SHPËRNDAJE

Marrja e të hollave nga faqja juaj nuk është një mit. Është e mundur nga të gjithë. Në fakt, kthimi i një hobi me kohë të pjesshme në një gjenerim të të ardhurave është mjaft i zakonshëm , me pak fat dhe punë ju mund ta bëni të mundur. Këtu janë 10 mënyra se si mund të merrni të ardhura nga faqja juaj e internetit.

1. Affiliate Marketing – fitimi i një komisioni duke promovuar produktet e njerëzve të tjerë ose kompanisë

Filloni duke gjetur një produkt që ju pëlqen dhe do të rekomandonit. Pastaj në faqen tuaj, ju miratoni produktin dhe e promovoni atë tek vizitorët tuaj të internetit dhe abonentët e emailit. Nëse shikoni që produkti ose shërbimi pelqehet dhe blihet nga këta njerëz, ata do të klikojnë në lidhjen tuaj të affiliate , duke blerë produktin , ndërsa ju merrni një ndarje të çmimit të shitjes.

2. Google Adsense

Adsense lejon botuesit e uebit që të përdorin rrjetin e reklamave të Google, në mënyrë që reklamuesit e tjerë të mund të bëjnë reklama në faqen e tyre të internetit. Ju paguheni sa herë që dikush klikon në atë reklamë. Fitimi juaj mund të jetë diku nga $ 0.50 deri në $ 5 për klikim. Megjithatë, kur faqja juaj ka trafik të shumtë, ju mund të bëni qindra (pse jo mijëra dollarë) çdo muaj.

3. Shisni hapësirën për reklama

Një tjetër mënyrë është të shisni hapësirën tuaj të reklamave direkt tek kompanitë që kërkojnë të sponsorizojnë blogje të ndryshme. Ju mund të paguheni në varësi të vizitorëve që ju merrni. Në mënyrë tipike kjo citohet si vlerë e dollarit për 1000 përshtypje (ose CPM). Kështu, për shembull, mund ta shihni si:  5$ CPM. Nëse faqja e internetit merr 100,000 vizita në muaj, ky çmim ad përkthehet në 500$ .

4. Shitja e produktit tuaj dixhital

Kjo qasje duket mjaft e drejtpërdrejtë, sepse thjesht mund t’i shisni këto produkte direkt përmes faqes suaj të internetit dhe të paguani menjëherë.  Ju do të keni nevojë për një faqe hyrëse bindëse dhe të dizajnuar mirë për të siguruar që produkti juaj ka një normë të fortë konvertimi.

5. Pranoni donacionet nga vizitorët

Pranimi i donacioneve të njëhershme nuk është një rrugë e shpejtë për pasurinë, megjithatë, ajo mund t’ju ndihmojë të mbuloni shpenzimet në një afat të shkurtër nëse njerëzit pëlqejnë atë që keni për të thënë dhe doni të mbështetni udhëtimin tuaj. Për shembull, PayPal ofron butona dhurimi që zgjasin vetëm 5 minuta për tu shtuar në faqen tuaj.

6. Pranoni postimet dhe artikujt e sponsorizuar

Shumë kompani dalin nga rruga e tyre për të kërkuar blogje që do të shfaqin përmbajtjen e tyre të sponsorizuar. Për shembull, nëse faqja juaj e internetit ka të bëjë me lojrat më të fundit të iOS për iPhone , krijuesi i një prej këtyre reklamave do të donte që të shqyrtonit dhe të shfaqnit aplikacionin e tyre për ndjekësit e tu.

7. Gjeneroni konsumatorë për kompanitë e tjera

Bizneset lulëzojnë nga konsumatorët e rinj që vijnë në derën e tyre për të pyetur për produktet ose shërbimet e tyre. Për shembull: Le të themi që ke një faqe interneti për të mësuar aftësitë e matematikës. Informacioni i lexuesit tuaj (si adresa e tyre e emailit ose numri i telefonit) do të ishte me vlerë të madhe për shkollat e ndryshme në internet që kërkojnë të shesin kurset e tyre për studentët.

Ju jeni pika e lidhjes. Në këtë rast nuk ka rëndësi nëse lexuesi yt përfundon blerjen e produktit apo jo. Ata vetëm po kërkojnë një hyrje në këtë pikë.

8. Ndërtoni një listë email-esh

Lista juaj e postës elektronike përbëhet nga lexuesit tuaj më besnikë. Kjo është një nga metodat më të mira afatgjata për të rritur faqen tuaj. Objektivi është që të konvertohen sa më shumë të huaj që vizitojnë faqen tuaj për herë të parë në pasuesit e pasionuar, të cilët dëshirojnë të qëndrojnë të azhurnuar në punën ose përmbajtjen tuaj të fundit.

9. Ngrini nje faqe e-commerce

Faqet nuk duhet të jenë thjesht për përmbajtjen. Ato mund të përqendrohen rreth mjeteve ose produkteve në një dyqan në internet. Ka qindra e mijëra faqe interneti eCommerce ose dyqane online. Sigurohuni që juaji të plotësojë një vend unik, me një strategji të detajuar dhe teknikat më të fundit të marketingut për të dalë nga turma.

10. Ndryshoni ritmin (Krijo -> Shit-> Reinvesto)

Besoni apo jo, pothuajse gjithmonë ka një treg për faqen tuaj,ku mund ta shisni atë. Kjo do të thotë nëse ju keni ndërtuar një faqe ju mund të jeni në gjendje për ta shitur atë për dikë tjetër dhe të bëni para. Për shembull, nëse faqja e juaj po bën $ 500 në muaj, përmes shitjes së hapësirës të reklamave, mund të shesësh faqen për $ 5,000 – $ 10,000.

PËRGJIGJU