SHPËRNDAJE

Nëse faqja juaj po ngarkohet ngadalë atëherë është pak e vështirë të keni sukses në të ardhmen nëse nuk bëni ndryshim.

Sot, të pasurit një web host të shpejtë nuk është më një opsion. Është një domosdoshmëri. Një faqe e ngadaltë ngarkimi do të ndikojë negativisht në renditjen e motorëve të kërkimit, duke dëmtuar përvojën e përdoruesve dhe ndoshta duke humbur shumë shitje të mundshme.

Të gjitha optimizimet nuk do të kenë rëndësi nëse serveri juaj i internetit është i ngadaltë.

Përmirësimet në faqe si optimizimi i imazhit do të bëjnë një ndryshim të madh për shpejtësinë e faqes.

Më poshtë ne jo vetëm do të shqyrtojmë pse një faqe që ngarkohet shpejt është kaq e rëndësishme, por gjithashtu do ju tregojnë se çfarë të kërkoni në shërbimet e shpejta të web hosting.

Pse keni nevojë për një Web Host të shpejtë?

Ju nuk mund të prisni që përdoruesit tuaj të hyjnë në faqen tuaj dhe të presin që faqja juaj të ngarkohet. Në fakt, nëse faqja juaj zgjat më shumë se 2 sekonda për t’u ngarkuar, atëherë ata do të klikojnë butonin për t’u kthyer prapa dhe do të kalojnë tek një prej konkurrentëve tuaj.

Këtu janë disa nga arsyet më të mëdha se pse do të doni shërbim sa më të shpejtë web hosting.

1. Renditje më e lartë në motorrët e kërkimit

Google i favorizon faqet e internetit që ngarkohen shpejt. Mendoni këtë, misioni i Google është që t’u sigurojë përdoruesve të motorëve të kërkimit rezultatet më të rëndësishme dhe më cilësore të kërkimit.

Kur faqja juaj ngarkohet ngadalë, vizitorët tuaj largohen menjëherë. Ata fillojnë të lëvizin mausin e tyre drejt butonit pas, sa më shpejtë që të jetë e mundur.

Shpejtësia e ngarkimit të faqes është një faktor i rankimit në Google. Mbani mend se kjo është shumë e rëndësishme kur është fjala për SEO.

Një faqe e ngadaltë do t’ë sinjalizojë Google se faqja juaj është me cilësi të ulët, kështu që do jëtë shumë e vështirë të arrini audiencën tuaj të synuar.

2. Ofroni një Përvojë Pozitive te Përdoruesit

Nëse doni që faqja juaj të ketë sukses në një afat të gjatë, atëherë duhet të krijoni një përvojë pozitive për vizitorët tuaj.

Krijoni një eksperiencë shumë të këndshme për vizitorët dhe ju do të bëni që ata të vijnë përsëri në faqen tuaj. Nëse faqja juaj do shumë kohë për t’u ngarkuar atëherë do të keni shumë vizitorë të zhgënjyer.

3. Krijoni një përshtypje të parë të mirë

Momenti që vizitorët hyjnë në faqen tuaj të internetit ata po ju gjykojnë ju. Është diçka që ne të gjithë bëjmë.

Vizitorët bëjnë menjëherë gjykime për faqen tuaj. A duhet t’ju besojnë ju? A ia vlen kjo faqe? A jeni profesionist?

Këto gjykime ndodhin menjëherë. Një nga mënyrat më të mira për t’ju ndihmuar të sillni vizitorët në anën tuaj është që të keni nje faqe që ngarkohet shpejt.

Sigurisht, ka elementë të rëndësishëm të faqes që duhet të jenë gjithashtu në rregull . Por, përdoruesit kanë tendencë të shohin faqet që ngarkohen shpejtë si më të besueshme. Nga ana tjetër, kur faqja juaj ngarkohet ngadalë, ndodh e kundërta.

4. Përmirësoni konvertimet tuaja

Sipas disa ekspertëve, 40% e njerëzve do të braktisin faqen tuaj nëse do të duhet më shumë se 3 sekonda për t’u ngarkuar.

Nëse faqja juaj gjeneron të ardhura, çdo vizitor i humbur është një klient potencialisht i humbur. Natyrisht, jo çdo vizitor i internetit do të blejë diçka nga ju. Por, humbja e 40% e vizitorëve tuaj për shkak të një problemi me ngarkimin e faqes nuk është diçka që do të dëshironit të përjetonit.

