SHPËRNDAJE

Sipas AdWeek, 81% e konsumatorëve duan të shohin faqen e një kompanie para se të blejnë një produkt ose shërbimin.

Disa njerëz vizitojnë një faqe të veçantë direkt, ndoshta përmes një link-u që ata panë në mediat sociale, në një fushatë të email marketingut ose në një blog post që lexojnë – por shumica, rreth 60% fillojnë duke futur fjalë kyçe në një motor kërkimi.

Nëse klientët e ardhshëm nuk e shohin faqen tënde përmes kërkimeve në internet, ose nëpërmjet kanaleve të tjera të marketingut, nuk do të shihni shumë trafik të faqes dhe nuk po ndërtoni si duhet biznesin tuaj.

Në fund të fundit? Nuk ka shumë pikë në marrjen e kohës për të ndërtuar një faqe interneti të re nëse nuk keni një plan për ta promovuar atë.

Më poshtë do të paraqesim 8 mënyra të jashtëzakonshme për të promovuar faqen tuaj të re:

1. Email Marketing

Suksesi i një email-i marketingu ka të bëjë me rritjen e listës suaj të kontakteve, duke segmentuar  grupe të ndryshme të klientëve dhe duke ofruar përmbajtje të vlefshme për të inkurajuar marrësit që të qëndrojnë të angazhuar.

Gjithmonë lidhuni me faqen tuaj në emailet që dërgoni dhe inkurajoni vizitat e përsëritura në faqen tuaj duke dërguar përmbajtje të rregullta.

2. Nënshkrim personal i emailit tuaj 

Ju mund të përfshini në “personal signature”  një link drejt në faqen tuaj ose një faqe të veçantë që dëshironi të promovoni.

3.SEO

SEO, e cila do të përmirësojë renditjen organike të motorëve të kërkimit, është një proces kompleks që përfshin optimizimin e faqes suaj të internetit për fjalë kyçe, sigurimin e përmbajtjes autoritative dhe rritjen e link-eve cilësore në faqen tuaj. Duke rritur SEO, faqja juaj do të shfaqet në krye të rezultateve të kërkimit për fjalë kyçe të specifikuara. Për më shumë shikoni këtu.

4. Pay-Per-Click Ads

Krijo reklama të paguara për t’u shfaqur në motorët e kërkimit. Reklama me pagesë më të popullarizuara është përmes Google AdWords. Ju i tregoni Google sa jeni të gatshëm të shpenzoni dhe paguani vetëm kur dikush klikon në reklamën tuaj. Kjo quhet reklamim “pay-per-click”. Sigurohuni që link-u juaj i reklamës të lidhet me një faqe që përputhet me kopjen në reklamë.

5. Mediat sociale

Faqet e mediave sociale si Facebook , Instagram dhe  Twitter (me një miliard përdorues secili) janë një mënyrë e shkëlqyeshme për të promovuar faqen tuaj. Publikoni linke që lidhen me faqen tuaj ose faqe të tjera të internetit (në varësi të natyrës së përmbajtjes) në postimet tuaja të mediave sociale dhe bios.

6. YouTube

Rreth 1 miliard njerëz përdorin YouTube çdo muaj. Ky fakt, i kombinuar me popullaritetin e madh të videos, e bën YouTube të jetë e natyrshme për të promovuar faqen tuaj të internetit. Sigurohuni që të përfshini një thirrje për veprim në videon tënde me një link në faqen tuaj elektronike dhe u jep shikuesve një arsye të mirë për të shkuar atje.

7. Vizitorë e Blog-eve

Identifikoni faqet e internetit kryesore në tregun tuaj të ngrohtë dhe ofroni për të shkruar bloge për ta. Sigurohuni që të përfshini një link që lidhet me faqen tuaj  në blog post, për shembull, ose në bio tuaj në fund të artikullit

8.Retargeting (Ri-oreintimi )

Nëse ju blini diçka  online, mund të vini re reklama për produktet që sapo keni blerë, ose produkte të ngjashme , në faqet e internetit të tjera. Kjo arrihet përmes “retargeting” , një teknologji të bazuar në cookie që përfshin futjen e një kodi të veçantë në faqen tuaj te internetit. Kur vizitorët vijnë në faqen tuaj, kodi i jep një cookie atij shfletuesi të vizitorit. Kjo bën të mundur shfaqjen e reklamave për faqen tuaj në faqe të tjera në të gjithë web-in, duke rritur dukshmërinë e faqes suaj dhe produktet dhe shërbimet që ofroni.

 

Promovimi i faqes tënde të internetit për të rritur trafikun e uebit dhe për të rritur shitjet në një proces me shumë hapa që kërkon shqyrtim të kujdesshëm, mendim dhe planifikim.

Hapi i parë në proces është gjetja e emrit të duhur të domain-it dhe zgjedhja e një hosti për faqen tuaj te internetit. Merrni hapin e parë duke vizituar WebHost sot për të vendosur emrin e domain dhe web hosting.

Pastaj, kontrolloni përsëri me këtë listë për t’u siguruar që po promovoni faqen tuaj kudo që të mundeni.

PËRGJIGJU