SHPËRNDAJE

Këtë verë, merrni kohë për të transformuar faqen tuaj te internetit. Vizitorët do ta vlerësojnë dhe shpërblejnë një vend të freskët dhe të përditësuar. Ne ju paraqesim këtë listë kontrolli të punëve dhe faqja juaj e internetit do të jetë më e re se kurrë.

1. Kontrolloni lidhjet që nuk funksionojnë

Lidhjet e thyera do të pengojnë vizitorët tuaj, largojnë klientët dhe dëmtojnë renditjen e motorëve të kërkimit. Nëse ju nuk i keni ndjekur këto dëmtime kohët e fundit, gjeni një kontrollues likesh dhe bejeni menjerehe.

2. Rinovoni emrin e domain-it

Mos lejoni që domeini juaj të zhduket , ripërtërisni regjistrimin tani ose vendosni një kujtesë kalendarike për ta bërë atë para se të skadojë.

3. Kontrolloni dhe përditësoni informacionin e kontaktit

Sigurohuni që pyetjet e klientëve tuaj të shkojnë në kutinë e duhur duke kontrolluar dy herë dhe nëse është e nevojshme, përditësimin e adresës suaj të postës elektronike dhe informacione të tjera të kontaktit: telefoni, adresa, llogaritë e mediave sociale etj. Fshini gjithashtu çdo llogari të tepërt ose të papërdorur, dhe mos harroni të hiqni çdo referencë tek ata nga faqja juaj e internetit.

4. Testoni funksionalitetin

Plotësoni çdo formë, çdo sondazh, regjistrohuni për çdo listë të postës elektronike të ofruar në faqen tuaj dhe sigurohuni që procesi të jetë i thjeshtë, intuitiv dhe më e rëndësishmja, funksional. Kontrolloni që komentet të funksionojnë në blogun tuaj dhe mos harroni të provoni procesin e pagesës për depozituar para në llogarinë korrekte.

5. Përditëso çmimet dhe rishiko inventarin

Shpenzimet operacionale dhe prodhuese luhaten gjatë vitit, prandaj shikoni numrat tuaj dhe kontrolloni çmimet tuaja qe të jeni sa me të drejtë me klientët dhe në marzhin tuaj të fitimit. Gjithashtu, hidhni një vështrim të dytë në produktet që keni për shitje.

6. Shqyrtimi i qëndrueshmërisë

Shkoni nëpër përmbajtjen tuaj për të siguruar që fontet, madhësitë e imazhit dhe stili janë të qëndrueshëm në të gjithë faqen tuaj te internetit. Pastroni çdo mospërputhje për të siguruar një pamje profesionale.

7. Përditëso biografinë

Mbani faqen tuaj të internetit të freskët duke përditësuar bio-n tuaj në faqen “Rreth Nesh”. Mos harroni të përditësoni pozicionet e stafit dhe detyrat e punës që mund të kenë ndryshuar gjatë vitit të kaluar, kështu që kreditimi jepet aty ku duhet dhe pyetjet e klientëve i drejtohen personit të duhur.

8. Vini re lajmet tuaja

Kur është hera e fundit që e keni përditësuar faqen tuaj të lajmeve? Asgjë nuk ndjehet më e ndjeshme në një faqe interneti sesa lajmet e vjetra, dhe pak është më shumë se një “postim i ri” që nga 2013. Nuk ka kohë si e tashmja: shkruani një përditësim të shpejtë dhe të mbetet në mendje. Nëse keni një faqe kalendarike ose me ngjarje, fshini ngjarjet e kaluara dhe përditësoni me informacionin aktual.

9. Shqyrtoni statistikat

Hidhni një sy në Google Analytics dhe përcaktoni cilat faqe frekuentohen më së shumti, dhe të cilat janë duke u pakësuar. Zbuloni postimet tuaja të popullarizuara dhe merrni parasysh se si mund të merrni më shumë prej tyre. Nëse faqet që ju dëshironi që njerëzit të shohin nuk kane marre shume klikime atehere rishqyrtoni permbajtjen e faqen.

10. Vlerësoni thirrjet për veprim

A janë linkqet tuaja “regjistrohuni” ose “blej tani” duke tërhequr mjaft vëmendje? Rivendosni se si mund ti vini më në pah thirrjet tuaja për veprim në mënyrë që faqja juaj e internetit të mund të përmbushë më mirë qëllimin e saj dhe të lidhë klientë të rinj.

Butonat ‘Call to action’

11. Shqyrtoni planin tuaj të hostimit

Pasi të keni pastruar detajet, bëni një hap prapa dhe shikoni në vendin ku faqja juaj është e hostuar. A është plani aktual i hostimit për ju dhe klientët tuaj? Mund të jetë koha për të rritur planin e hostimit që do të përmirësojë performancën dhe stabilitetin e faqes tuaj.

PËRGJIGJU