SHPËRNDAJE

Si të vendosni një adresë profesionale Email?

Hapi 1: Investoni në një llogari të web hosting.
Nëse tashmë keni një faqe interneti të biznesit, atëherë ky hap tashmë është i plotë. Nëse jo, është një parakusht i rëndësishëm për të patur si një faqe interneti dhe një email të personalizuar që përputhet me emrin e domain-it.

Shumë plane hostimi (duke përfshirë ato të ofruara nga Webhost.al) vijnë me adresa falas email – ndonjëherë edhe një numër të pakufizuar prej tyre. Webhost.al ofron llogari emaili në paketat e tij të hostimit, gjithashtu nëse jeni të interesuar për një nivel më të lartë të llagarive të emait mund të përdorni platformen Zimbra.

Hapi 2: Vendosni emërtimin.
Nëse biznesi juaj përbëhet vetëm nga 1 person, kjo nuk mund të duket e rëndësishme tani, por mund të rritet, dhe ju do dëshironit qëndrueshmëri. Provoni një nga formatet tradicionale në vijim per emrin e emailit tuaj:

[email protected]

[email protected]

Çfarëdo që të zgjidhni tani, do të jetë më e lehtë për klientët të dinë se si t’ju kontaktojnë ju dhe punonjësit tuaj.

Hapi 3: Krijo llogarinë tuaj të postës elektronike.

  • Hyni në llogarinë tuaj cPanel.
  • Gjeni seksionin Mail dhe zgjidhni Llogaritë Email.
  • Plotësoni fushën Email me emrin që dëshironi të përdorni dhe fushat e fjalëkalimit       me fjalëkalimin e dëshiruar.
  •  Kliko Krijo llogari.

Hapi 4: Vendosni klientin tuaj të postës elektronike.
Tashme gjithcka eshte gati per ju qe te aksesoni emailin tuaj ne emrinedomanit.al/webmail. Por shanset janë, nuk doni të mbani lart me email-et tuaja nëpërmjet cPanel, kështu që do t’ju duhet të vendosni adresën tuaj të re të postës elektronike në klientin e emailit që keni zgjedhur. Ju mund te konfiguroni adresat tuaj te email nepermjet Gmail-it dhe Outlook-ut. Ju do të gjeni udhëzime specifike për marrjen e konfigurimit të email-it në platfomat që ju keni zgjedhur këtu:

Mund të shikoni këtu si konfigurohet emaili në Outlook ose në Outlook Android App 

PËRGJIGJU