SHPËRNDAJE

Sot ka arsye të shumta përse përdoruesit mbajnë faqen e internetit dhe regjistrimin e domain-it nën një çati:

1. Një llogari për të dyja

Ju nuk keni nevojë të ndani llogaritë për të menaxhuar domenin dhe hostin. Ju mund të menaxhoni çdo gjë nën të njëjtën llogari, hosti i faqes suaj është edhe regjistrues i domain-it. Nuk keni nevojë për ndërhyrje në llogari dhe fjalëkalime të ndryshme. Ju mbani gjithçka në një vend.

2. Çmim i mirë

Blerja e një domaini dhe hosti të faqes së internetit së bashku mund të kursejë para pasi ofruesit e shumtë, përshfirë dhe Webhost ofrojnë regjistrim falas të domain-it për klientët e hostit. Nëse përdoruesit menaxhojnë disa faqe interneti, mund të jetë një kursim prej një shume të konsiderueshme në vit, nëse ju bashkoni të dy shërbimet së bashku. Gjithashtu, nuk do t’ju duhet të paguani shtesë për regjistrimin e domain-it kur rinovoni planin tuaj të pritjes.

3. Paketat mund të zgjerohen lehtë në varësi të nevojave të faqes

Lehtësia për t’i bërë upgrade llogarisë suaj është një tjetër arsye. Në këtë rast, klientët planifikojnë të zgjerojnë prezencën e tyre në internet dhe mbajtja e fushave të tyre në afërsi të planeve cilësore të hostit është një lëvizje strategjike.

4. Mbështetje teknike

Nëse diçka shkon keq me blogun ose faqen tuaj, do të ishte më e lehtë që ata të kuptojnë problemin. Kur keni probleme në çështjet e DNS-së, hosti juaj mund të jetë më efikas për t’ju ndihmuar meqenëse ata kanë akses edhe në domain dhe hostimin e faqes tuaj.

5. Nuk kërkohen aspak konfigurime

Në të kundërt, nëse dëshironi të blini domenin me një kompani dhe ta hostoni atë me një tjetër, duhet të ndiqni disa hapa specifikë për të ndryshuar serverët e emrave të domain-it me kompaninë e parë. Por duke i mbajtur nën një llogari  nuk kërkohen konfigurime.

Gjithashtu kur skadon llogaria juaj e hostimit ose regjistrimi i domainit, mund t’i rinovoni të dyja njëkohësisht. Nuk duhet të shqetësoheni për të lëvizur ose për të treguar cilësimet e DNS-së tuaj. Si domeni dhe hosti juaj janë në të njëjtin vend.

PËRGJIGJU