SHPËRNDAJE

Ndryshe nga bloget e korporatave të cilat janë krijuar për të promovuar një biznes, individët krijuan blogje personale për një shumëllojshmëri arsyesh. Megjithatë, për shumë blogerë, qëllimi është të krijojë një blog që mund të gjenerojë të ardhura. Përderisa nuk ka formulë magjike për t’ju ndihmuar të merrni miliona vizitorë dhe sponsorizime nga markat kryesore, ka disa mënyra për të fituar para nga blogu që nga fillimi, dhe në këtë post ne do t’ju tregojmë se çfarë janë.

1. Bëni para nga shfaqja e reklamave

Shfaqja e reklamave në blogun tuaj është një mënyrë e thjeshtë për të filluar gjenerimin e të ardhurave dhe një që shumica e blogerëve të përfitojnë. Nëse jeni një lexues i rregullt i blogeve të tjera, do të shihni këto reklama banner dhe tekst të shfaqur në fillim dhe, në fund të faqes, në anën tjetër dhe në mes të paragrafëve te postimet.

Mënyra se si fitoni para nga këto reklama është përmes asaj që njihet si Pay Per Click (PPC). Kjo do të thotë që çdo herë që një vizitor në faqen tënde klikon në një reklamë, do të paguhet. Shuma për klikim nuk do të jetë shumë dhe do të ndryshojë në varësi të asaj që shfaqet. Megjithatë, sa më shumë trafik që merrni dhe sa më shumë klikime të bëjnë vizitorët, aq më shumë të ardhura do të gjeneroni.

Programi më popullor PPC është Google AdSense i cili është i lirë të bashkohet. Pasi të keni regjistruar, do t’ju japë një seksion të vogël të kodit që mund të vendosni në faqen tuaj dhe kjo mundëson që reklamat të shfaqen. Kodi përdor machine learning për të shfaqur reklamat të cilat kanë më shumë gjasa të klikohen. Do të shfaqen reklama të ndryshme për çdo përdorues që viziton faqen, bazuar në përmbajtjen e faqes tënde dhe në sjelljen e fundit të përdoruesit të internetit. Ju keni mundësinë të bllokoni reklama që nuk dëshironi të shfaqen.

Nëse nuk doni të shkoni me Google, alternativa më e mirë është të shkoni me Media.net  Megjithatë, ka shumë kompani të tjera të reklamimit që mund t’i përdorni.

Kujdes!                                                                                Nëse ju shfaqni reklama PPC, një gjë që ju kurrë nuk duhet të bëni është të klikoni në ndonjë reklamë në blogun tuaj në mënyrë që të paguani. Është mashtrim – dhe për shkak se adresa juaj IP është regjistruar, kompanitë do të gjejnë. Çdo të ardhur që gjeneron do të mbahet, llogaria juaj do të jetë e paaftë përgjithmonë dhe ju nuk do të jeni në gjendje të hapni një të re – ndonjëherë.

2. Filloni affiliate marketing

Ndërsa PPC është një vend i mirë për të filluar, ju mund të fitoni potencialisht më shumë nga affiliate marketing. Shumë biznese drejtojnë programe shoqëruese dhe këto gjithashtu kërkojnë që të vendosni reklama ose linke teksti në faqen tuaj. Megjithatë, dallimi kryesor, është që në mënyrë që të paguhen, duhet jo vetëm që klienti të klikojë mbi link-un, por ata gjithashtu duhet të bëjnë një blerje. Lajm i mirë, megjithatë, është se pagesa që merrni është shumë më e lartë se ajo që ju merrni për një klik PPC.

Pagesa nga affiliate marketing zakonisht quhet një komision sepse llogaritet si përqindje e çmimit të shitjes. Në këtë kuptim, produktet dhe shërbimet më të shtrenjta që promovoni, aq më shumë ju mund të fitoni potencialisht nga çdo blerje.

Normat e Komisionit mund të ndryshojnë nga sektori në sektor dhe në kohë të ndryshme të vitit. Megjithatë, në përgjithësi, produktet fizike zakonisht ofrojnë midis 2% deri 10% dhe, zakonisht, rreth 5% të çmimit të produktit. Produktet jo fizike, siç janë shkarkimet e softuerit, mund të fitojnë norma shumë më të larta, midis 25% dhe 75% dhe zakonisht rreth 50% të çmimit. Shpesh normat më fitimprurëse janë për shitjen e shërbimeve afatgjata, të tilla si anëtarësimet,  dhe madje edhe web hosting.

Për shumë blogerë, programi shoqërues i zgjedhjes është  Amazon Associates. Meqë Amazon besohet shumë nga përdoruesit e tij, normat e pay per click janë të mira në krahasim me faqet e tjera. Ai gjithashtu paguan deri në 10% të komisionit për çdo produkt të blerë nga përdoruesit dhe ju mund të fitoni të ardhura nga faqet ndërkombëtare të Amazon, jo vetëm Amazon.co.uk ose Amazon.com.

eBay ka një program të ngjashëm të quajtur  eBay Partner Network  dhe gjithashtu mund të regjistroheni me kompanitë e managment affiliate siç janë  Webgains  ose Affiliate Window

Për të bërë maksimumin e affiliate marketing, sigurohuni që të shfaqni reklama te kompanitë, produktet e të cilave janë të lidhura me përmbajtjen e blogut tuaj.

3. Shfaqni përmbajtjen e sponsorizuar

Një mënyrë e tretë për të filluar marrjen e parave menjëherë nga dita juaj është të shfaqni linke me artikujt e lajmeve tuaja në faqet e internetit të tjera. Ju mund të jeni të njohur me këto lloje linkesh pasi ato janë shumë të njohura në faqet e internetit të gazetave dhe në mediat sociale. Në thelb, në fund të postimeve tuaja, përdoruesit do të gjejnë një përzgjedhje të titujve të artikullit dhe imazheve. Nëse një nga vizitorët tuaj klikoni mbi ta, ata do të merren për të lexuar artikullin në një faqe tjetër dhe ju do të paguheni.

Një alternativë tjetër, ju mund të sponsorizoheni për të vendosur këto poste direkt në faqen tuaj. Ju nuk do të duhet të ngarkoni dhe publikoni ato, ato mund të shfaqen direkt duke vendosur një pjesë të kodit në faqen tuaj ose duke instaluar një plugin. Përsëri, çdo herë që dikush lexon artikullin e sponsorizuar (ose shikon një video të sponsorizuar), ju do të paguheni. Kompanitë që ofrojnë këtë lloj shërbimi përfshijnë Taboola dhe Outbrain.

Siç mund ta shikoni, është e mundur të filloni të fitoni para nga blogu juaj sa më shpejt që ta nisni. Ju nuk do të bëni një marrëveshje të madhe kur të filloni së pari, por ndërsa trafiku juaj rritet dhe më shumë njerëz klikojnë në reklamat, linket affiliate  dhe përmbajtjen e sponsorizuar, kjo do të fillojë të rritet. Sidoqoftë, një pjesë e këshillës së fundit është të mos e ekzagjëroni. Përmbajtja më e rëndësishme në faqen tuaj janë postimet që shkruani – ju nuk dëshironi që këto të humbasin duke pasur shumë reklama në të gjithë vendin.

Nëse keni një blog dhe po kërkoni zgjidhje ideale të hostimit, shikoni paketat tona në Webhost.al.

 

PËRGJIGJU