SHPËRNDAJE

Ju keni marrë hapin dhe keni krijuar një faqe interneti mahnitëse me WordPress apo ndonjë platformë tjetër, por tani faqja juaj nuk po shfaqet në rezultatet e kërkimit të Google kur futni emrin. Përse ndodh kjo gjë?

Arsyeja është se Google ka nevojë për një ndihmë të vogël nga ju për të njohur faqen tuaj të sapo krijuar.

Pasi të keni përfunduar dizajnin e faqes tuaj dhe është të gati për botën, hapi tjetër është krijimi i një llogarie të ‘Google Search Console’ për faqen tuaj te internetit.

Dorëzoni Sitemap-in tuaj të Google

Një Sitemap është një skedar XML-je që është e mbushur me url-të e faqes suaj.

Së pari, verifikoni pronësinë e faqes suaj dhe dërgoni sitemap-in e faqes tuaj në Google.

Kjo do të drejtojë Google-in për indeksimin e faqes suaj për herë të parë.
Nëse për ndonjë arsye nuk doni të krijoni një llogari konsole kërkimi ose nuk mund të verifikoni autorizimin e faqes suaj të internetit, ju mund të dërgoni menjëherë URL-në e faqes suaj në Google këtu.

Megjithatë, ka më shumë gjasa që Google do të indeksojë tërë faqen tuaj të internetit në kohën e duhur nëse e dërgoni sitemapin tuaj në Google nëpërmjet llogarisë suaj të së kërkimit (google search console).

Si të bej faqen time të shfaqet në rezultatet e kërkimit

Pasi ta keni paraqitur sitemap-in tuaj të Google, mund të prisni që të shihni faqen tuaj në faqet e rezultateve të motorëve të kërkimit të Google, për një kërkim të emrit / markës brenda një jave. Kjo do të thotë nëse ju kërkoni emrin e faqeve tuaja, një përshkrim dhe lidhje me faqen tuaj te internetit do të shfaqet në rezultate.

Megjithatë, nëse faqja juaj e internetit është një blog udhëtimi, për shembull, nuk ka gjasa që të renditesh menjëherë për pyetjet e kërkimit si “10 Bloget më të mirat e udhëtimit”.

Ju duhet të ndërtoni një strategji të mirë të menduar nga optimizimi i motorëve të kërkimit ose SEO, strategji e parë. Pastaj mund të filloni të synoni më shumë nga këto terma kërkimi në treg.

Pasi të keni krijuar faqen tuaj dhe njoftoni Google, ju takon të krijoni përmbajtje tërheqëse që lidhet me përdoruesit që zënë cepin tuaj të internetit.

Duke supozuar që keni përmbajtje me cilësi të lartë që i jep vlerë audiencës tuaj, hapi tjetër është shpërndarja e përmbajtjes për sa më shumë njerëz që të jetë e mundur.

Dhe fat i mirë si gjithmonë.

PËRGJIGJU