SHPËRNDAJE

Pse shpejtësia e faqes ka rëndësi për blogun tuaj
Gjithkush flet për sa e rëndësishme është shpejtësia e faqes për bizneset online tani. Por, a ka të vërtetë rëndësi për blogun tuaj? Mundet, në varësi të qëllimeve tuaja dhe sidomos nëse fitoni para nga blogu jua. Në këtë do mësoni se si të jemi në dijeni për kohën e ngarkimit të faqes suaj , dhe si të provosh dhe të përmirësosh shpejtësinë e faqes së blogut tënd.

1. Faqet më të shpejta renditen më mirë në rezultatet e kërkimit.

Koha e ngarkimit të faqes është një faktor në renditjen e rezultateve të kërkimeve në Google. Në korrik, azhurnimi i planifikuar i Google do të shtojë kohën e ngarkimit të faqeve të lëvizshme tek faktorët për renditjen e rezultateve të kërkimeve mobile. Blogu i Google për Qendrën e Webmasterit thotë se të gjitha faqet do të mbahen në të njëjtin standard për renditjen e kërkimit, por zhvilluesit presin që përditësimi të “prekë vetëm faqet që ofrojnë përvojën më të ngadaltë.”

Nëse faqet e tua mobile ngarkohen shpejt ose madje me shpejtësi mesatare, ndoshta jeni mirë. Nëse faqja juaj ngarkon me të vërtetë ngadalë në celular, tani është koha për të filluar përshpejtimin.

 

2. Ngarkimi i shpejtë i faqes i mbajnë vizitorët të mos heqin dorë nga ju.

Edhe nëse Google nuk e ul renditjen e faqes suaj për shkak të ngarkimit ngadalë në celular, vizitorët mund të vendosin se nuk ia vlen të presësh për përmbajtjen tënde. Më shumë se gjysma e përdoruesve të celularëve do të dorëzojnë në një vend që kërkon më shumë se tre sekonda për t’u ngarkuar, por shumë faqe mobile kërkojnë 15 ose më shumë sekonda për t’u ngarkuar.

Kjo varet nga bounce rate dhe shpejtësia e faqes tuaj. Kontrolloni analytics tuaj për të krahasuar bounce rate-et e celularit tuaj dhe desktop. Nëse bounce rate-i juaj është më i lartë dhe koha e ngarkimit të faqeve është më e ulët në celular sesa në tavolinën e punës, keni një problem që duhet ndrequr.

 

3. Ngarkesat më të shpejta mund t’ju ndihmojnë të mundni konkurrencën.

Nëse shisni në blogun tuaj dhe keni konkurrentë, mos harroni se ata janë nën të njëjtën presion për të marrë me programin e shpejtësisë së faqes. Jepni kohë më të shpejtë të ngarkesës sesa të tjerët dhe mund të dukeni më të larta në rezultatet e kërkimit.

Nëse fitoni para nga blogu juaj dhe shisni në një vend konkurues, koha më e shpejtë e ngarkimit është një domosdoshmëri.

 

4. Kohët e ngarkimit të faqeve më të shpejta mund të rrisin normat e konvertimit të blogut tuaj.

Edhe nëse nuk shisni në blogun tuaj, ndoshta ka diçka që do të donit vizitorët tuaj për të bërë përveç leximit dhe daljes në listën tuaj të postës elektronike, t’ju përcjellin në mediat sociale, bashkoni diskutimin në komente. Të gjitha këto hapa janë konvertime, ashtu sikurse marrja e një vizitori për t’u regjistruar për një klasë ose për të blerë bizhuterin për të cilën flitet rreth konvertimeve. Shpejtësitë më të shpejta të faqes nuk do të përkthehen drejtpërdrejt në më shumë konvertime, por mund të kontribuojnë.

Nëse dikush e gjen faqen tuaj në pozicionin e parë në rezultatet e kërkimit dhe nuk e shohin apo e vizitojnë kurrë blogun tuaj, por bounce pas 8 sekondave të pritjes, nuk ka asnjë shans që ata të konvertohen. Merrni parasysh dhe veproni përpara vizitorëve tuaj të shpejtë dhe keni një shans më të mirë për të fituar konvertime.

PËRGJIGJU