SHPËRNDAJE

Nëse ju nevojitet një faqe interneti për biznesin tuaj, por keni qenë duke e zvarritur, sepse jeni të shqetësuar se sa punë dhe kohë do ju marri , atherë pika kyçe e gjithë kësaj është ti vendosni vetes një afat kohor për ta realizuar.

Merrni me frymëzim çdo gjë  dhe jepini vetes një detyrë shtëpie: të ndërtoni faqen tuaj në një javë.

Për t’ju ndihmuar të kulloni të gjitha arsyetimet dhe të filloni, këtu është një plan hap pas hapi për të marrë faqen tuaj në një javë.

DITA 1:

Krijoni një plan tuajin për faqen që do krijoni   

Para se të filloni të punoni duke krijuar faqen tuaj të internetit, filloni duke pyetur veten  në lidhje me atë që dëshironi. Duke menduar për atë që doni të arrini nga faqja juaj e internetit dhe që do t’ju ndihmojë të zhvilloni një plan sa më të qartë

Disa pyetje që duhet kërkuar në këtë fazë përfshijnë:

  1. Cili është qëllimi i faqes suaj të internetit?
  2. Cilat veprime doni që vizitorët të marrin kur vijnë në faqen tuaj te internetit?
  3.  Duhet të përfshijë faqa juaj një blog ?
  4. A do të shisni artikuj përmes faqes suaj të internetit?
  5. Kë konsumator doni të arrini me faqen tuaj te internetit?

Duke marrë parasysh se çfarë doni të bëni për faqen tuaj te internetit dhe si ta bëni atë, do t’ju ndihmojë të sqaroni se si t’i arrini secilën prej hapave që do të vijnë.

DITA 2:

Shqyrtoni audiencën dhe hulumtoni mbi konkurencën

Një nga gjërat më të rëndësishme që duhet të bëni kur të ndërtoni një faqe interneti të re është të merrni kohë për të kuptuar se cilët janë audienca juaj e synuar dhe çfarë duan. Në ditën e parë, ju pyetët veten se kush konsumator dëshironi t’ju arrijë me faqen tuaj te internetit. Tani, doni të zhyteni dhe të mësoni sa më shumë për njerëzit që ju dëshironi të vinë në websie-in tuaj.

Ka një numër mjetesh falas ose të lira që mund t’ju ndihmojnë të gjeni më shumë informacion rreth audiencës suaj. Dhe një nga armët tuaja jo aq të fshehta është të  kaloni kohë duke shqyrtuar atë që bëjnë konkurrentët tuaj. Shikoni se si duken faqet e tyre, kopja që po përdorin, dhe temat që mbulojnë.

Mos harroni të mbani shënime për çdo gjë që mësoni apo mendoni.

DITA 3:

Skiconi arkitekturën e faqes suaj

Të gjitha hulumtimet dhe planifikimet që keni bërë në ditët një dhe dy, duhet t’ju ndihmojnë që ky hap të jetë relativisht i lehtë.

Dita e tretë është kur përpunoni faqet specifike që dëshironi të përfshini në faqen tuaj dhe si t’i organizoni ato. Nëse faqja juaj do të jetë në anën më të vogël – vetëm disa faqe kryesore – atëherë mund të jeni mirë me një menu kryesore që përfshin të gjitha faqet tuaja.

Nëse faqja juaj do të jetë pak më e përfshirë se ajo dhe do të përfshijë shumë faqe, atëherë ndajini ato në kategori kyçe në mënyrë që menyja juaj kryesore të mos jetë e komplikuar dhe faqja të jetë më e lehtë për përdoruesit.

Përpunoni një sitemap për t’u siguruar që të dini se ku vizitorët do të shkojnë në çdo  nën-faqe në faqen tuaj, se si do të jetë e lidhur me të tjerët dhe si do të jetë e lehtë për njerëzit që ta gjejnë kur e kërkojnë.

DITA 4:

Zgjidhni emrin e domainit dhe Web Hosting

Të gjitha faqet e internetit jetojnë në një vend të caktuar në internet. Ky hap është vendi ku ju zgjidhni të jetë faqa juaj. Mendoni shumë për një URL tërheqëse për faqen tuaj dhe bëni disa kërkime në emrat e domain-eve në dispozicion.

Shumica e planeve të web hosting do të përfshijnë regjistrimin e domenit me ta, kështu që sapo të keni vendosur  një emër domain-i, filloni të shikoni në planet e web hosting për të gjetur atë që është më e përshtatshme  për nevojat tuaja.

DITA 5 :

Dizenjoni faqen tuaj të internetit 

Në këtë pikë, ju mund të pyesin se si ju jeni duke menduar për të hartuar një faqe interneti në qoftë se ju nuk keni përvojë në web design. Rishikoni edhe njëherë këtu për 3 opsione të mundshme .

Nëse ju vendosni të blini diçka të gatshme filloni të shfletoni modelet e disponueshme derisa të gjeni diçka që ndihet mirë bazuar në të gjitha hulumtimet dhe planifikimet që keni bërë deri më tani, dhe filloni ta dizenjoni atë për të parë se si e doni. Ndërtoni menutë dhe faqet që keni zhvilluar në arkitekturën tuaj të faqes në ditën e tretë. Kaloni pak kohë për të kërkuar dhe krijuar imazhe të përshtatshme  si dhe për të populluar faqet e ndryshme të faqes suaj.

DITA 6:

Filloni të krijoni përmbajtjen tuaj

Tani ju duhet të plotësoni të gjitha ato faqe që keni krijuar. Nëse nuk jeni një copywriter profesional, kjo mund të jetë një hap që do të dëshironi të rishqyrtoheni më vonë, por pa justifikime ju duhet të keni gati faqen tuaj brenda shtatë ditëve.

Përdorni hulumtimin e audiencës dhe konkurrentëve që keni bërë në ditën e dytë për t’ju dhënë ide dhe sigurohuni që po shkruani përmbajtje të përshtatshme për njerëzit që dëshironi të arrini në këtë fazë. Jepni informacionin e nevojshëm në çdo faqe dhe fusni çdo element të ri që ju bën të veçantë.

DITA 7:

Shqyrtoni gjithçka dhe publikojeni.

Tani ju keni gjithçka në vend për të nisur faqen tuaj te internetit. Para se ta publikoni silluni si një konsumator i juaji dhe korrigjoni çdo paqartësi dhe problem që mund të hasni.

Sapo të ndiheni të gatshëm, publikojeni atë në internet. Suksese!

 

Ç’pritet më tej?

Faqja juaj e internetit nuk do të jetë e përsosur në ditën e parë (ose në ditën e shtatë), por tani që e keni përfunduar, mund të keni një punë relativisht të lehtë të rregullimit dhe me kalimin e kohës ta bëni atë më të mirë.

Kushtojini vëmendje “Google Analytics”  për të parë se si njerëzit reagojnë ndaj saj dhe konsiderojeni punësimin e dikujt për të ndihmuar faqen tuaj të shkojë më tej.

Nëse arrini ti kryeni detyrat e shtëpisë si më lart. Urime ja dolët!

 

PËRGJIGJU