SHPËRNDAJE

Kur bëhet fjalë për përdorimin tonë të pajisjeve mobile, ka pasur një shpërthimi në industri. Celulari po rritet me shpejtësi dhe njerëzit po shpenzojnë më tepër kohë në telefonat dhe tabletat e tyre. Lidhjet po bëhen më të shpejta dhe wiffi-ja po bëhet një parakusht për çdo përdorues mobile. Për të pasur një shans për të konkurruar me markave të mëdha, faqja tuaj duhet të jetë e optimizuar celular.

Këtu janë pesë arsye që bizneset e vogla duhet të kenë një faqe interneti të optimizuar për celularë:

1. Të gjithë janë në celular 

Sot 1.2 miliardë njerëz po hyjnë në ueb nga pajisjet mobile. 80% e të gjithë përdoruesve të internetit përdorin një smartphone. Me fjalë të tjera, nëse ata janë në internet, ata kanë më shumë gjasa te jenë në telefonat e tyre. Këto numra do të jenë edhe më të mëdhenj në të ardhmen. Ta themi thjesht, ju duhet ta mendoni faqen tuaj ne celular, sepse të gjithë janë aty.

2. Përdoruesit e celularit blejne më shumë

Nëpërmjet pajisjeve, përdoruesit mobile aktualisht shpenzojnë më shumë se homologët e tyre në desktop. Këta përdorues janë të kushtëzuar për të bërë blerje të vogla dhe të shpeshta. Nëse tenton të shesësh diçka nën 10 $, përdoruesit e telefonit celular janë një audiencë ideale për ofertën tënde.

3. Angazhimi më i mirë i markës

Njerëzit që pelqejnë markën tuaj më shumë kur ju ofroni një përvojë të kënaqshme për celularë  kanë më shumë gjasa të kthehen në faqen tuaj më vonë në një desktop. Ato levizin midis pajisjeve, sic mund te thuhet ‘multi-screening’  dhe nëse faqja juaj nuk mund të trajtojë çdo lloj ekrani, ju do të humbni në shitje. Kur faqja është e optimizuar në të gjitha mënyrat rrit besimin si dhe e diferencon kompaninë tuaj duke fituar menjeherë një avantazh.

4. Google ju favorizon 

Për disa kohë tani, Google ka favorizuar faqet të optimizuara mobile në renditjen e saj SERP. Me përditësimin më të fundit të algoritmeve të Google-it, kompania ka sjellë dënime për faqet e internetit që nuk përmbushin standardet e saj për mirëdashësit mobile. Nëse jeni serioz në përmirësimin e trafikut tuaj organik (ose thjesht nuk doni ta humbni), ju duhet të optimizoni faqen tuaj për celular.

5. Referimet e mediave sociale jane pergjithesisht në telefon 

91% e aksesit në internet përdoret për aktivitete sociale. Nëse biznesi juaj është i përfshirë në marketingun e mediave sociale të çdo lloji, shancet jane qe nje konsumator te vije ne faqen tende nga nje telefon celular. Nëse dëshironi të përfitoni plotësisht nga audienca juaj sociale, keni nevojë për një faqe të dizajnuar për të kapur pafundësisht shfletimet e tyre.

 

PËRGJIGJU