SHPËRNDAJE

Duke shkruar mesazhe interesante në blog, duke krijuar faqe tërheqëse dhe duke ndërvepruar me vizitorët tuaj – këto janë mënyra thelbësore për t’ju ndihmuar të ndërtoni një trup pune, një biznes të suksesshëm ose një audiencë në rritje në internet.

Shtoni imazhet në një çast
Imazhet i bëjnë postimet dhe faqet më bindëse. Por kalimi nëpër hapat për të shtuar skedarë imazhesh shpesh kërkon kohë dhe ndërpret rrjedhën tuaj.

A e dini që mund të shtoni imazhe thjesht duke zvarritur foton dhe lëshuar? Thjesht tërhiqni një skedar imazhi nga kompjuteri juaj në dritaren e shfletuesit dhe hiqeni atë në postin tuaj.

Shumë tema përdorin imazhe me tipare si imazhe header-i ose kur shfaqen postimet në listat.

Settings të postimeve që mund të fshihni

Kohët e fundit WordPress ka lëvizur gjërat në një redaktor. Cilësimet për postën ose faqen tuaj tani janë në të djathtë – dhe mund të fshihen! Thjesht klikoni ikonën  mbi shiritin tuaj të veglave.

Nëse dëshiron një eksperiencë më minimale, fshihni cilësimet e postimit në mënyrë që të përqendrohesh në shkrimin tënd.

 

Hierarkia e një faqeje vizuale
Ju mund të lidhni faqe – një faqe mund të ketë disa faqe “fëmijë”, dhe këto faqe fëmijësh mund të kenë faqet e tyre të fëmijëve, e kështu me radhë. Shumë tema pastaj përdorin këtë informacion për të shfaqur nivele të ndryshme navigimi. Super e dobishme!

Por deri kohët e fundit, është pak e vështirë për të kuptuar këtë hierarki kur punoni në faqet tuaja, dhe e pamundur për të parë në një shikim. Por jo më!

Në My Site → Pages, mund të shikoni hierarkinë e faqes në listën e faqeve (nëse ke më pak se 100 faqe). Kjo e bën më të lehtë të skanoni strukturën e faqes tuaj dhe të gjeni direkt atë që kërkoni.

Ndrysho linkqet tuaja
Kur ju jepni postin tuaj ose faqe një titull, WordPress  automatikisht krijon një ‘slug’ për të. Kjo është e dobishme, por nëse dëshironi ta ndryshoni, mund ta bëni vetë duke klikuar në ikonën e lidhjes së zinxhirit në të majtë të titullit tuaj të postës ose faqes:

Ju mund të shkurtoheni ose të riemërtoni atë tërësisht. Për shembull, le të themi se kishit një faqe të quajtur “Menuja jonë e Restorantit” – WordPress do ta krijojë atë në “/ menuja-jone-e-restorantit”. Por tani ju e dini: Ju mund ta bëni atë të arritshëm në menunë më të shkurtër dhe më të thjeshtë. Në mënyrë ideale, bëni këtë përpara se të goditni publikimin, në mënyrë që lexuesit tuaj të kenë URL të saktë që do të shkojë përpara.

Përgjigju në Komente Nga Lista e Postimeve
Për shumë prej jush, të jesh në gjendje të ndërveprosh me vizitorët e faqes tënde është një nga aspektet më të rëndësishme të të pasurit një faqe interneti. A e dini se mund t’u përgjigjeni komenteve tuaja të gjitha në një vend?

Hidhni një sy në listën tuaj postare në My Site → Blog Posts. Nëse një post ka komente, do të shihni një flluskë të vogël bisedash midis ikonave në fund të djathtë. A e dini se mund të përgjigjeni në komente pikërisht këtu?

Provoni herën tjetër kur dikush komenton në një nga postimet tuaja. Dhe nëse merrni shumë komente, kjo është një mënyrë e thjeshtë për të përmirësuar bisedat dhe për të mbajtur kontakt me lexuesit ose klientët tuaj.

PËRGJIGJU