SHPËRNDAJE

1. Optimizoni faqen tuaj të internetit për Google

Jam i sigurtë që të gjithë pajtoheni se mënyra më e mirë dhe më e vështirë për të marrë trafikun falas është duke optimizuar faqen tuaj të internetit për Google. Google mban më shumë se 70% të tregut të tregut të kërkimit dhe të jesh në një nga pozicionet më të larta të Google search, është një burim i madh i trafikut.

2. Mos harroni për Yahoo dhe Bing

Yahoo dhe Bing nuk mund të kenë pjesën e tregut të Google, por një pozicion i lartë në Bing ose Yahoo mund të sjellë një numër të mirë vizitorësh.

Çfarë mund të bëni?

Veprimi i parë që duhet të bëni është të regjistroheni me mjetet Bing Webmaster dhe të paraqisni faqen tuaj te internetit. Procesi është i ngjashëm me mjetet e webmasterit në Google. Së dyti, duhet të jeni aktiv në Facebook dhe Twitter. Bing dhe Yahoo e marrin parasysh në algoritmin e tyre të rangut.

3. Krijoni një dizajn tërheqës

Përshtypjet e para janë gjithçka. Pa marrë parasysh se sa e mire mund te jetë kompania juaj, nëse faqja juaj nuk është estetikisht e këndshme, njerëzit do të largohen.
Ekziston informacioni se si të krijohen dizajne efektive, mund te shikoni artikullin ketu.

4. Merrnin mendimet e vizitorëve
Është inkurajuese që vizitorët tuaj të shohin dikë që është i hapur ndaj komenteve pasi tregon se në të vërtetë merreni me atë që mendojnë klientët tuaj ose lexuesit.

Gjithashtu sigurohuni që ju të lajmëroni njerëzit për praninë tuaj në mediat sociale dhe le ta kenë fjalën e tyre. Jepni vizitorëve një mënyrë për t’ju ndjekur në mediat sociale dhe hapni një linjë të drejtpërdrejtë të komunikimit me ta. Gjithashtu lini një seksion komentesh në faqen tuaj ku secili mund të thojë atë që mendon në lidhje me temat e caktuara.

5. Gjërat më të rëndësishme në krye

Njerëzit vijnë në faqen tuaj për një arsye. Nuk duhet të jetë një mision për të gjetur informacionin e dëshiruar, dhe nëse është kështu, do të humbni një klient potencial. Lundrimi i faqes suaj duhet të jetë i strukturuar, i thjeshtë dhe i lehtë për t’u gjetur.
Përdoruesit e internetit janë të  paduruar, ato me te drejte menjëherë duan të dimë se kush jeni, cila është oferta juaj, pse është më mirë se të tjerët dhe kush tjetër është duke bërë biznes me ju.

6. Kushtojini vëmendje SEO-s

Mendoni SEO ka vdekur? Mendohuni perseri. Optimizimi i përmbajtjes suaj për motorët e kërkimit është ende një praktikë e vlefshme dhe e vlefshme. Optimizimi në SEO mund të ndihmojë në rritjen e trafikut tuaj organik.

7. Shpërndarja në mediat sociale

Nuk mjafton për të prodhuar përmbajtje të shkëlqyeshme dhe shpresoj që njerëzit të gjejnë atë. Një nga mënyrat më të mira për të rritur trafikun në faqen tuaj është të përdorni kanalet e medias sociale për të promovuar përmbajtjen tuaj. Instagram dhe Facebook janë ideal për lidhjet e shkurtra dhe tërheqëse, ndërsa promovimi në Google+ mund të ndihmojë faqen tuaj të shfaqet në rezultatet e kërkimit.

8. Shqyrtoni të dhënat tuaja analitike

Google Analytics është një burim i çmuar i të dhënave në lidhje me çdo aspekt të mundshëm të faqes suaj, nga faqet më të vizituara deri në demografinë e vizitorëve. Mbani një sy në të dhënat tuaja, dhe përdorni këtë informacion për të përmirësuar strategjitë tuaja promovuese dhe përmbajtësore.

PËRGJIGJU