SHPËRNDAJE

WordPress është deri tani një nga CMS-të më të përdorura gjerësisht në botë. Ajo fuqizon miliona faqe dhe zë 33% të tregut.

Shumë përdorues të WordPress nuk dinë bazat e sigurimit të saj. Prandaj, është e rëndësishme të dini metodat e ndryshme efektive për të siguruar faqen e WordPress.

Investoni në një Web Hosting të sigurt

Siguria e faqes fillon që nga ofruesi i hosting. Një host i sigurt si WebHost.al, do t’ju ofrojë ndihmë sa herë që ju të keni nevojë. Zgjidhni WebHost.al për shërbimet e Hosting dhe Domain.

Backup

Ndoshta backup-i i faqes mund të mos ju duket si një masë sigurie për WordPress por është një zgjidhje e shkëlqyer për ta rikthyer faqen e internetit përsëri.

Hosting dhe Backup i Faqes mund t’ju japin të gjitha mbrojtjet që ju nevojiten pa asnjë punë nga ana juaj.

Free Daily Backup është ofruar ose përfshirë si një përditësim standard në të gjitha paketat tona hosting.

Image result for backup

Mbani një fjalëkalim të sigurt

Një fjalëkalim i sigurt është një sigurim shumë themelor, por shpesh i anashkaluar.

Fjalëkalimet duhet të përmbajnë shkronja të rastësishme, shenja pikësimi dhe numra. Ekspertët sugjerojnë gjithashtu përdorimin e fjalëkalimeve të ndryshme për faqe të ndryshme të internetit, si llogaritë e mediave sociale apo postës elektronike.

Një fjalëkalim i sigurt është mbrojtja juaj e parë kundër sulmeve online.

Image result for strong passwords

Ndryshoni URL-në e hyrjes në WordPress

Ndryshimi i URL-së së paracaktuar të hyrjes në WP e bën të vështirë për hakerët të fillojnë një sulm online në faqen tuaj të internetit. Ky hap i thjeshtë forcon shumë sigurinë e faqes tuaj WordPress. Ne rekomandojmë shtojcën WPS Hide Login për të ndryshuar URL-në e paracaktuar të WordPress.

Shumë persona mbajnë emrin e përdoruesit “admin”. Kjo është shumë e lehtë për tu hamendësuar.

Mbani faqen e WordPress të Update-uar

WordPress bën vazhdimisht update-ime në skedarët thelbësorë. Këto ndryshime forcojnë sigurinë e faqeve të internetit të WordPress.

Kjo vlen edhe për shtojcat dhe temat e instaluara.

Fshini shtojcat ose temat e papërdorura

Testimi i temave dhe shtojcave të reja është një mënyrë e mirë për të marrë më shumë përvojë. Sidoqoftë, pasi të mbarojë testimi, përdoruesit e WordPress zakonisht çaktivizojnë shtojcat në vend t’i fshijnë.

Temat dhe shtojcat e papërdorura ose joaktive paraqesin një kërcënim serioz për faqen e WordPress. Prandaj, është me rëndësi të madhe që të gjitha shtojcat dhe temat që nuk janë në përdorim duhet të fshihen menjëherë për të siguruar që të mos mbeten të dhëna në bazën e të dhënave WordPress.

Gjithmonë shkarkoni versionin më të fundit të temave dhe shtojcave nga një burim i besueshëm për t’u siguruar që shtojca ose tema të mos sjellin probleme sigurie.

PËRGJIGJU