SHPËRNDAJE

Jo vetëm fillestarët, por edhe ekspertët e WordPress ndonjëherë mund të bëjnë gabime. Dhe në këtë postim, do të nxjerrim në pah gabimet më të zakonshme gjatë përdorimit të WordPress-it që të gjithë duhet të dinë dhe të shmangin. Le të fillojmë listën tonë.

1.Mospërshtatja me përdoruesit mobile

Në ditët e sotme, shumica përdorin pajisje të shumëfishta, si smartphones , tableta, laptopë apo PC.Është bërë e domosdoshme që faqja juaj të jetë plotësisht e përshtatshme për celularin

Nëse ende nuk e keni adoptuar këtë prirje, ju keni dy opsione. Së pari, mund të përdorni një temë nga WordPress që përshtatet automatikisht me çfarëdo madhësie ose pajisjeje të ekranit. Së dyti, mund ta bëni faqen tuaj të përshtatshme me celularë duke përdorur një plug-in si WPtouch ose WPTap. Zgjedhja është e juaja!

2.Përdorimi i  SEO

(SEO) është gjithçka kur doni të siguroheni që faqja juaj të shihet nga audienca e synuar. Përdorimi i fjalë kyçe të përshtatshme ka një ndikim në atë se si faqja juaj do të renditet.

Një plugin shumë i dobishëm për SEO është Yoast SEO.

3. Platforma WordPress

Ju duhet te bëni zgjedhjen  e duhur për platformën tuaj të re WordPress.

Webhost.al  mundëson hostimin WordPress i cili instalohet direkt tek serveri ynë dhe është i përshtatshëm për të gjithë.

4. Zgjedhja e një dizajni të papërshtatshëm

Dizajni i i web-it është shumë i rëndësishëm.Është e vështirë të dallosh gabimet, veçanërisht nëse nuk jeni dizajner. Këto janë gabimet më të shpeshta:

  • Përdorimi i ngjyrave që nuk shkojnë me njëra-tjetrën
  • Cilësia e dobët e imazhit
  • Imazhe shumë të mëdha
  • Logo shumë e madhe

5.Anashkalimi i sigurisë 

Ashtu si çdo platformë  software, WordPress ka disa rreziqe për sigurinë. Zhvilluesit, dhe bizneset përpiqen të qëndrojnë disa hapa përpara hakerëve.Mbani faqen tuaj të WordPress të sigurt nëpërmjet përdorimit të fuqishëm të kodeve të identifikimit.

 

PËRGJIGJU