SHPËRNDAJE

Një portë pagese lejon dyqanin tuaj online të pranojë pagesa me kartë krediti nga konsumatorët. Portat e pagesës kushtojnë para dhe paguajnë për transaksione, dhe ka shumë prej tyre për të zgjedhur. Marrja e portës së duhur mund t’ju ndihmojë të kurseni para dhe të mbani biznesin tuaj duke ecur mirë. Sapo të keni zgjedhur portën tuaj të pagesave, integrimi i tij në softuerin tuaj të dyqanit online është një punë e menjëhershme.

PJESA 1

1.Kuptoni se çfarë bën një port pagese.

Portali i pagesës përpunon informacionin e kartës së kreditit të klientit duke dërguar të dhëna në serverin e uebit të portës, e cila pastaj e bën shitjen dhe e dërgon konfirmimin përsëri në faqen e internetit. Ju mund të integroni shpejt portën tuaj në shopping cart-in e softuerit qe jeni duke perdorur.

2.Kontrolloni  web host-in tuaj.

Ofruesi juaj i internetit ose ofruesi i softuerit të dyqaneve online mund të ofrojnë shërbime të portës së pagesës që mund të implementoni shpejt në webin tuaj. Kontrolloni panelin e kontrollit të faqes tuaj ose faqen admin të dyqanit tuaj online për të parë nëse ka opsione të portës së pagesës.

3.Shfletoni opsionet tuaja.

Ka shumë porta të ndryshme të pagesave atje dhe mund të jenë pak konfuze. Para se të filloni të shikoni, kontrolloni cilat portë suporton softuerin e karrocave tuaja të blerjeve. Faqja juaj e blerjeve duhet të ketë një listë të porteve të përputhshme të pagesave. Disa nga portat më të mbështetura gjerësisht përfshijnë:

 

  • PayPal
  • Payza
  • Perfect Money
  • Egopay
  • SecurePay
  • Authorize.net
  • Verify
  • Braintree
  • SecurePay

4. Kushtojini vëmendje tarifave dhe kushteve.

Portali i pagesës zakonisht do t’ju kërkojë një tarifë setup një herë, një tarifë mujore, dhe pastaj të paguani një tarifë të vogël për çdo transaksion të përpunuar. Krahaso normat për të gjetur shërbimin që i plotëson nevojat më të mira.

5.Zgjidh midis një portaje të jashtme ose të drejtpërdrejtë.

Porta e jashtme (e njohur edhe si “përcjellëse”) dërgon klientët tuaj në një faqe tjetër për të përpunuar pagesën. Portat e drejtpërdrejta (të njohura edhe si “transparente”) bëjnë përpunimin brenda dyqanit tuaj, duke e mbajtur klientin në faqen tuaj. Nëse është e mundur, zgjidhni një portë të drejtpërdrejtë, pasi ato duken më profesionale

6.Regjistrohu për një llogari tregtare.

Ju do të duhet të regjistroheni për një llogari tregtare, e cila pastaj ju lidheni me portën tuaj të pagesës. Kjo do t’ju lejojë të merrni pagesa nga klienti. Llogaritë tregtare zakonisht do t’ju ngarkojnë te paguani

7.Regjistrohu për portën tuaj të pagesës së zgjedhur.

Sapo të regjistroheni për portën tuaj, do t’ju ofrohet informacioni i nevojshëm që do t’ju duhet të jepni për softuerin tuaj të dyqanit në internet.
Ky mund të jetë një emër identifikues dhe fjalëkalim, ose mund të jetë një ID dhe një skedë autorizimi për transaksion.

Pjesa 2

1.Vendosni dyqanin tuaj në internet.

Shumica e shitësve online do të përdorin softuer të palëve të treta për të krijuar një dyqan në internet për klientët e tyre. Ky softuer merret me krijimin e faqes së porosive si dhe të gjithë kodit për transferimin e informacionit të pagesës në portë. Krijimi i këtij kodi nga e para është një nga detyrat më të vështira kur bëhet fjalë për zhvillimin e uebit, kështu që zakonisht i lihet më mirë profesionistëve.

2.Shto metoda të pagesës.

Procesi për këtë do të ndryshojë nga shërbimi në shërbim, por në përgjithësi do t’ju duhet të shkruani informacionin e hyrjes së pagesës për secilën mënyrë të pagesës që dëshironi të pranoni (Visa, Mastercard, etj.). Porta juaj e pagesës përcakton cilat karta pranohen.
Këtë mund ta bëni nga faqja e administratës së dyqanit tuaj në internet. Gjeni faqen e Pagesave ose diçka të ngjashme.

3.Testoni portën.

Zakonisht ju do të jepni llogaritë Test ose Sandbox nga shërbimi juaj i pagesës së pagesës. Këto ju lejojnë të bëni transaksione të rreme për të siguruar që procesi i pagesave të funksionojë siç duhet. Sigurohuni që të testoni përpara se të bëni dyqanin tuaj të gjallë.
Kjo do të ndryshojë përsëri nga shërbimi në shërbim. Kontrolloni faqen e suportit të portës suaj të pagesës për detaje mbi testimin e integrimit të portës suaj.

 

PËRGJIGJU