SHPËRNDAJE

Është e rëndësishme të vlerësoni nevojat specifike që keni për një kompani hosti. Përndryshe ju mund mbetni në grackë duke ndjekur këshillat e të tjerëve dhe përfundoni me një kompani hosting që nuk i plotëson nevojat tuaja të faqes.

Pyetjet që duhet t’i bëni vetes ose ofruesit tuaj të hostit:

1.A keni nevojë për email hosting?

Dëshiron [email protected]? Nëse po, atëherë ju do të duhet të rrini me kompanitë hosting që ofrojnë hosti email-i. Mbani në mend se një email me emrin e domainit duket më profesional.

2.A keni nevojë për hapesirë ruajtjeje të madhe për skedarët tuaj?

Për shembull,a planifikoni të ngarkoni video, infographics ose foto me rezolucion të lartë? Nëse po, do t’ju duhet të merrni një host që ofron alternativa më të mëdha hapësirës së ruajtjes.

3.A prisni që faqja të rritet shpejt?

Nëse po, atëherë ndoshta ju duhet të rrini me një web host që ofron hapësirë ​​për t’u rritur. Më shumë trafik = më shumë transferim të të dhënave dhe fuqi CPU-je. Shikoni koston e paketave me detajet e tyre specifike.

4.Çfarë shërbimesh shtesë ju nevojiten?

A keni nevojë për akses në server root? A keni nevojë për dikë që të beje backup faqen tuaj ose të bëhet automatik? A keni nevojë për skanim automatik të malware? Këto mund të jenë faktorët vendimtarë në zgjedhjen tuaj pritëse.

5.Cili është niveli juaj i njohurive të hostimit?

Ju nevojitet suport apo mund të bëni gjithçka vetë? Nëse keni shumë pak njohuri, shikoni për një kompani hosting që ju tregon të rejat më të fundit dhe suport 24/7 për çdo paqartësi që mund të keni gjatë eksperiencës suaj me domainet dhe paketat e hostimit.

6. Si te instaloj softwaret e krijimit te faqeve?

A keni nevojë për një zhvillues për ta bërë atë në vendin tuaj? Duhet te shikoni nese kompania e hostimit ofron suport apo tutoriale me video ne menyrat e instalimit te WordPress ose softuereve te tjere te krimjimit te faqeve. Nese ju duhet nje faqe e shpjete dhe e thjeshte duhet te shikoni nese ofrohet nje Site Builder bashke me sherbimin e hostimit.

7.A është vendndodhja e serverit e rëndësishme?

Nëse nuk planifikoni të përdorni një CDN, atëherë ndoshta do te dëshironi një server që është më i afërt me auditorin tuaj të blogut, kështu që blogu juaj ngarkohet më shpejt për ta.

PËRGJIGJU