientët tuaj. Ju nuk duhet të lidheni në një vend të vetëm kur të bëheni sipërmarrës online.

 

Cfarë prisni?

Ju nuk duhet të jeni të pasur për t’u bërë një sipërmarrës sot. Gjithçka që duhet është përpjekje dhe këmbëngulje për të ndërtuar një biznes të suksesshëm. Përfitoni nga teknologjia për të filluar ndërtimin e sipërmarrjes tuaj. Me mjetet aktuale në dispozicion, pothuajse kushdo mund të krijojë një biznes online. Filloni tani!

PËRGJIGJU