Çfarë duhet të kërkoni në një Web Host të shpejtë

Tani që e kuptoni rëndësinë e të pasurit një faqe të shpejtë , le të shikojmë gjërat që duhet të kërkoni në një web host. Vini re se disa nga faktorët janë veçoritë aktuale të një kompanie hosting, ndërsa të tjerat janë më të varur nga nevojat e faqes suaj.

Faktorët e mëposhtëm do t’ju ndihmojnë të gjeni një host më të shpejtë:

1. Zgjedhja e Planit të Duhur

Një nga ndikimet më të mëdha në punën e faqes tuaj është zgjedhja e llojit të duhur të hosting dhe planit për nevojat tuaja.

Është e rëndësishme të zgjidhni një host që të mund të mbështesë nevojat për faqen tuaj.

Sigurohuni që të zgjidhni një plan hosting që mund të mbështesë nivelet ekzistuese të trafikut  duke ju dhënë hapësirë për të rritur ose përmirësuar planin tuaj.

2. Cilësia e serverit Hardware

Hardweri i serverit do të ndikojë gjithashtu në performancën e sitit tuaj. Shiko për një host që përdor teknologjinë më të fundit të hardwerëve të serverit të internetit si WebHost.al.

3. Lloji i Drives

Kur blini shërbime hosting ju po bëni blerjen e një vendi për të ruajtur skedarët e faqes suaj. WebHost.al përdor Solid State Drives (SSD). Ky është një përmirësim nga disqet tradicionale. SSD-të kanë një nivel shumë më të lartë të performancës dhe mund të ekzekutojnë komandat e serverëve në një shkallë shumë më të shpejtë.

Zgjedhja e një Web Host-i të shpejtë për nevojat tuaja

Këtu janë disa faktorë që do t’ju duhen të kërkoni në një web host:

1. I Përshtatet Buxhetit Tuaj

Ju do të duhet të gjeni formën më të shpejtë të hosting në dispozicion brenda buxhetit tuaj. Me kalimin e kohës, me rritjen e madhësisë së faqes tuaj dhe niveleve të trafikut, mund të zgjidhni plane më me shumë funksione hosting, të cilat do të ofrojnë përmirësime në performancë.

2. Mbështetja Teknike

Ka shumë mundësi që ju do të keni nevojë për mbështetje teknike dhe kjo pjesë është shumë e rëndësishme pasi do j’u ndihmojë të zgjidhni një çështje në lidhje me hosting tuaj ose faqen tuaj te internetit.

Kur lind një problem me faqen tuaj të internetit, do të dëshironi të keni besim që suporti teknik t’ju ndihmojë ta zgjidhni sa më shpejt që të jetë e mundur.

3. Aftësia për t’u rritur me ju

Mundësitë janë që faqja juaj do të rritet me kalimin e kohës. Edhe nëse po ndërtoni faqen tuaj të parë, do të dëshironi që kompania e hosting të mund të rritet me ju.

Kjo do të thotë që ju duhet të zgjidhni një host që ofrojnë plane të ndryshme.

4. Mjetet dhe karakteristikat

Kur kërkoni për një host, sigurohuni që  kompania të mund t’i plotësojnë të gjitha nevojat tuaja, jo vetëm nevojën tuaj për shpejtësi.

Për shembull, ndoshta ju doni një host që ju lejon të menaxhoni dhe dërgoni email, ose doni që të përdorni cPanel për të menaxhuar web serverin tuaj, ose dëshironi një host që ka një ndërtues të faqes.

Merrni në konsideratë nevojat tuaja përpara se të filloni të studioni dhe të eksploroni shërbime të ndryshme web hosting.

5. Niveli i Lartë i Besueshmërisë

Uptime i faqes është jashtëzakonisht i rëndësishëm. WebHost.al ofron 99,9% uptime për faqen tuaj.

Kjo përqindje uptime i referohet përqindjes së kohës që faqja juaj do të jetë në internet. Kjo nuk mund të duket e rëndësishme, por mendoni për ata vizitorë që vizitojnë faqen tuaj dhe ajo del offline.

PËRGJIGJU