SHPËRNDAJE

Një emër domain-i është thelbësor për praninë në internet të çdo biznesi. Ne do të mbulojmë se si të kërkohet një emër domain duke përdorur funksionin e kërkimit të domain-it të Webhost-it, si dhe disa opsione të tjera për sigurimin e një emri perfekt për faqen tuaj.

Si të kërkoni një emër domain-i ?

Kontrolloni funksionin e kërkimit Webhost.al për përdorim të lehtë, dhe ndiqni këto hapa për të siguruar sot domenin tuaj.

  • Vizitoni Webhost.al .
  • Vendosni domenin tuaj në shiritin e kërkimit.
  • Shtoni domenin në karrocë.

Jeni gati për të filluar?

1. Vizitoni Webhost.al

Sic të kërkoni për një emër në shfletuesin tuaj të preferuar ,shkoni te Webhost.al . Pasi ngarkoni faqen kryesore, do të shihni një shirit kërkimi ku mund të filloni kërkimin tuaj të domenit.

2. Vendosni domenin tuaj në shiritin e kërkimit

Shkruani emrin e domain dhe klikoni “Search”.  Nëse emri i domain është i disponueshëm, fantastike! Ju do të prezantoheni me mundësinë që ta shtoni në karrocë.Nëse emri i domain nuk është i disponueshëm, do t’ju kërkohet të kërkoni një emër të ri të domain-it ose të zgjidhni një variant tjetër. Lajm i mirë? Edhe nëse emri i domain është marrë tashmë, sugjerimi i Webhost-it do të rendisë idetë e reja, me TLT të ndryshme dhe variacione, që mund të rishikoni. Psh: nëse domaini juaj emer.al është i zënë ju keni opsione për emer.com ose emer.net.

3. Shto domenin tuaj në karrocë

Dhe tani, ajo çfare ju ngelet të klikoni është “Add to Cart”, dhe emri juaj i domain-it është porositur. Ai do të shtohet në karrocën tuaj të blerjeve. 

Për të mësuar më shumë për hapat e mundshëm të mëtejshëm, shikoni “Çfarë ndodh tani që bleva domain-in?

Mënyra të tjera për të kërkuar për emrat e domain-it

Tani që ju e dini se si të kërkoni për një emër domain përmes Webhost ka disa kanale të tjera që mund të përdorni për të gjetur domenin perfekt për biznesin tuaj.

Kontaktoni zoteruesin e domaint qe ju kërkoni

Në rast se domaini qe ju kërkoni është i zënë, dhe ai është i regjistruar në webhost.al , ju keni opsionin që të mund të kontaktoni zotëruesin e këtij domaini nëpërmjet emailit.

Shikoni nje domain ekzistues expiring/deleted

Nëse jeni duke kërkuar në një emër të skaduar domain ose thjesht jeni të interesuar në blerjen e një domeini qe e zoteron dikush tjeter tashmë, expiring domains është një vend i mirë për të filluar.

Në përfundim

Tani që ju e dini se si të kërkoni për një emër domain, është koha ta rregjistroni atë. Gjithashtu, mos harroni t’i bashkëngjitni atij një faqe interneti.

PËRGJIGJU