SHPËRNDAJE

Ndonjëherë ju gjeni faqen tuaj të internetit  të paarritshme , dhe pse nuk ka përditësime në faqen në të cilën keni besuar host-imin tuaj apo çështje të serverit.

Për më tepër, ju nuk jeni në gjendje as të përdorni cPanel dhe webmail. Po vazhdoni të merrni një mesazh  “Server Connection timed out”. Çfarë po ndodh? Më shumë gjasa, adresa juaj e jashtme IP (external IP) u bllokua nga Firewall.

Firewall është një grup pajisjeve të dizajnuara për të mbrojtur rrjetet nga qasja e paautorizuar, duke lejuar një komunikim të ligjshëm. Për shkak të arsyeve të sigurisë, shpesh herë instalohet Firewall edhe në servera.

Por duhet të keni kujdes në rast të më shumë se 5 përpjekjeve për t’u identifikuar adresa juaj IP bllokohet përgjithmonë.

Pra, nëse e gjeni veten të keni probleme ndërkohë që përpiqeni të lidheni me faqen tuaj  të internetit, cPanel dhe webmail nga një kompjuter i caktuar, ka shumë të ngjarë që ju keni shkaktuar rregullat e Firewall. Kontaktoni Support-in zhbllokojmi i IP-së suaj do të mundësohet .

Cila mund të jetë arsyeja e bllokimit të IP-së dhe si ta shmangim atë?

 Identifikimi i pamundur në cPanel

Kur nuk jeni  në gjendje të identifikoheni në cPanel që nga hera e parë, ju lutemi mos provoni ta bëni sa më shumë herë që të jetë e mundur. Pasi të keni përdorur detajet e gabuar të identifikimit 5 herë në 3600 sekonda, IP-ja bllokohet. Për të shmangur këtë, ju lutemi kontrolloni të dhënat e identifikimit tuaj në një email informacioni që u dërgua në llogarinë e postës suaj elektronike, të lidhur me paketën hosting. Përndryshe, mos ngurroni të kërkoni për rivendosjen e fjalëkalimit cPanel nëpërmjet Support-it.

Identifikimi i pamundur në POP3 / IMAP ose webmail

Nëse keni probleme të identifikoheni në webmail, ju lutem rivendosni email-in dhe fjalëkalimin në llogarinë cPanel në faqen “Email accounts “.

Identifikimi i pamundur FTP

Ju lutemi sigurohuni që klienti juaj FTP po përdor detajet e sakta të identifikimit dhe rregullimet e duhura. Ju lutemi sigurohuni që të përdorni port 21 për FTP.

Identifikimi i pamundur me faqen tuaj

Kjo ndodh kur ekziston një formë vërtetimi ose një direktori e mbrojtur në faqen e internetit. Sigurohu që të përdorësh të dhëna të sakta identifikimi.

 

 

PËRGJIGJU