SHPËRNDAJE

Shpejtësia e faqes mund të jetë një nga elementët më të rëndësishëm për të rritur trafikun dhe për të përmirësuar konvertimet në faqen tuaj te internetit. Gati gjysma e të gjithë përdoruesve të internetit presin që një faqe webi të ngarkohet brenda 2 sekondave ose më pak.  Njerëzit në ditët e sotme kanë një vemendje shumë të shkurtër dhe nëse faqja juaj e internetit nuk ngarkohet aq shpejt, atëherë mund të humbni shumë klientë potencialë.

Nëse e dini që faqja juaj nuk ngarkohet shumë shpejt, mos u frikësoni, ne ju kemi mbuluar me disa zgjidhje potenciale për të shpejtuar faqen tuaj të internetit. Nëse nuk jeni i sigurt për shpejtësinë e faqes , kopjoni URL-në tuaj të faqes së internetit në Google PageSpeed dhe ata do t’ju bëjnë të ditur.

Rivendosni madhësinë e imazhit 

Sa herë që dikush vjen në faqen tuaj të internetit ata duhet të ngarkojnë të gjitha imazhet që shfaqen në faqen në të cilën po vizitojnë. Nëse keni ngarkuar imazhe pa marrë parasysh madhësinë e tyre, shanset janë që të keni disa fotografi gjigande në faqet tuaja të internetit që po ngadalësojnë kohën e ngarkimit.

Nëse ju mendoni se kjo mund të jetë një problem në faqen tuaj, ekziston një rregullim i lehtë. Shumica e softuerëve të redaktimit të fotove vijnë me disa aftësi për të zvogëluar madhësinë e imazheve për të qenë më miqësor ndaj kohës së ngarkimit në internet.

Përmirësojeni faqen tuaj me CDN

Rrjeti i shpërndarjes së përmbajtjes (CDN) është një seri serverash të shpërndarë në një zonë të madhe gjeografike që ndihmon në shpërndarjen e përmbajtjes së webit tek përdoruesi i fundit bazuar në vendndodhjen e tyre.

Për shembull, nëse keni një biznes të bazuar jashtë Kanadasë, një vizitor nga Australia do të kishte shumë më tepër kohë ngarkimi për shkak të distancës që informacioni duhet të udhëtojë. Duke përdorur CDN ju mund të shkurtoni sasinë e kohës që do të duhet për të ngarkuar faqet tuaja të internetit, duke përhapur informacionin nëpër disa servera anëmbanë globit.

Hiqni pluginet e panevojshme 

Duke përdorur shumë shtojca mund të ndikojnë me të vërtetë shpejtësinë e internetit tuaj dhe të shkaktojnë kohë të ngadalshme të ngarkimit. Hidhni një sy në shtojcat që keni aktualisht në faqen tuaj dhe përcaktoni se cilat janë ato që ju nevojiten me patjetër dhe cilat shtojca nuk janë të domosdoshme. Hiqni ato që nuk keni nevojë dhe për shtojcat që mbani, sigurohuni që ato janë me cilësi të lartë.

Aktivizoni cache-t

Nëse doni që faqja e juaj të ngarkojë sa më shpejt që të jetë e mundur, do të doni të aktivizoni ‘browser caching’ tek vizitorët tuaj. Ështe një vend i përkohshëm i ruajtjes së skedarëve në kompjuterin tuaj. ‘Browser caching’ jo vetëm që ul poshtë kohën e ngarkesës për të gjithë vizitorët tuaj, por gjithashtu redukton sasinë e bandwidth-it që përdoret për vizitorin dhe serverin.

Zgjidh webhostin e duhur për të rritur shpejtësinë e internetit tuaj

Zgjidhja e  webhost-it të duhur është një nga pjesët më të rëndësishme të të paturit një faqe interneti të shpejtë dhe të besueshme. Uptime dhe besueshmëria janë dy nga faktorët më të rëndësishëm që çdo pronar i një kompanie në internet duhet të marrë në konsideratë kur të kërkoni për një host.

Koha është flori. Dhe përdoruesit e sotëm të internetit presin shpejtësi nga çdo faqe që ata vizitojnë.  Ndiqni këshillat e mësipërme dhe mbani faqen tuaj të optimizuar për të siguruar që vizitorët tuaj të mos presin gjatë.

PËRGJIGJU