SHPËRNDAJE

Ju sapo keni vendosur të hapni një faqe, të ndani njohuritë tuaja me botën, të shprehni veten dhe të bëni para? Për ta hapur faqen tuaj në internet juve ju duhet si fillim një domein dhe pastaj ju duhet të zgjidhni planin e hostimit. Për çfarëdo arsye, jam i sigurt që keni nevojë për një shpjegim të opsioneve të ndryshme të hostimit për faqen tuaj të re. Ju do t’ju duhet të shikoni për këto karakteristikakryesore në një host:

  • ÇmimiOferta më e lirë që shihni nuk është domosdoshmërisht ideja më e mirë. Krahasoni çmimet në lidhje me nevojat specifike të faqes tuaj.
  • Mbështetja TeknikeCilat janë lloje të ndryshme të kontaktit kur keni nevojë për ndihmë – email, telefon, chat, etj. A janë 24/7? 
  • BackupGjeni se çfarë plani të rikthimit të dhënava të uebsajtit tuaj ka si dhe sa shpesh bëhen ato në rast se gabimisht ju fshini të gjithë faqen.
  • UptimeKërkoni një garanci për 99% ose më shumë. Gjëja e fundit që nuk dëshironi të përjetoni është një ekran bosh kur të tjerët të shkruajnë URL-në tuaj.
  • HapësiraSigurohuni që të keni hapësirë ​​për tu zgjeruar dhe rritur në hostin që ju keni zgjedhur. Pra, shqyrtoni nevojat tuaja dhe zgjidhjet e hapërisës së ofruar nga hosti. Disa shërbime do t’ju ofrojnë më shumë hapësirë ​​sesa mund të arrijnë kërkesat e faqes tuaj.
  • BandwidthBandwidth është sasia e të dhënave që lejohen të transferohen nga serveri juaj tek një vizitor. Disa shërbime do të ofrojnë bandwidth të pakufizuar, e cila është e rrallë në fakt e pakufizuar. Sigurohuni që e dini se çfarë do të ndodhë nëse do të kaloni shpërndarjen tuaj të bandwidthit.
  •   Email Sigurohuni që host-i i zgjedhur ju jep akses në server në mënyrë që të krijoni lehtë llogari të reja të postës elektronike, të bëni ndryshime në cilësimet e serverit etj. 
  • Vlerësimet-Lexoni komente mbi shërbimin e kompanisë për të parë nëse njerëzit janë të kënaqur apo kanë pasur probleme me shërbimin dhe mbështetjen e klientëve.

Kjo listë sigurisht që nuk është e gjitha, por mbulon pyetjet më të shpeshta që ka të ngjarë keni kur zgjedhni një plan hostimi. Këtu mund të shikoni planet e hostmit të webhost.al dhe të zgjidhni se kush është më afër nevojave të faqes tuaj.

PËRGJIGJU