SHPËRNDAJE

Këtë korrik, Google po përditëson shfletuesin e tyre të rrjetit Chrome për të njoftuar në mënyrë eksplicite vizitorët kur ata kanë zbritur në një faqe interneti që nuk është e sigurtë. Është e mundshme që shfletuesit e tjerë të internetit do të ndjekin rolin e tyre në mënyrë që të krijojnë një mjedis më të sigurt në internet.

Ndërsa domosdoshmëria për sigurinë në internet rritet, ndryshimet si kjo mund të kenë një ndikim negativ në biznesin tuaj nëse nuk bëni veprime për të siguruar faqen tuaj.

Jo vetëm që konsumatorët do të jenë më pak të sigurt në lidhje me bërjen e biznesit me një faqe interneti që nuk është e sigurtë, ose duke bërë blerje ose duke nënshkruar një listë e-mail, por Google gjithashtu i jep përparësi faqeve që enkriptojnë të dhënat e tyre në krye të faqes së rezultateve të rezultateve të kërkimit. Kjo do të thotë që faqet që nuk janë të sigurta do të shfaqen në pjesën e poshtme, gjë që mund të ndikojë në numrin e vizitave në vend që vijnë nga kërkimi.

Le të shqyrtojmë se çfarë duhet të bëni për të siguruar që trafiku i faqes suaj të jetë i sigurt dhe mos të ndikoheni negativisht nga ndryshimet e Google.

Çfarë do të thotë përditësimi i Google për biznesin tuaj?

Sapo përditësimi i Google Chrome 68 të lëshohet në korrik, përdoruesit do të dinë nëse faqja në të cilën po vizitojnë nuk është duke kodifikuar trafikun nga mesazhi ‘Not Secure” në URL, siç tregohet më poshtë.

Nëse konsumatorët e shohin paralajmërimin “Not secure”, ata kanë më shumë gjasa të mos hyjnë në ndonjë informacion në faqen tuaj, si blerja apo edhe nënshkrimi për listën tuaj të postës elektronike. Një tjetër shenjë është HTTPS në fillim të një URL me enkriptim të të dhënave, në krahasim me HTTP për një faqe interneti jo të sigurt. URL për faqet e internetit ku trafiku është i siguruar me një SSL do të duket si URL për webhost.al 

Konsumatorët gjithashtu do të kenë më pak gjasa të gjejnë faqen tuaj kur Google të bëjë ndryshimin në shfletuesin e tyre. Nëse faqja juaj ende nuk është e sigurtë, Google do të rendisi faqen tuaj më të ulët në faqen e rezultateve të kërkimit, duke ndikuar në trafikun tuaj dhe të ardhurat në të njëjtën kohë.

Bëni faqen tuaj të sigurt me një Certifikatë SSL

Një Certifikatë SSL qëndron për një Secure Sockets Layer, i cili sipas përkufizimit, është teknologjia standarde e sigurisë për krijimin e një lidhje të koduar midis një serveri të uebit dhe një shfletuesi. Një server web është ajo që lidh një kompani ose biznes me të paraqitur faqen e internetit të tyre në internet dhe një shfletues web është ajo që konsumatorët përdorin për t’u lidhur me faqet e internetit në telefonat ose kompjuterat e tyre.

Për të thënë në mënyrë të thjeshtë, një web server dhe shfletues web punojnë si ekip për të lidhur kompjuterin e klientit tuaj në faqen e internetit të kompanisë suaj. Një çertifikatë SSL e bën më të vështirë aktorët e këqij të bëjnë rrëmujë me informacionin që kalon mes shfletuesit dhe serverit. Kjo do të thotë që klientët tuaj mund të jenë të sigurt se çdo informacion personal që ata ofrojnë është dorëzuar në mënyrë të sigurtë dhe informacioni që ata marrin nga faqja e internetit nuk është dyshues.

Pse është e rëndësishme kriptimi?

Pa një certifikatë SSL që krijon të dhënat që kalojnë midis biznesit tuaj dhe klientëve tuaj, të dyja palët mund të jenë në rrezik. Meqenëse kompanitë më të vogla nuk kanë gjasa të kenë një ekip të plotë që punon në sigurinë e vendeve, ata janë më të ndjeshëm ndaj sulmeve nga aktorët e këqij.

Një Certifikatë e thjeshtë SSL mund të ndihmojë për të mbrojtur biznesin tuaj duke:

Authenticating – Siguron se klientët janë duke folur me serverat tuaj dhe jo dikush pretendon të jetë ju.
Mbajtja e integritetit të të dhënave – Mban akterët e këqij nga modifikimi i komunikimeve midis kompjuterëve të klientëve tuaj dhe serverëve tuaj, ose madje edhe injektimin e përmbajtjeve të padëshiruara në postimet e blogeve.
Të dhënat e kodimit – Mban të dhënat që kalojnë mes jush dhe klientëve tuaj privatë, kështu që aktorët e këqij nuk mund të zhvillojnë një profil për ju ose klientët tuaj.
Rritja e rangut SEO – Google ka filluar të japë një shtysë të lehtë në renditjen e faqeve të internetit që përdorin një certifikatë SSL.

Çfarë Certifikata e thjeshtë SSL nuk :

Zbulon dhe heq malware
Zbulon dhe heq cenueshmërinë e sigurisë së internetit
Menaxhon rangun e motorit të kërkimeve dhe reputacionin
Jep një firewall të aplikacionit në internet
Mbron faqen e internetit kundër sulmeve të DDos

Enkriptoni trafikun e faqes suaj tani për të bërë në internet një vend më të mirë

Një internet i koduar është një internet më i sigurt, për të gjithë. Kjo ndihmon në mbajtjen e internetit në një vend ku idetë mund të rrjedhin lirisht, por gjithashtu ndihmon në rritjen e biznesit tuaj, duke ndihmuar klientët tuaj të kenë besim te ju.

Në mënyrë që të ndihmoni biznesin tuaj dhe klientët tuaj, WEBHOST.AL ofron SSL bazike falas për të ndihmuar klientët që të mbajnë bizneset e tyre në rritje. Nëse jeni klient i WEBHOST, shikoni kutinë tuaj për më shumë detaje se si ta aktivizoni atë për llogarinë tuaj.

Mbani klientët dhe biznesin tuaj të sigurt 

Është mirë të dihet se bizneset me të cilat po flisni me internetin janë marrëveshja e vërtetë dhe jo një imitim. Ndihmon që të keni siguri për të kuptuar se jeni të sigurt. Një Certifikatë SSL ndihmon për të mbajtur të dhënat që kalojnë midis klientëve tuaj dhe biznesit tuaj të sigurt, dhe pasi Google lëshon Chrome 68 në korrik, një faqe e enkriptuar do të bëhet edhe më e rëndësishme.

Sigurohuni që klientët tuaj të mund të besojnë në biznesin tuaj, të regjistroheni në listën tuaj të postës elektronike dhe të blini online me besim. Gjithashtu shërben si një shenjë që biznesi juaj kujdeset për sigurinë dhe kujdeset për klientët.

PËRGJIGJU