SHPËRNDAJE

Muaji i gushtit duket se do të jetë një muaj i madh në botën e teknologjisë. Shumë nga lojtarët më të mëdhenj në teknologji po bëjnë njoftime të mëdha dhe ecin përpara në projektet e parashikuara.

Për t’ju ndihmuar të qëndroni në krye të lajmeve të teknologjisë së këtij muaji, këtu janë disa histori kryesore për të kërkuar.

Google njofton ndryshimin e feed-it të lajmeve si Facebook
Google ka njoftuar se funksioni i saj i feed, i cili tashmë është në dispozicion për këdo që përdor aplikacionin celular të kompanisë, do të lëvizë në faqen kryesore të faqes. Kompania nuk ka thënë saktësisht se kur do të ndodhë ky ndryshim, por për njerëzit që kërkojnë çdo ditë faqe të ndryshme , ndryshimi mund të ketë një efekt të madh në mënyrën se si ndërveprojmë me shërbimin. Në vend të një fokusi primar në kutinë e kërkimit, njerëzit do të shohin një koleksion të tregimeve të sugjeruara të lajmeve dhe kulturës bazuar në interesat e tyre. Google do të vijë me një fytyre komplet të re, dhe menyra e kerkimit dhe SEO do të thotë që do ndryshojë, gjithcka mbetet për tu parë.

Facebook-u  lançon Facebook TV
Nëse  ishit të shqetësuar se nuk ka mjaft vende online për të parë TV, Facebook-u ka menduar dhe për këtë gjë. Ata kanë bashkëpunuar me një numër të pronave të tjera të medias për të filluar zhvillimin e shfaqjeve që do të bëhen të disponueshme për përdoruesit këtë muaj kur ata të fillojnë Facebook TV. Përfshirja e emisioneve televizive origjinale në ushqimin në Facebook i ofron kompanisë një format të ri për shfaqjen e reklamave dhe mund t’i japë njerëzve një arsye për të kaluar më shumë kohë në këtë faqe interneti. Kjo do të thotë që ju mund të lexoni postimet tona të facebook-ut që nga televizori juaj.

Google Analytics ofron lundrim me zë
Google Analytics është duke u bashkuar me listën e shërbimeve që u ofron përdoruesve mundësinë e përdorimit të komandave të aktivizuara me zë për të lundruar në shërbim. Nëse përdorni Google Analytics per te pare statistikat e faqes të internetit të biznesit tuaj, funksioni mund të shtojë efikasitet në proces për ju.

Debatet për AI-inteligjencën artificiale kanë marrë bujë
CEO i Tesla, Elon Musk dhe CEO i Facebook Mark Zuckerberg janë duke zhvilluar një debat publik mbi meritat e inteligjences artificiale. Musk ka thënë në të kaluarën se AI mund të jetë potencialisht një rrisk për njerëzimin, dhe Zuckerberg kohët e fundit e quajti parashikime të tilla të dënimit të botës “të papërgjegjshme”. Musk u përgjigj në Twitter, duke e quajtur kuptimin e Zuckerberg për AI “të kufizuar”. Megjithatë, një gjë që ata janë në gjendje të bien dakord: Ajo do të ndikojë në të ardhurat dhe tregun e punës.

Dropbox duke filluar për t’u përgatitur për IPO
Ndërsa koha kur IPO-një ofertë fillestare publike do të ndodhte është ende e paqartë, Dropbox ka bërë lëvizje që tregojnë se plani për të dalë publik është rruges. Ata punësuan ‘underwriters’ për të ndihmuar në përcaktimin e vlerësimit të tyre dhe mund të bëjnë lëvizjen më vonë këtë vit. Nëse ata do të dalin publik këtë vit, ata do të jenë një nga kompanitë më të mëdha të teknologjisë për ta bërë këtë në 2017.

 

PËRGJIGJU