SHPËRNDAJE

WordPress është një sistem i menaxhimit të përmbajtjes jashtëzakonisht fleksibël që ju mundëson të krijoni një sërë faqesh të ndryshme. WordPress filloi si një platformë e thjeshtë për blogim, por tani është rritur në një makinë të plotë ndërtimi të faqeve të internetit. Ndonjëherë ju doni vetëm të shisni disa produkte në faqen tuaj WordPress, ndërsa herë të tjera ju dëshironi të ndërtoni një dyqan të plotfuqishëm të eCommerce.

Ky proces mund të jetë shumë i thjeshtë me shtimin e disa shtojcave ose plugins ndryshe. Më poshtë kemi nxjerrë në pah 6 nga shtojcat më të mira të WordPress eCommerce, që mund të përdoren për të rritur faqen tuaj te internetit.
1. WooCommerce

WooCommerce është ndoshta një nga shtojcat më të përdorura të eCommerce. Ky plugin i fuqishëm është i përshtatshëm për faqet e çdo madhësie, dhe lehtë mund të rritet me ju, ndërsa faqja e internetit dhe produkti juaj zgjerohet.

Ato gjithashtu ofrojnë një ton tema dhe zgjerime falas dhe të paguara, të cilat integrohen bukur.

Disa nga tiparet më të përdorura përfshijnë:

 • Integrimi i PayPal
 • Raportet e shitjeve
 • Opsionet e ndryshme të transportit
 • Menaxhimit të inventarit
 • Zbatimi i kuponit

2. WP eCommerce WP eCommerce ju jep kontroll të plotë mbi pamjen dhe ndjenjën e dyqanit tuaj. Kjo shtojcë mund të përdoret për një sërë tipe produktesh: prodhime digjitale, produkte fizike, anëtarësime, etj. Ekzistojnë gjithashtu një sërë pluginesh dhe temash të cilat do të zgjerojnë më tej funksionalitetin e këtij plugini.

Tiparet e zakonshme  përfshijnë:

 • Një proces i thjeshtë i arkës
 • Mbështetje me shumë mundësi të pagesës
 • Plani i kompletuar personalizues
 • Mbështetje e shumëfishta e opsioneve të transportit

3. JigoshopJigoshop ju lejon të krijoni dyqanin tuaj në internet për disa minuta. Ndërfaqja e tyre është shumë miqësore, gjë që ju mundëson të menaxhoni me lehtësi inventarin e dyqanit tuaj onlie. Kjo shtojcë gjithashtu ofron një sërë karakteristikash raportuese, që përfshin shitjet dhe të dhënat e aksioneve, kështu që mund të merrni një vlerësim në kohë reale.

Ekzistojnë gjithashtu një sërë shtesash dhe temash, për t’ju ndihmuar të rregulloheni më tej dyqanin tuaj dhe të shtoni funksionalitete shtesë.


4. Shkarkime Easy DigitalNëse jeni vetëm në kërkim për të shitur prodhimet dixhitale, atëherë ju do të dëshironi të shikoni Easy Digital Downloads. Ky plugin i thjeshtë ka një sërë veçorish, duke përfshirë:

 • Metoda të pagesave të shumëfishta janë pranuar
 • Aftësia për të drejtuar shitjet
 • Një sistem karrocash për blerje 
 • Historiku i plotë i pagesave

Kodin e kanë të pastër dhe minimal.


5. MarketPress
MarketPress kërkon të jetë një suitë ecommerce me cilësi të plotë për WordPress. Është zhvilluar nga ekipi WPMU DEV, kështu që ju e dini se do të jetë cilësi shumë e lartë. Në vend që të duhet të shkarkosh një mori pluginesh nga një shumëllojshmëri burimesh, ky plugin teorikisht mund të trajtojë të gjitha nevojat tuaja.

Ky plugin ofron një eksperiencë të shportës së blerjeve. Ai mbështet shumicën e portave të pagesave dhe ju lejon të menaxhoni shpërndarjen dhe koston e blerjeve me porosi.

Ekziston gjithashtu një version premium i këtij shtojce, i cili ofron gamën e tërë të opsioneve të pagesave, duke krijuar modele shtesë të dyqaneve, ndjekjen e analizave dhe më shumë.


6. Cart66
Cart66 ndihmon për ta bërë PCI-në tuaj të përputhshme. Që do të thotë se është mjaft e sigurt për të mbledhur dhe transmetuar të dhënat e kartës së kreditit. Kjo është një domosdoshmëri për faqet e internetit të eCommerce që kanë nevojë për aftësinë për përdoruesit e tyre për të paguar përmes kartës së kreditit.

Ky aplikacion gjithashtu integrohet me Amazon S3, kështu që lehtë mund të shisni edhe prodhimet dixhitale. Ky është një aplikacion i madh i lehtë për të pasur në arsenalin tuaj.

Ekziston një version i provës falas për këtë aplikacion, i cili ju jep kohë të mjaftueshme për ta testuar atë përpara se të merrni një vendim. Ky app ju jep gjithçka që ju nevojitet:

 • Shitjet me prodhime fizike dhe digjitale
 • Shitet anëtarësitë dhe abonimet
 • Pranoni donacione dhe pagesa të ndryshme

WordPress është një zgjedhje e shkëlqyer për dyqanin tuaj eCommerce. Secila nga shtojcat që kemi theksuar më lart do të jetë zgjedhje e shkëlqyer për të marrë dhe rindërtuar dyqanin tuaj. 

PËRGJIGJU