SHPËRNDAJE

Mediat sociale mund të jenë si një vrasës i produktivitetit dhe një mjet i rëndësishëm biznesi – gjithçka varet nga mënyra se si e përdorni atë.

Në këtë pikë, klientët tuaj presin që ju të jeni në mediat sociale. Por përdorimi i mediave sociale për të përfaqësuar në mënyrë efektive një markë biznesi është një sfidë e vazhdueshme dhe gjetja dhe lidhja me audiencën tënde në platformat e mediave sociale shpesh mund të ndihet si një betejë e vështirë.

Gjithmonë ka më shumë për të mësuar. Dhe për fat të mirë, ka shumë burime për t’ju ndihmuar të mësoni litarë dhe të merrni më shumë nga mediat sociale me kalimin e kohës. Këto janë disa nga bloget që ofrojnë këshilla dhe praktikat më të mira për marketingun e mediave sociale.

1. Social Media Examiner

Social Media Examiner është një nga bloget më të njohura dhe më të respektuara që mbulojnë marketingun e mediave sociale. Blog siguron këshilla të zbatueshme, mësime dhe studime të rasteve për të gjitha platformat e ndryshme të mediave sociale. Përveç postimeve të rregullta të blogut, ato gjithashtu publikojnë hulumtime origjinale dhe udhëzime të gjata në fushën e marketingut për faqet e ndryshme të mediave sociale. Nëse jeni ende duke mësuar bazat e përdorimit të mediave sociale për biznesin tuaj ose duke dashur të zhyteni thellë në rekomandime më të detajuara, Social Media Examiner ofron informacion të mirë.

social media examiner

2.Buffer

Buffer ofron një produkt për caktimin e postimeve të mediave sociale dhe ka një prani aktive të mediave sociale si një markë, e cila u siguron atyre shumë të dhëna për atë se çka punon. Ata janë të njohur për postimet e mira të blog-ut të gjata që ofrojnë këshilla të hollësishme dhe të zbatueshme bazuar në të dhënat dhe studimet e rasteve. Blogu publikon postimet në të gjitha platformat e ndryshme të mediave sociale të cilat bizneset kanë gjasa të përdorin.

buffer social

3. Hootsuite

Ashtu si Buffer, Hootsuite ofron një produkt për të ndihmuar bizneset të planifikojnë dhe organizojnë përditësimet e mediave të tyre sociale, që do të thotë se ata dinë shumë për temën e marketingut të mediave sociale. Postimet e tyre mbulojnë shumë këshilla të ndryshme të mediave sociale, praktikat më të mira dhe kërkime për të gjitha platformat e mëdha të mediave sociale. Ata janë një tjetër nga go-tos kryesore për industrinë.

hootsuite

4.Rebekah Radice

Rebeka Radice ka një blog të vlerësuar me çmime që mbulon mediat sociale dhe tema të tjera të lidhura me marketingun dixhital. Postimet e saj futen në tema si etiketa e mediave sociale, zhvillimi i një strategjie për mediat sociale dhe këshilla dhe truke për të përfituar më shumë nga çdo platformë e veçantë. Ajo shpesh përzihet në infographics, video dhe podcast me përmbajtjen e shkruar, kështu që ata që preferojnë llojet e tjera të mediave kanë opsione të tilla.

rebekah radice blog

5. Ignite Social

Agjensia e mediave sociale Ignite demonstron njohuritë e marra nga mbi dhjetë vjet të marketingut të mediave sociale në blogun e tyre. Ato mbulojnë lajmet dhe tendencat e mediave sociale, këshilla për kanale specifike të mediave shoqërore dhe si të merren me një sërë çështjesh të medias sociale kur ato dalin. Postimet e tyre mund t’ju ndihmojnë të qëndroni në krye të asaj që po ndodh në industrinë më të madhe të mediave sociale, si dhe t’u përgjigjeni pyetjeve më të vogla që mund të keni për mënyrën e përdorimit të mediave sociale për biznesin.

ignite

6.Sprout Social

Sprout Social blog është një tjetër burim i mirë që mbulon shumë territore të medias sociale. Ju mund të gjeni postime që futen në detajet e marketingut të mediave sociale për industritë e ndryshme, punësimin e pozicioneve të mediave sociale dhe shumë postime të mira për marrjen e gjërave specifike në platformat e ndryshme të mediave sociale. Përmbajtja e tyre është vazhdimisht e dobishme për kompanitë e të gjitha madhësive dhe llojeve.

sproutsocial

7.Social Media Hat

Social Media Hat ofron shumë postime të tutorial rreth asaj se si të bëjnë detyra të ndryshme në platformat e ndryshme të mediave sociale, së bashku me postimet në trendet më të mëdha të mediave sociale dhe lajmet. Përveç publikimit të postimeve për përdorimin e platformave kryesore të mediave sociale, ato ofrojnë këshilla për blogging dhe email marketing.

 

8.Hey Orca

Blogja e Hey Orca siguron shumë të njëjtin lloj përmbajtjeje që kemi përshkruar në bloget e tjera në këtë listë – këshilla të përgjithshme të medias sociale, trendet dhe mbulimin e lajmeve – por ato gjithashtu përzihen në disa lloje më pak të zakonshme të përmbajtjes së mediave sociale, si mbulimi nga konferencat e mediave sociale, intervistat me influencues të ndryshëm, dhe studimet e rasteve të suksesit në mediat sociale. Është një blog me shumë përmbajtje dhe personalitet të mirë dhe ia vlen të shtoni në listën tuaj.

hey orca

9.Socially Sorted

Socialized Sorted është blogerja e Strategjisë së Përmbajtjes Dixhitale Donna Moritz. Blogerja u përgjigjet pyetjeve të zakonshme të mediave sociale, ofron këshilla të dobishme dhe mbledh shembuj të mirë të medias sociale nga të cilat mund të mësosh. Ajo shpesh siguron media të tjera si templates ose infographics për të bërë postimet e saj më të dobishme. Ajo ka një ekspertizë të veçantë në tregimet vizuale, prandaj ky është një blog i madh për t’u kthyer në këshilla për krijimin e formave më vizuale të përmbajtjes për kanalet e medias sociale.

socially sorted

10. Peg Fitzpatrick

Peg Fitzpatrick është një tjetër influencues i mediave sociale që ndan njohuritë e saj me postimet e rregullta të blogut se si të arrihet dhe të lidhet me audiencën tuaj në mediat sociale. Ndërsa blogja e saj prek të gjitha platformat kryesore të mediave sociale, ajo sidomos i kushton vëmendje Instagram dhe Pinterest-kanaleve që shpesh marrin më pak vëmendje në disa nga bloget e tjera në listë.

peg fitzpatrick blog

 

PËRGJIGJU